Saapunki kuorrutti ylämäkikisan voiton reittiennätyksellä Espanjassa

Vuorijuoksija Susanna Saapunki voitti ylivoimaisesti pääsiäisenä kilpailun Coll de Pal -ylämäkilpailun Espanjassa. Saapungin voittoaika 19,5 kilometrin reitillä oli 1.33.11. Ajalla Saapunki paransi reittiennätystä yli seitsemän minuuttia.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Espanjan Sara Alonso ajalla 1.38.40, joka sekin alitti entisen reittiennätyksen. Saapunki ja Alonso juoksivat yhdessä ensimmäiset 4,5 kilometriä. Sen jälkeen eroa syntyi tasaisesti maaliin saakka. Reitillä oli vertikaalinousua 1320 metriä.

– Olen tyytyväinen suoritukseen ja loppuaikaan. Nautin näistä minun ominaisuuksille sopivista puhtaista ylämäkikisoista. Juoksu oli voimakasta ja jaksavaa koko ajan. Energia- ja juomatankkaukset onnistuivat hyvin. Ennen kisaa jännitti, miten energiat riittävät koko reitille, Saapunki totesi.

Saapungille kilpailu oli päätös kolmen viikon harjoitusleirille Font-Romeun vuoristoharjoittelukeskuksessa Ranskassa.

– Harjoittelu on ollut erittäin kuormittavaa. Kiva päättää raskas leiri onnistuneeseen ylämäkikisaan, Saapunki hehkutti

Saapunki kilpailee 10 kilometrin tiejuoksun tulevana sunnuntaina Italiassa. Saapungin päätähtäin tällä kaudella on vuorijuoksun EM-kilpailu Ranskan Annecyssä touko-kesäkuun taitteessa.

Coll de Pal, Espanja:

Ylämäkijuoksu:

Naiset 19,5 km: 1) Susanna Saapunki Suomi 1.33.11 (reittiennätys), 2) Sara Alonso Espanja. 1.38,40.