Sara-Elise Ruokonen juoksi kultaa ja Santeri Tanner hopeaa kuurojen urheilijoiden EM-kilpailuissa

Suomen joukkue saavutti torstai-iltana kaksi mitalia kuurojen urheilijoiden EM-kilpailuissa Szczecinissä, Puolassa. Sara-Elise Ruokonen voitti naisten 5000 metrin juoksun ja Santeri Tanner oli toinen miesten 400 metrin aitajuoksussa.

Ruokonen oli 5000 metrillä ylivoimainen ajalla 18.07,49. Toiseksi sijoittunut Espanjan Maite Rios hävisi yli puoli minuuttia. Kilpailu juostiin 26-27 asteen helteessä.

Ruokonen vaihtoi viime syksynä takaisin entisen valmentajansa Elina Lietzénin ohjaukseen. Ruokonen edustaa Suomessa Turun Kuurojen Urheiluseura Valpasta ja SUL:n kilpailuissa Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Hän opiskelee Jyväskylän Urheiluakatemiassa.

Tanner joutui venymään uuteen 400 metrin aitajuoksun Suomen ennätykseen. Hänen heinäkuussa Riihimäellä juoksemansa aiempi SE koheni neljä sekunnin kymmenystä aikaan 56,18.

Tannerin valmentajana toimii Tapani Turunen, jonka kanssa juoksija on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2019 lähtien. Tanner edustaa Suomessa Jyväskylän Kuurojen Urheiluseura Jaloa ja Suomen Urheiluliiton kilpailuissa Länsi-Uudenmaan Urheilijoita. Hän opiskelee Kuopion Urheiluakatemiassa.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

SZCZECIN (POL) 24.8.2023 Kuurojen urheilijoiden EM-kilpailut

Finaalit:

Miehet,

400 m aj: 1) Serhii Kompaniiets Ukraina 55,19, 2) Santeri Tanner Suomi 56,18 (SE, ent. 56,58 Tanner 17.7. Riihimäki), 3) Tadej Enci Slovenia 56,33.

Naiset,

5000 m: 1) Sara-Elise Ruokonen Suomi 18.07,49, 2) Maite Rios Espanja 18.41,84, 3) Anastasiia Sydorenko Ukraina 19.27,51.

Alkukilpailut:

200 m, alkuerät: 1) Oskar Gołębiowski Puola 21,86, 2) Dmytro Vyshynskyi Ukraina 22,09, 3) Oleksandr Dmytryyenko Ukraina 22,17 … 8) Santeri Tanner Suomi 22,70 (1. erän 3:s, 0,9 m/s).