Klo 11.05 N 7-ottelu, pituushyppy, Saga Vanninen
Klo 12.23 N 7-ottelu, keihäänheitto, Saga Vanninen

Klo 20.30 N 4×100 m viesti, loppukilpailu
Klo 20.47 M 4×100 m viesti, loppukilpailu
Klo 21.25 N 7-ottelu, 800 m, Saga Vanninen
Klo 21.57 N 10000 m, loppukilpailu
Klo 22.25 M 400 m aj, loppukilpailu

Suomalaisista Saga Vannisen seitsenottelu päättyy perjantaina ja Lotta Harala kilpailee 100 metrin aitajuoksun välierissä.

Yhdysvallat on suosikki naisten 4×100 metrin viestissä, jonka olympiavoittoa puolustaa Jamaika. Yhdysvallat on matkan hallitseva mestari viime vuoden Budapestin MM-kilpailuista ja piti parasta vauhtia myös Pariisin olympiakisojen alkuerissä.

Miesten 4×100 metrin viestissä olympiavoittoa puolustaa Italia, mutta kilpailun suosikki on pikaviestin mahtimaa Yhdysvallat, joka putosi finaalista Tokiossa 2021. Vuosi sitten Budapestin MM-kilpailuissa Yhdysvallat vei mestaruuden ja oli nopein Pariisin olympiakisojen alkuerissä ajalla 37,47 ennen Etelä-Afrikkaa, jonka aika oli 37,94.

Kaksien edellisten MM-kilpailujen naisten kuulantyönnön maailmanmestari Yhdysvaltain Chase Jackson (o.s. Ealey) jäi Pariisin olympialaisissa karsintaan. Suosikkina kilpailuun lähtee Kanadan Sarah Mitton, jolla on kauden kärkitulos 20,68. Mitton oli myös karsinnan paras työnnettyään 19,77. Muita suosikkeja ovat tällä kaudella 20,33 työntänyt Hollannin Jessica Schilder ja toista perättäistä olympiavoittoa tavoitteleva Kiinan Gong Lijiao.

Naisten 400 metrin välierissä kuusi juoksijaa alitti 50 sekuntia. Nopein oli kahden vuoden dopingtuomion kärsinyt nigerilaistaustainen Salwa Eid Nasser, joka edustaa Bahrainia. Toiseksi nopein oli Tokiossa 2021 toiseksi sijoittunut Dominican Marileidy Paulino. Puolan Natalia Kaczmarek on juossut tänä vuonna mainiosti 48,90 ja Irlannin Rhasidat Adeleke 49,07.

Tokion olympiavoittaja Portugalin Pedro Pichardo ja kesäkuussa Roomassa Euroopan mestaruuden voittanut Espanjan Jordan Dïaz ovat tällä kadella loikkineet 18,04 ja 18,11 ja olivat kaksi parasta myös Pariisin karsinnassa. Kova haastaja Kuubassa syntyneelle kaksikolle on maailmanmestaruudet sekä hallissa että ulkona voittanut Burkina Fason Hugues Fabrice Zango.

Naisten 10000 metrin suosikkejja ovat 5000 metriä jo Pariisissa voittanut 10000 metrin ME-nainen Kenian Beatrice Chebet, 10000 metrin hallitseva maailmanmestari ja 5000 metrin ME-nainen Etiopian Gudaf Tsegay ja Tokiossa 10000 metrin olympiakultaa juossut Hollannin Sifan Hassan. Mahdollisuus uuteen maailmanennätykseenkin on olemassa.

Illan huipentaa miesten 400 metrin aitajuoksun finaali, jonka voittoa puolustaa Norjan Karsten Warholm. Hänet haastavat kaikkien aikojen maailmantilaston kakkonen ja kolmonen Yhdysvaltain Rai Benjamin ja Brasilian Alison dos Santos.

Olympialaisten yleisurheilu Ylen kanavilla 9.8.