Suomen Urheiluliitto (SUL) hakee menosäästöjä operatiivisten toimintojen ja työtehtävien läpikäynnillä ja priorisoinnilla.
Liiton hallitus päätti viikonvaihteen seminaarikokouksessaan Helsingissä, että SUL:n työntekijöiden toimenkuvat sekä liiton toiminnat perataan ja pannaan tärkeysjärjestykseen vielä ennen marraskuista liittovaltuuston kokousta.
Työtä valvoo hallituksen muutosryhmä. Se perustettiin keväällä miettimään yleisurheilun 2017-2020 strategiaan pohjaavia rakenteellisia- ja talousuudistuksia.
Toimintojen läpikäymisellä ja tehtävien priorisoinnilla haetaan kustannussäästöjä ja valmistaudutaan siihen, että liiton työntekijöiden määrä voi lähivuosina supistua eläköitymisten myötä.
Samaan aikaan liiton myynti -ja markkinointitoimia tehostetaan toimintansa jo aloittaneen liiketoimintayksikön johdolla. Yksikön työn käynnistäneen vt. liiketoimintajohtaja Harri Aallon mukaan vakituisen liiketoimintajohtajan rekrytointi on jo loppusuoralla
Hallitus keskusteli myös vuoden 2018 televisioitavien kotimaisten kisojen kokonaisuudesta, ja antoi liiton toimistolle kahden viikon lisäajan tv-kisapaketin valmisteluun.
Nuorten SM-hallit 2018 Kuortaneelle
Liiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kertasi katsauksessaan masters-valiokunnassa käytyä keskustelua Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) mahdollisesta yhdistymistä Urheiluliittoon. Harmaakorven mukaan asia on esillä SAULin vuosikokouksessa 21. marraskuuta
Vuoden 2018 nuorten SM-hallit SUL:n hallitus myönsi Kuortaneen Kunnolle kilpailuvaliokunnan esityksen mukaan. Nuorten SM-hallit tulivat uudelleen hallituksen käsittelyyn, kun Vasa IS, jolle kisat alkujaan myönnettiin, joutui peruuttamaan kisaisännyyden Mustasaaren hallin päällekkäisvarauksen sekä majoitustilojen vähäisyyden vuoksi.
Seurakisojen määrä jatkaa kasvua
Vuoden 2017 seuratoimintapalautteessa Harri Aalto kävi seurapalvelujohtajan roolissa läpi lisenssikertymää, valmentaja- ja seurakoulutusten toteutumista.
Aallon papereissa plussalle ylsivät muiden muassa Seurakisojen määrän kasvu, Yleisurheilukoulujen sisällön uudistaminen ja Jens Wallinin johdolla käynnistynyt poikaprojekti sekä Lahden Youth Athletics Gamesin onnistuminen.
Hiljattain työseminaarilla liikkeelle lähteneellä poikaprojektilla pyritään kasvattamaan 13-15-vuotiaiden poikien lisenssimäärää.
Yleisurheilua harrastavien poikien määrän putoaminen ja nuorten hiipuva innokkuus kilpailla ovat Aallon mukaan elinvoimaisen seuratoiminnan rakentamisen haasteita, samoin kuin seurojen varainhankinnan kohentaminen.
Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen kävi palautteessaan läpi kauden arvokilpailut sekä viime syksynä alkaneen valmennusjärjestelmän uudistuksen onnistumiset ja haasteet.
Kauden onnistumisia ovat Kemppaisen olleet muiden muassa nousu Vaasan EM-joukkuekilpailussa Superliigaan, parayleisurheilijoiden MM-menestys, universiadien mitalit, 19- ja 22-vuotiaiden hyvä EM-menestys ja Unkarissa pidettyjen EYOF-kisojen mitalisade.
Kilpailukausi jatkuu vielä maasto- ja maantiejuoksujen parissa. Tähän mennessä Suomen yleisurheilumaajoukkueissa on kauden aikana kilpaillut yli 500 urheilijaa.
Pohjoismailla hyvät juniorit
Liiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kertasi katsauksessaan pohjoismaisten yleisurheiluliittojen pääsihteerikokouksen antia. Mäkelän mukaan kansainvälisen tason saavuttaneiden junioreiden määrä on nousussa kaikilla pohjoismailla.
– Yhteisenä haasteena meillä on kasvattaa hyvästä juniorista hyviä yleisen sarjan urheilijoita. Siitä puhuttiin paljon. Saman haasteen kanssa toki painitaan kaikkialla maailmassa, Mäkelä sanoi.