Suomen joukkue saavutti alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa kaksi mitalia ja kymmenen muuta pistesijaa

Suomen joukkue kokosi Banská Bystricassa alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa kaksi mitalia ja kymmenen muuta pistesijaa.

Mitalit voittivat seitsenottelun Euroopan mestari Enni Virjonen ja keihäänheiton pronssimitalisti Teemu Simoinen.

Suomen EM-joukkueen johtaja Leena Paldanius koki, että Suomen 41 urheilijan joukkueen esitys oli kokonaisuutena positiivinen ja tavoitteena ollut kokemuksen hakeminen tuleviin kansainvälisiin arvokilpailuihin onnistui hyvin.

– Suomen joukkue on esiintynyt näissä kisoissa edukseen. On tehty omia ennätyksiä, on tullut selkeitä venymisiä, kaksi mitalia ja pistesijoja, Paldanius arvioi.

– Ja kuten Winnie Markén omien juoksujensa jälkeen totesi, että tavallisia kuolevaisia ne muutkin ovat, eli toivon mukaan nämä kisat antoivat nuorille lisää tsemppiä treenata seuraaviin kisoihin. Joukkue myös hitsautui hyvin yhteen, juteltiin ja kannustettiin toisia.

Mitalitilastossa Suomi oli 18:s ja pistetaulukossa 13:s yhteensä 41 pisteellä. Italia voitti sekä mitalitilaston että pistetilaston.

Osa EM-joukkueen nuorista ensi kesänä EM-kilpailuissa Tampereella

Osa joukkueen nuorista urheilijoista tankkasi Slovakiassa jo valmiuksia kilpailla ensi kesänä alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tampereella.

– Oli seuraavat kisat mitkä vaan, niissä kohdataan samoja vastustajia kuin täällä. Sillä erotuksella, että nyt varastossa on työkaluja käsitellä koko tätä prosessia. Vaikka on erilaiset paikat, ruuat, majoitus ja olosuhteet, sen ei anneta häiritä omaa suoritusta, Paldanius sanoo.

Alle 18-vuotiaiden EM-kilpailut on järjestetty neljä kertaa. Suomen sijoitukset mitali- ja pistetilastoissa ovat olleet seuraavat:

2024 Banská Bystrica, Slovakia: 18:s ja 13:s (kaksi mitalia).

2022 Jerusalem, Israel: 8:s ja 8:s (viisi mitalia),

2019 Győr, Unkari: 16:s ja 13:s (neljä mitalia).

2016 Tbilisi, Georgia: 9:s ja 6:s (seitsemän mitalia).