Uusimäki jälleen ennätykseen ja kaikkien aikojen neloseksi – Ceder yllätti 800 metrillä

Hilla Uusimäki jatkoi Jyväskylän Motonet GP:ssä siitä, mihin viikonvaihteessa PM-kilpailuissa Malmossa jäi. Uusimäki siirsi Malmössä syntyneen ennätyksensä 56,28 historiaan ajalla 55,80, millä hän nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

– Ajasta on vielä poisotettavaa. Ei se mikään täydellinen juoksu ollut, Uusimäki sanoi.

Kuntoaan Rooman EM-kilpailuihin tähtäävä aituri juoksee vielä sunnuntaina Brysselissä ennen EM-Roomaa.

– Tässä tule nyt aika tiheällä tahdilla kolme kilpailua. Uskon, että tämä riitti jo EM-kisoihin, joten Brysselin juoksun jälkeen jää vielä hyvää aikaa treenata tässä välissä ennen EM-kisoja, Uusimäki sanoi,

Aada Aho oli toinen ajalla 56,99 ja Heidi Salminen kolmas kauden parhaallaan 58,06.

– Sillä lailla rohkea juoksu, että läksin Hillan peesiin, mutta ihan maaliin en tänään vielä siinä jaksanut, Aho totesi.

– Minulla tämä on vielä aika aikaista, Salminen viittasi siihen, että ajat paranevat kisojen myötä.

Elle Ceder yllätti voittamalla naisten 800 metriä

Helsingin Kisa-Veikkojen Elle Ceder taisteli yllätysvoittoon naisten 800 metrillä. Hän nousi jo takakaarteessa Vammalan seudun Voiman Veera Mattilan rinnalle ja he kirivät yhtä jalkaa koko loppusuoran. Ceder voitti uudella ennätyksellään 2.06,22. Mattila hävisi vain 0,03 sekuntia.

Cederin voittoaika on 18-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras Tytti Rehon ja Johanna Matintalon jälkeen. Tulos alittaa myös MM-rajan alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin.

– Vähän yllätyksenä tuli. Tämä oli vasta kauden avaus, koska keväällä oli nilkkaongelmaa, Ceder kertoi.

– Tänään irtosi hyvin. Lopussa alkoi vähän painaa, koska otin niin pitkän kirin. Kauden tavoite on alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Perussa.

Benjamin Lee paras suomalainen miesten kasilla

Miesten 800 metriä voitti rohkeasti muilta karannut intialainen Mohammed Afsal ajalla 1.48,91. Helsingin Kisa-Veikkojen Benjamin Lee oli loppusuoralla selvästi vahvin ja sijoittui toiseksi ajalla 1.49,35.

Kolmanneksi sijoittunut Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen juoksi 1.50,05. Neljänneksi loppusuoralla nousi HKV:n 18-vuotias Oliver Asikainen uudella ennätyksellään 1.50,09.

Kuusi suomalaista juoksi A-erässä ennätyksensä, Asikaisen lisäksi mm. KU-58:n Junnu Korvenpää ja Joona Heiskanen ajoin 1.50,71 ja 1.51,14. Heiskanen on Asikaisen tavoin vasta 18-vuotias.

B-erässä teki KU-58:n Justus Korvenpää kelpo tuloksen 1.55,26. Tulos on 16-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi paras. Viimeksi on samanikäisenä nopeammin juossut Joonas Rinne vuonna 2011.

Saleva paras suomalainen 5000 metrillä

Kenian Charles Rotich voitti Ari Nummelan muistojuoksuna kilpaillut 5000 metrin kilpailun ajalla
13.26,52. Eero Saleva oli parhaana suomalaisena neljäs ajalla 14.11,37 ja Mikko Kauppinen ja Niko Putkinen viides ja kuudes ennätyksillään 14.12,32 ja 14.14,71.

Välimäki vei varttimailin

Asseri Välimäki voitti miesten 400 metriä ajalla 47,70. Viikonvaihteessa Malmössä 400 metrin aitajuoksun ja 4×400 metrin viestin urakoinut Jere Haapalainen oli toinen ajalla 47,93.

– Keskinkertainen juoksu. Aikaan olen pettynyt, mutta lähtökohta oli vaikea. Minulla on pari-kolme viikkoa ollut jalkojen kanssa ongelmia. Ei ollut ihan optimaalinen valmistautuminen, enkä missään kohtaa tuntenut hyvää rentoa juoksua, Välimäki sanoi.

Mäkitörmältä tasainen kilpailu, Kangas astui yli pitkän työnnön

Senja Mäkitörmä työnsi tasaisen kilpailun ja oli naisten kuulakilpailussa toinen kauden parhaallaan 17,43. Mäkitörmän sarja ol 17,31, 17,28, 17,43, x,17,29 ja 17,13.

– Oli minulta vähän erilainen kilpailu, kun se oli niin tasainen, EM-virettä rakenteleva Mäkitörmä sanoi.

Kilpailun voitti Ruotsin Sara Lennman työnnettyään 17,75. Emilia Kangas oli kolmas tuloksella 16,70, mutta astui yli yhden erittäin pitkän työnnön.

– Katsoin videolta, että se oli 17,70-17,80, Kangas totesi.

Minttu Laurila oli viides. Hän työnsi ennätyksensä 15,40 ja rikkoi 19-vuotiaiden MM-rajan.

Aaron Kangas voitti tasaväkisen miesten moukarinheiton tuloksella 71,03. Marco Kammer oli toinen tuloksella 70,68. Viisi miestä mahtui runsaan metrin sisään.

– Samaa vikaa, Kangas totesi ja viittasi kauden edellistäkin kilpailua kiusanneeseen tekniseen virheeseen, joka syö heitosta metrejä.

Tiuhasti viime ajat kilpaillut ja rankingpisteitä Rooman EM-kilpailuihin koonnut Tuomas Kaukolahti loikki miesten kolmiloikan voittoon tuloksella 15,96.