Virjonen johtaa seitsenottelua, Kumpulainen viides, Savenius ja Mäenpää seitsemänsiä, Venäläinen kahdeksas

Enni Virjonen johtaa seitsenottelua avauspäivän jälkeen Nuorten kesäolympiafestivaaleilla Mariborissa Sloveniassa. Virjonen kokosi avauspäivänä 3519 pistettä ja johtaa kilpailua 35 pisteen marginaalilla. Toisena on Unkarin Sarolta Kriszt pistein 3484 ja kolmantena Sveitsin Lucia Acklin 3438 pisteellä.

Virjonen avasi seitsenottelun voittamalla 100 metrin aidat napakkaan vastatuuleen ajalla 13,75 ja ylitti sitten korkeushypyssä 166.

– 100 metrin aidoissa sain tosi huonon lähdön ja hävisin siinä aikana paljon. Muuten juoksu oli ok, mutta oli kova vastatuuli, Virjonen kertaili kilpailua, jossa vastatuulta oli 1,8 metriä sekunnissa.

– Korkeushyppy oli taistelu. Ensin en meinannut päästä yli 160:stä, mutta sitten meni 166 ja yritykset 169:stä olivat lähellä onnistua. Se jäi vähän harmittamaan.

Kuulaa Virjonen työnsi 13,93, jolla heltisi lajin toinen sija. Päivä päättäneellä 200 metrillä Virjonen oli toiseksi nopein otteluennätyksellään 24,75.

Ottelun avauspäivää Virjonen kuvasi kohtuulliseksi. Toiseen päivään hän lähtee taistelemaan kärkisijasta.

– Ihan jännittävä päivä on tulossa, Virjonen tuumi.

Kumpulaiselle viides sija kiritaistossa

Joonas Kumpulainen sijoittui viidenneksi poikien 800 metrin finaalissa ajalla 1.53,98. Kumpulainen jäi avauskierroksella hieman pussiin, mutta nousi sieltä letkan kärkeen hieman ennen toisen kierroksen alkua ja kiristi sitten letkan keulassa vauhtia takasuoralla. Loppusuoran kiritaistelussa sijoitukseksi tuli viides sija.

– En ole erityisen pettynyt. Vähän odotin tuollaista kiritaistoa, kun oli näin paljon nopeampia juoksijoita. Tein aika lailla kaiken mitä piti, en vaan ollut riittävän hyvässä kunnossa, että olisin voinut pärjätä viimeisen 200 metrin kirissä, Kumpulainen sanoi.

– Se oli huonoa tuuria, että jäin alussa sen verran kauas kärjestä, että jouduin sitten tuhlaamaan energiaa ja kiertämään sinne kärkeen.

Juoksun voitti Ranskan Yanis Vanlanduyt ajalla 1.52,11. Toiseksi kiri Slovenian Zan Ogrinc ajalla 1.52,58.

Savenius ja Mäenpää seitsemäs, Venäläinen kahdeksas

Naisten 400 metrillä Emmi Savenius oli seitsemäs ajalla 55,58. Savenius juoksi alkuerissä ennätyksensä 55,17. Kilpailun voittoon juoksi Puolan Anastazja Kus ajalla 53,21.

Juho Venäläinen juoksi kahdeksanneksi poikien 400 metrillä ajalla 48,78. Venäläisen ennätys on alkuerissä juostu 48,57. Juoksun voitti ylivoimaisesti Tshekin Ondrej Loupal ennätyksellään 47,07.

Janna-Juulia Mäenpää taivutti tyttöjen seiväshypyssä seitsemänneksi ulkoratojen ennätyksellään 385. Aiempi ennätys koheni kahdella sentillä. Mäenpää on ylittänyt hallissa 390 ja oli nytkin kolmannella yrityksellään varsin lähellä 390:n ylitystä.

Joonatan Venäläinen juoksi 1500 metrillä 13:nneksi ajalla 3.59.32. Venäläisen ennätys on alkuerissä Mariborissa juostu 3.58,11. Finaalin voitti Norjan Braathen Börve ajalla 3.52,37.

Valtola ja Itämeri jatkoon

Eetu Valtola ja Alvar Itämeri juoksivat jatkoon keskiviikon aamupäivän kisoissa. Valtola oli poikien 2000 metrin estejuoksun alkuerissä eränsä seitsemäs ja meni lauantaiseen finaaliin aikavertailusta ajalla 5.58,81.

Valtola oli kahdessa erässä juostujen alkuerien kahdeksanneksi nopein. Kärkiajan juoksi Turkin Musab Kundakci, joka voitti eränsä ennätyksellään 5.55,35.

Itämeri juoksi poikien 200 metrin alkuerissä eränsä neljänneksi ajalla 22,38, joka riitti aikavertailusta paikkaan torstaina juostaviin välieriin.

Tyttöjen 200 metrin alkueristä haettiin suoria finaalipaikkoja. Elmiina Siikala sijoittui alkuerissä kuudenneksi ajalla 25,56, joka ei kantanut jatkoon. Finaaliin vaadittiin aikavertailusta 25,00.