Kristian Pulli taisteli kolmannen kierroksen loppuhetkille pituushypyn pistesijasta Tokion olympiafinaalissa, mutta oli lopulta yhdeksäs tuloksella 792, kun Yhdysvaltain JuVaughn Harrisson nousi neljällä sentillä ohi ja eteni kolmelle viimeiselle kierrokselle.
– Ysisija on vähän kirvelevä, kun tietää, että itsellä kolme viimeistä hyppyä ovat aina olleet ne parhaat, Pulli totesi.
Pulli ponnisti olympiakisojen karsinnassa kesän parhaan tuloksensa 796 ja finaalissa toiseksi parhaansa 792. Pullin mukaan Tokion kilpailu jätti nälkää. Hän koki, ettei saanut finaalissa irti sitä, mitä olisi ollut otettavissa.
– Nälkää jäi. Tämä oli ensimmäinen kohtaaminen maailman huippujen kanssa ja tuli heti olympiatasolla. Näitä tarvitaan lisää. Näistä ne kokemukset rakentuvat ja näillä mennään oikeasti eteenpäin, Pulli arvioi.
– Eniten tästä tuli sellaista näyttämisen halua, että kaikki on mahdollista.
Loppujuoksu ei imuttanut, ponnistusasento ei ollut optimaali
Pullin finaalihypyt kantoivat 785, 792 ja 788. Pullin mukaan niissä kaikissa oli sama ongelma. Hän ei päässyt optimaaliseen ponnistusasentoon, joka juonsi loppujuoksusta.
– Se ei imuttanut kovin hyvin. Viimeiset askelet jäivät löysiksi ja viimeinen askel tahtoi venyä. Ei päässyt optimaaliseen ponnistusasentoon, Pulli analysoi.
Viimeiseen hyppyyn Pulli siirsi askelmerkkiä hieman taaksepäin, mutta siitä ei ollut apua.
– Tuli sellainen tunne, ettei päässyt niin sanotusti hypyn päälle. Parhaimmillaan, kun pääsen lankulle, ponnistus lähtee siitä hyvin. Tänään en saanut sitä tunnetta, Pulli sanoi.
– Mielestäni kunto oli hyvä. Mutta vähän jää mietityttämään, kun se ei nyt realisoitunut. Verryttelyssä jalat tuntuivat hyvältä, joten en usko, että kunto kovin huono oli.
Kahden huipun kausi on haasteellinen – Aamupäivä näkyi tulostasossa
Pulli, 26, ponnisti viime kesänä Suomen ennätyksen 827. Syksyllä hän panosti hallikauteen ja kimmahti Toruńin EM-kilpailuista Puolasta pronssimitalin Suomen halliennätyksellä 824.
Rahtusen liian kovana rankan hallikauden jälkeen jatkunut kevään harjoittelu näkyi alkukesän kilpailuissa, mutta valmentaja-isänsä Sepon kanssa Pulli sai rakennettua olympiakisoihin kesän parhaan vireensä.
– Kahden huipun kausi on aina vaikea. Sain kesän parhaat hypyt täällä, mutta olen sitä mieltä, että kunto olisi edellyttänyt parempaa. En saanut, mitä olisin voinut, Pulli totesi.
Oma vaikutuksensa pituushypyn finaaliin oli myös kilpailun ajankohdalla. Kilpailu hypättiin aamupäivällä.
– Se on kaikille sama, mutta kyllä se tulostasoon vaikuttaa. Yritin itsekin vetää puolet harjoituksista illalla ja puolet aamulla, Pulli kertoi.
Tentóglou voitti Echevarrían toiseksi pisimmän hypyn perusteella
Miesten pituushyppyä johti Kreikan Militiádis Tentógloun viimeiseen hyppyyn asti Kuuban Juan Miguel Echevarría tuloksella 841, jonka hän ponnisti peräti 22 sentin päästä lankun etureunasta.
Tentógloun viimeinen hyppy kantoi sentilleen saman verran, jolloin Echevarríalle jäi vielä vastausvuoro.
Echevarrían olisi tullut parantaa toiseksi parasta tulostaan 816:een voittaakseen olympiakultaa, mutta kesken vauhtijuoksun hän kärsi helteessä monia muitakin kilpailijoita kohdanneen lihaskrampin.
Olympiapronssin korjasi Echevarrían joukkuetoveri Maykel Massó tuloksella 821. Massó hyppäsi vain kolme kierrosta, jonka jälkeen hänen kilpailunsa jäi kesken loukkaantumisen takia.