Yleisurheilun Motonet GP -sarjan lajiohjelma kesän 2024 kisoihin on julkaistu. GP-sarjassa kilpaillaan kesällä seitsemällä eri paikkakunnalla.
– Kilpailusarjan lajit on käyty läpi kilpailun järjestäjien, SUL:n kilpailuvastaavan ja Yleisurheilijat ry:n kanssa, mutta pieniä muutoksia saattaa vielä tulla, sanoo Motonet GP:n kisajärjestäjien koordinaattorina toiminut Tuomo Lehtinen.
– Nyt sovitusta lajiohjelmasta puuttuvat myös parayleisurheilulajit, jotka päivittyvät myöhemmin.
Motonet GP -sarjan lajit on vahvistettava Kansainväliselle ja Euroopan yleisurheiluliitolle 15. tammikuuta mennessä.
Kahden arvokisan kesä näkyy
Motonet GP:n aikatauluun ja lajiohjelmaan vaikuttaa se, että kesän mittaan kilpaillaan EM-kilpailut Roomassa 7.-12. kesäkuuta ja Pariin olympialaisten yleisurheiluosuus 1.-11. elokuuta.
Motonet GP-sarja alkaa Jyväskylässä 22. toukokuuta ja jatkuu Lahdessa 24. toukokuuta. Seuraavat kilpailut ovat 22. kesäkuuta Kuortaneella, 17. heinäkuuta Lappeenrannassa, 20. heinäkuuta Joensuussa, 17. elokuuta Oulussa ja 24. elokuuta Tampereella.
– Käytännössä sarjassa on kolme kisaparia. Jyväskylä ja Lahti ovat kevään kisapari. Niissä fokuksessa on tulosten teko ja rankingpisteiden keruu Roomassa kesäkuun alussa käytäviin EM-kilpailuihin. Siksi noissa kilpailuissa on aika paljon eri lajeja juuri EM-kisoja ajatellen, Lehtinen sanoo.
Rooman EM-kisoihin tuloksenteko aika päättyy 26. toukokuuta.
– Kuortaneen kilpailun parina on pian EM-kisojen jälkeen, 18. kesäkuuta järjestettävä Paavo Nurmi Games. Tuossa vaiheessa kärkiurheilijoiden fokus on Pariisin olympialaisissa, Lehtinen sanoo.
Tuloksentekoaika Pariisin olympialaisiin päättyy 30. kesäkuuta
Lajiohjelma on harvinaisen laaja
Myös heinäkuiset Lappeenrannan ja Joensuun GP-kilpailut ovat pari ja tarjoavat mahdollisuuden viimeistellä kuntoa olympialaisiin. GP-sarja päättyy 24. elokuuta Tampereella. On mahdollista, että tuossa vaiheessa rankingikkuna Tokiossa syksyllä 2025 käytäviin MM-kisoihin on jo auennut.
– GP-kisoja on nyt poikkeuksellisen paljon, joten lajiohjelmakin on harvinaisen laaja, Lehtinen arvioi.