Ruotsi voitti, Suomi toinen Pohjoismaiden maaottelussa – Heikkilä ja Mononen SE-vauhdissa 3000 metrillä – Kuusiniemi ja Vehmaa kaksoisvoittoon – Baas ja Mäkitörmä voittoihin ennätyksillään

Suomi sijoittui toiseksi miesten ja naisten pohjoismaisessa maaottelussa Espoon Kameleonten-hallissa. Ruotsi voitti sekä miesten että naisten maaottelut. Miesten loppupisteet olivat: Ruotsi 125, Suomi 118, Norja 104 ja Tanska/Islanti 96. Naisten pistejako oli Ruotsi 132, Suomi 127, Norja 96,5 ja Tanska/Islanti 84,5.

Miesten 3000 metrillä rikottiin halliratojen Suomen ennätys, kun Tuomas Heikkilä sijoittui kovavauhtisessa kilpailussa viidenneksi ajalla 7,51,13. Voiton vei Baldvin Thór Magnússon Islannin ennätyksellä 7.39,94 niukasti 0,03 sekuntia ennen Norjan Filip Ingebrigtseniä.

Aiempi SE oli Santtu Heikkisen viime talvena juoksema 7.52,12.

Ilona Mononen puolestaan juoksi 22-vuotiaiden naisten halliratojen 3000 metrin SE:n 8.56,61. Tulos on Lahden Ahkeraa edustavan juoksijan oma ennätys myös ulkoradat huomion ottaen. Aiempi 22-vuotiaiden halliratojen SE oli Monosen viimetalvinen 9.04,28.

Mononen sijoittui juoksussa kolmanneksi. Voiton vei Tanskan Josephine Thestrup ajalla 8.53,52.

Rastimies hämmästyi itsekin

Suunnistajana paremmin tunnettu Heikkilä oli maalissa yhtä hämmästynyt kuin monet katsojatkin.

– Nyt voi sanoa, etten osannut odottaa tällaista aikaa. Ennen maantiekymppiä tiesin tarkkaan kuntoni, mutta tämä oli yllätys, Heikkilä joutui toteamaan juoksunsa jälkeen.

Maantiekympillä hän tarkoittaa kuukausi sitten juoksemaansa Suomen ennätystä 28.22.

– Sellaista kahdeksaa minuuttia itse ajattelin ennen tätä juoksua.

Heikkilä on kokenut vielä varsin vähän kunnollisia juoksukilpailuja. Kaksi viikkoa sitten hän juoksi yksin Helsingin Liikuntamyllyssä ajan 8.07,03.

– Yllättävän iso hyöty tulee, kun saa painella letkassa. Kahteen kilometriin saakka juoksu tuntui todella helpolta, Heikkilä totesi.

Monosella takanaan onnistunut leiritalvi

Ilona Mononen tiesi odottaa hyvää aikaa, koska syksyn ja talven harjoitusleirit ovat sujuneet hyvin.

– Vahvalta tuntui ja meno oli rentoa. Välillä vauhti hieman hidastui, mutta minulla oli vielä energiaa ja kevyet jalat, joten loppukin tuli hyvin, Mononen kertoi tyytyväisenä, vaikka joutui lopussa antamaan periksi kahdelle vastustajalleen.

Viikon päästä Mononen juoksee Espanjassa kovan maantiekympin. Se on oikeastaan hänen talven kovin tavoitteensa, sillä leireillään hän ei ole liiemmin vielä ratavauhtiin valmistautunut. Hallikauden päättävät SM-kilpailut, minkä jälkeen Mononen suuntaa vuoristoleirille, tällä kertaa Sierra Nevadaan, Espanjaan.

Alisa Virtanen juoksi PM-kilpailussa seitsemänneksi mainiolla ennätyksellään 9.21,10.

Vuori pikamatkan kakkonen – Tainio hätyytteli ennätystään

Emma Tainio oli naisten 60 metrillä toinen uransa toiseksi parhaalla ajalla 7,49. Se jää neljä sekunnin sadasosaa hänen ennätyksestään. Juoksun voitti Ruotsin Elvira Tanderud ajalla 7,41.

– Nyt on vähän kevennetty harjoittelua, kun tuossa oli aikamoinen kisarupeama. Tuntuu, että hermosto on palautunut ja juoksu toimii. Siinä ei ole puristamista ja varsinkin maksimijuoksun vaihe toimii, Tainio totesi.

Kaksi lajia urakoinut Saara Keskitalo oli neljäs ajalla 7,54. Juoksussa oli pientä draamaa, kun matkan suosikki Julia Henriksson otti vilppilähdön, mutta juoksi sitten kilpailun protestin alla.

Eino Vuori kiihdytti miesten 60 metrin toiseksi ajalla 6,74. Voiton vei Tanskan Simon Hansen ajalla 6,66.

– Hyvin sain pidettyä juoksun kasassa, mutta ei ollut tehokkain päivä tänään, Vuori tuumi.

Santeri Örn oli viides ajalla 6,81 ja harmitteli aavistuksen myöstyneensä lähdössä.

Aalto kiiti voittoon, takku toisessa kaarteessa söi ennätyksen

Eljas Aalto voitti miesten 200 metriä ajalla 21,20. Rasmus Vehmaa oli viides halliennätyksellään 21,72.

– Suhteellisen terävä juoksu. Teknisesti harmitti, että toinen kurvi ei onnistunut. Siinä yksi askel tökkäsi vastaan. Ennätys meni siihen, Aalto sanoi.

Aallon mainio hallikausi jatkuu Kuortaneella SM-kilpailuissa, missä hän juoksee 200 ja 400 metriä.

Emma Tainio ja Mila Heikkonen olivat naisten 200 metriltä kolmas ja seitsemäs ajoin 24,07 ja 24,70. Heikkonen sinnitteli jyrkkäkaarteisella kakkosradalla.

– Perusjuoksu kolmosradalta. Tästä on hyvä jatkaa SM-halliin, Tainio sanoi.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Norjan Henriette Jæger ajalla 23,04.

Kuusiniemi ja Vehmaa kaksoisvoittoon – Keskitalo aitoi neljänneksi

Santeri Kuusiniemi ja Rasmus Vehmaa juoksivat 60 metrin aitamatkalla Suomelle kaksoivoiton. Kuusiniemi uusi viime vuonna Norjassa juoksemansa voiton samalla ajalla 7,86, kuin vuosi sitten. Vehmaa tuli toisena maaliin ajassa 7,91.

– Vieressä ollut kaveri sai hyvän lähdön, olin heti alussa varmaan metrin jäljessä. Toivon kovempaa aikaa, Kuusiniemi totesi.

Vehmaa oli matkalla parempaankin tulokseen, mutta loppumatka takkusi.

– Osuin toiseksi viimeiseen aitaan. Se pilaisi viimeisen välin ja loppusileän. Juoksu tuntui hyvältä, Vehmaa totesi.

Saara Keskitalo ja Vilma Mäki olivat tasaisessa naisten 60 metrin aitajuoksussa neljäs ja kuudes ajoin 8,22 ja 8,23. Juoksun voitti Tanskan Ida Beiter Bomme ajalla 8,07.

– Ei tullut puhtaita aidan ylıtyksiä, Keskitalo tuumi.

Mäkikään ei ollut tyytyväinen juoksuunsa.

– Lähdössä jotakin sekoilin, Mäki sanoi.

Baas kiiti kaikkien aikojen kolmosajan

Mette Baas voitti naisten 400 metriä halliratojen ennätyksellään 52,64. Sillä hän kipusi kotimaan kaikkien aikojen hallitilastossa kolmanneksi. Edellä ovat vain Ella Räsänen ajalla 52,37 ja Viivi Lehikoinen ajalla 52,52.

Syksyllä Jani Hirsivaaran valmennukseen palanneen Baasin edellinen halliennätys 53,46 oli kahden vuoden takaa.

– En ajatellut aikaa etukäteen. Siitä on aika pitkään, kun viimeksi juoksin hallissa 400 metriä. Joten mietin eniten sitä, että olen ensimmäisen kierroksen jälkeen ensimmäisenä sisäradalla, Baas sanoi.

Baas kiiti 200 metriä 24,4, nousi kärkeen ja juoksi ylivoimaisen erävoiton.

– Juoksu tuntui hyvältä koko matkan. Tuossa ajassa on varaa parantaa, Baas sanoi.

Milja Thureson oli kilpailun kolmas ajalla 54,40.

Palleakramppi kiusasi Alatupaa

Konsta Alatupa oli epäonninen miesten 400 metrillä. Hän juoksi kolmanneksi ajalla 47,88, mutta palleakramppi hidasti tuntuvasti vauhtia juoksun lopussa.

– Pallea kramppasi viimeisellä 100 metrillä. Tuntui, ettei saa jalkaa kunnolla eteenpäin. Siinä meni sekunti. Jaloissa olisi ollut energiaa, Alatupa harmitteli.

Kilpailun voitti Tanskan Gustav Lundholm Nielsen ajalla 47,17. Yousif Joseph oli seitsemäs ajalla 49,22.

Henkilökohtaisia ennätyksiä rikottiin 800 metrillä

800 metrillä Suomen kaikki neljä juoksijaa rikkoivat lyhyiden ratojen ennätyksensä. Miesten kilpailusa kolmanneksi juossut Niko Viljola teki kauden kotimaisen kärkiajan 1.50,52.

Kahdeksanneksi sijoittunut Oliver Asikainen juoksi ennätyksekseen 1.51,39. Asikaisen aika on 20-vuotiaiden ikäluokassa Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras lyhyiden ratojen tulos.

Naisten kilpailussa ennätyksensä tekivät viidenneksi juossut Veera Perälä ajalla 2.05,83, ja kuudenneksi sijoittunut Heini Ikonen ajalla 2.06,43. Perälä nousi naisten lyhyiden ratojen kaikkien aikojen tilatossa kymmenen parhaan joukkoon.

Viljola juoksi rohkeasti ykköspaikalla heti vauhdinpitäjän Daniel Lundmarkin kannoilla, kun puolimatkan väliajaksi kirjattiin hieman alle 53 sekuntia. Viimeisellä kierroksella kaksi juoksijaa paineli ohi, mutta maalissa Viljola oli varsin tyytyväinen.

– Ihan hyvä juoksu. Olen halunnut alittaa jo pitkään 1.50:n rajaa hallissa, mutta en ollut siihen vielä valmis. Mutta lähempänä taas ollaan, Viljola totesi.

Voittoon juoksi Norjan Sigurd Tveit ajalla 1.49,30.

Norjaan meni voitto myös naisten 800 metrillä, kun Malin Nyfors teki mainion ajan 2.01,97. Toiseksi juoksi Tanskan Annemarie Nissen ja kolmas oli takavuosien teinitähti, Islannin Anita Hinriksdóttir.

Kärjen 400 metrin väliaika oli 59 sekunnin pintaan. Perälän 600 metrin väliaika oli 1.30,7.

– Pitkään olin kahden minuutin vauhdissa. Hieman oli minulle ylikova aloitus, mutta taktisesti onnistunut juoksu. Halusin testata kovaa vauhtia. Viimeinen 200 metriä ei vielä kulje, mutta kesällä sitten, Perälä kommentoi juoksuaan tyytyväisenä.

Heini Ikonen aloitti rauhallisemmin, mutta nousi hyvin loppua kohti.

– Juoksu tuntui hyvältä ja loppu tuli vahvasti. Kestävyyteni on parantunut, ja nyt juoksuni ovat olleet loppuvahvoja. Olen harjoitellut enemmän ja pitänyt huolta hyvästä rytmityksestä, joten palautuminenkin on toiminut, Ikonen kertoi.

Rinne tavoittelee EM-paikkaa, Pohjolan mestaruus 0,13 sekunnin päässä

Joonas Rinne juoksi miesten 1500 metrillä ensimmäisen kerran urallaan hallissa alle 3.40:n rajan. Aika 3,39,91 toi hopeamitalin. Pohjoismaiden mestariksi kiri lopussa Norjan Håkon Moe Berg tuloksella 3.39,78.

Tavoitteet ovat Rinteellä kovemmat, mutta Espoon juoksu oli kuitenkin balsamia haavoille, sillä hänen hallikauden alkunsa on ollut takkuinen.

– Viimeisin kisa meni penkin alle ja toi epävarmuutta, joten tämän juoksun perusteella sen asian voi ainakin unohtaa. Tiesin, että kunto riittää 3.40:een, vaikka alitus olikin vain niukka, Rinne kommentoi.

Rinteen tähtäimessä ovat hallikauden EM-kilpailut. Sinne tulosraja on kuitenkin kova, hallitulos 3.37,0 tai viime kesältä 3.32,0. Mukaan voi päästä myös rankingin kautta.

– Rankingin tilanteeni ei ole tällä hetkellä vielä kovin hyvä, mutta pääsy EM-kisoihin ei kuitenkaan ole mahdottomuus.

Naisten 1500 metriä voitti Norjan Ingeborg Östgård ajalla 4.16,34. Suomen Hannah Anderson ja Veera Mensonen olivat neljäs ja viides ajoin 4.20,20 ja 4.21,21. Mensosen tulos on oma ennätys eikä Andersonkaan jäänyt omasta ennätyksestään kuin 0,27 sekuntia,

Andersson voitti ja otti tuntumaa 453:een

Saga Andersson ei ollut yllätettävissä naisten seiväshypyssä. Edellispäivänä samassa hallissa hypätty ennätys 452 ei nyt parantunut, mutta Andersson voitti kilpailun tuloksella 445.

Andersson meni kilpailussa 425, 435 ja 445, ennen kuin nosti riman 453:een. Se ei vielä tällä kertaa mennyt, mutta mennee talven aikana. Anderssonin 453:n yrityksistä kolmas oli lupaava.

– Nousukorkeutta on 460:n ylitykseen. Siitä ei jää kiinni, Andersson kuvasi kuntoaan.

Norjan Embla Njerve oli toinen ylitettyään 425 ja Silja Andersson kolmas ylitettyään Njerven kanssa saman tuloksen, joka on hänen kauden parhaansa.

Koilahti voittoon senttipelissä

Taika Koilahti ponkaisi naisten pituushypyn voiton talven parhaallaan 631. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 623. Voitosta käytiin tasainen kilpailu, minkä Ruotsin Tilde Johansson hävisi Koilahdelle sentillä. Anne-Mari Lehtiö oli seitsemäs tukoksella 591.

Naisten kolmiloikassa Jessica Kähärä ja Elina Kostiainen ponnistivat kolmanneksi ja viidenneksii tuloksin 13,08 ja 12,49. Toissa vuonna Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa tuplamestariksi ponkaissut Ruotsin Maja Åskag vei voiton kimmahdeltuaan 14,06.

Ruotsin Gabriel Wallmark kimmahteli miesten kolmiloikan mestariksi 15,71 kantaneella hypyllä. Aaro Davidila ja kilpailukautensa avannut Tuomas Kaukolahti olivat toinen ja kolmas tuloksin 15,67 ja 15,57.

Mäkitörmä kuorrutti voiton ennätyksellään

Senja Mäkitörmä voitti naisten kuulantyönnön ennätyksellään 17,74, jolla hän nousee halliratojen Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain Asta Hovin 17,84. Ulkoratojenkin tulokset mukaan lukien tulos on kaikkien aikojen viidenneksi paras.

Ennätystyöntöään Mäkitormä ryyditti hyvällä sarjalla: (16,68, 17,37, 17,74, 17,19, 17,60 ja 17,68). Entinen ennätys oli 17,65.

– Tänään oli hyvä päivä ja pääsin helpolla ekat työnnöt. Tuon ennätystuloksen jälkeen läksin vain riskillä murjomaan niin paljon kuin lähtee, Mäkitörmä sanoi.

Espoon uusi ennätys vei Mäkitörmää rahtusen lähemmäksi 18 metrin rajaa.

– Kyllä se siellä kutittelee. Mitä lähemmäksi se tulee, sitä realistisemmalta se tuntuu, Mäkitörmä sanoi.

Emilia Kangas oli naisten kuulakilpailun neljäs työnnettyään 17,17.

– Ei ollut minun päivä tänään. Näkyy se, että on ollut niin paljon sairaana ja treenejä on tullut niin vähän, Kangas sanoi.

Lahtonen jälleen yli 18 metrin

Miika Lahtonen oli miesten kuulantyönnössä kolmas 18,16 kantaneella työnnöllä ja kukisti neljänneksi tuloksella 17,67 työntäneen Arttu Korkeasalon.

– Se oli jo talven kolmas 18-metrinen ja tuli huonoimmalla tuntumalla, Lahtonen sanoi.

Lahtonen on tänä talvena työntänyt ennätyksekseen 18,18.

Kilpailun voitti Ruotsin Wictor Petersson, joka työnsi 20,04. Jesper Arbinge sinetöi Ruotsille kaksoisvoiton tuloksella 19,59.

Pulli ponnisti kauden parhaansa – Seiväsmiehet toinen ja kolmas

Miesten pituushypyssä tasaisen kilpailun voitti Norjan moniottelija Sander Aae Skotheim viimeisen kierroksen hypyllään, joka kantoi 783. Kristian Pulli hyppäsi kauden parhaan tuloksensa 772 sijoittuen neljänneksi. Matkaa pronssimitaliin jäi vain yksi sentti.

Ruotsin William Asker voitti miesten seiväshypyn ylitettyään ainoana kilpailijana korkeuden 550. Tommi Holttinen ja Juho Alasaari saavuttivat PM-kilpailussa hopeaa ja pronssia. Kummankin tulos oli 530.

Heta Tuuri sijoittui naisten korkeushypyssä toiseksi ylitettyään korkeuden 182. Ruotsin Engla Nilsson voitti kolme senttiä paremmalla tuloksella. Miesten korkeushypyssä paras suomalainen Daniel Kosonen oli viides tuloksella 208.

ESPOO, Leppävaara 9.2.2025 Pohjoismaiden hallimestaruuskilpailut ja hallimaaottelu

Miehet,

Pisteet: Ruotsi 125 – Suomi 118 – Norja 104 – Tanska/Islanti 96.

60 m: 1) Simon Hansen T 6,66, 2) Eino Vuori S 6,74, 3) Jean-Christian Zirignon R 6,75, 4) Isak Hughes R 6,80, 5) Santeri Örn S 6,81, 6) Even Meinseth N 6,82, 7) Edem Schaanning Agbo N 6,90, 8) Jason Lubago T 6,98.

200 m: 1) Eljas Aalto S 21,20, 2) William Trulsson R 21,28, 3) Linus Pihl R 21,45, 4) Oliver Tollefsen N 21,69, 5) Rasmus Vehmaa S 21,72 (20-v. ka-9), 6) Jonas Gunnleivsson Isaksen I 21,83, 7) Elias Solheim Sollid N 22,12, 8) Adam Bonné Skytte T 22,33. – (Tollefsen voitti A-erän, Trulsson B-erän ja Aalto C-erän.)

400 m: 1) Gustav Lundholm Nielsen T 47,17, 2) Sebastian Höjriis Monneret T 47,86, 3) Konsta Alatupa S 47,88 (kkk), 4) Marcus Tornée R 48,20, 5) Andreas Haara Bakketun N 48,40, 6) Leon Douglas Mjaaland N 48,97, 7) Yousif Joseph S 49,22, 8) Nick Ekelund-Arenander R 49,22. – (Alatupa voitti A-erän, Lundholm Nielsen B-erän ja Höjriis Monneret C-erän.)

800 m: 1) Sigurd Tveit N 1.49,30, 2) Nick Rostgaard Jensen T 1.50,02, 3) Niko Viljola S 1.50,52 (kkk), 4) Laust Kaastrup Kjaer T 1.50,86, 5) Jakob Zäll R 1.51,07, 6) Markus Westhagen N 1.51,21, 7) Benjamin Åberg R 1.51,38, 8) Oliver Asikainen S 1.51,39 (22-v. ka-9 & 20-v. ka-2). – Kilp. ulkop. Daniel Lundmark HIFK keskeytti (jänis).

1500 m: 1) Håkon Moe Berg N 3.39,78, 2) Joonas Rinne S 3.39,91 (kkk & lyhyiden ratojen ka-2), 3) Kjetil Brenno Gagnås N 3.40,78, 4) Andreas Holst Lindgreen T 3.42,45, 5) Jonas Magnusson R 3.48,03, 6) Aleksi Kivelä S 3.48,71, 7) Chris Gray R 3.49,17, 8) Andreas Holst Lange T 3.52,26. – Kilp. ulkop. Žan Rudolf Slovenia keskeytti (jänis).

3000 m: 1) Baldvin Thór Magnússon I 7.39,94 (Islannin ennätys), 2) Filip Ingebrigtsen N 7.39,97, 3) Simon Sundström R 7.45,99, 4) Andreas Bock Björnsen T 7.51,09, 5) Tuomas Heikkilä S 7.51,13 (lyhyiden ratojen SE, ent. 7.52,12 Santtu Heikkinen 2024), 6) Kristoffer Sagli N 7.56,88, 7) Jonathan Grahn R 8.01,40, 8) Mika Kotiranta S 8.12,93. – Kilp. ulkop. Žan Rudolf Slovenia keskeytti (jänis).

60 m aj: 1) Santeri Kuusiniemi S 7,86, 2) Rasmus Vehmaa S 7,91, 3) Vilhelm Krüger T 7,94, 4) Sander Aae Skotheim N 7,98, 5) Markus Moberg R 8,11, 6) Marvin Tay R 8,18, 7) Andreas Christoffersen T 8,25, Norjalla ei toista edustajaa.

Korkeus: 1) Erlend Bolstad Raa N 217, 2) Fabian Delryd R 215, 3) Melwin Lycke Holm R 215, 4) Marius Hytholm Alex Petersen T 211, 5) Daniel Kosonen S 208, 6) Tobias Heldal N 200, 7) Mads Moos Larsen T 200, 8) Teemu Laurikainen S 200.

Seiväs: 1) William Asker R 550, 2) Tommi Holttinen S 530, 3) Juho Alasaari S 530, 4) Robin Jacobsson R 520, 5) Aske Valdemar Petersen T 520, 6) Andreas Gjesdal N 510, 7) Julius Haansbaek Mortensen T 500, 8) Lucas Fernandes Thom Gjesdal N 470.

Pituus: 1) Sander Aae Skotheim N 783, 2) Joakim Hellbratt R 776, 3) Henrik Flåtnes N 773, 4) Kristian Pulli S 772, 5) Niklas Wall R 745, 6) Kasper Larsen T 733, 7) Daníel Ingi Egilsson I 719, 8) Heikki Vuorinen S 707.

3-loikka: 1) Gabriel Wallmark R 15,71, 2) Aaro Davidila S 15,67, 3) Tuomas Kaukolahti S 15,57, 4) Melker Manne R 15,43, 5) Viljar Helgestad Gjerde N 15,29, 6) Christian Thomassen N 14,70, 7) Jonathan Sass Möller T 14,57, 8) Gudjón Dunbar Diaquoi Thorsteinsson I 14,16.

Kuula: 1) Wictor Petersson R 20,04, 2) Jesper Arbinge R 19,59, 3) Miika Lahtonen S 18,16, 4) Arttu Korkeasalo S 17,76, 5) Henrik Vesterlid N 16,47, 6) Christopher Holmbjerg Jensen T 16,17, 7) Theodor Hennecke T 15,72, 8) Jacob Sederholm Hoff N 15,69.

Naiset,

Pisteet: Ruotsi 132 – Suomi 127 – Norja 96,5 – Tanska/Islanti 84,5.

60 m: 1) Elvira Tanderud R 7,41, 2) Emma Tainio S 7,49, 3) Ingvild Meinseth N 7,53, 4) Saara Keskitalo S 7,54, 5) Malin Furuhaug N 7,59, 6) Anna Öbakke Lange T 7,63, 7) Alma Börregaard Ravn T 7,67, Julia Henriksson R hylättiin (vilppilähtö).

200 m: 1) Henriette Jäger N 23,04, 2) Jamilia Bernhardsson R 24,05, 3) Emma Tainio S 24,07, 4) Jonna Claesson R 24,38, 5) Lilje Lopes Patey N 24,54, 6) Amaya Kruse Jörgensen T 24,69, 7) Mila Heikkonen S 24,70, Gudbjörg Jóna Bjarnadóttir I keskeytti. – (Tainio voitti A-erän, Jäger B-erän ja Bernhardsson C-erän.)

400 m: 1) Mette Baas S 52,64 (kkk & ka-3), 2) Moa Granat R 53,90, 3) Milja Thureson S 54,40, 4) Elna Wester R 54,46, 5) Camilla Dahl Kristiansen 54,99, 6) Josefine Tomine Eriksen N 55,03, 7) Anna Krab Sceibelein T 55,41, 8) Eir Chang Hlésdóttir I 56,75. – (Granat voitti B-erän ja Wester C-erän.)

800 m: 1) Malin Nyfors N 2.01,97, 2) Annemarie Nissen T 2.02,62, 3) Anita Hinriksdóttir I 2.03,71, 4) Love Perman R 2.05,77, 5) Veera Perälä S 2.05,83 (ka-10), 6) Heini Ikonen S 2.06,43, 7) Marte Hovland N 2.06,81, 8) Saga Provci R 2.09,28. – Kilp. ulkop. Hanna Vuorimaa LA keskeytti (jänis).

1500 m: 1) Ingeborg Östgård N 4.16,34, 2) Carmen Cernjul R 4.16,87, 3) Selma Löchen Engdahl N 4.19,79, 4) Hannah Anderson S 4.20,20, 5) Veera Mensonen S 4.21,21, 6)
Elin Brink R 4.25,43, Line Kalstrup Schulz T 4.33,30, Josephine Thestrup T ei osallistunut.

3000 m: 1) Josephine Thestrup T 8.53,52, 2) Linn Söderholm R 8.55,24, 3) Ilona Mononen S 8.56,61 (lyhyiden ratojen ka-6 & 22-v. SE, ent. 9.04,28 Mononen 2024), 4) Kristine Lande Dommersnes N 8.57,39, 5) Wilma Anna Bekkemoen Torbjörnsson N 9.01,85, 6) Emilia Lillemo R 9.02,78, 7) Alisa Virtanen S 9.21,10, 8) Sofia Thögersen T 9.24,90. – Kilp. ulkop. Siiri Rainio JKU keskeytti (jänis).

60 m aj: 1) Ida Beiter Bomme T 8,07, 2) Elea Jörstad Bock N 8,19, 3) Julia Wennersten R 8,21, 4) Saara Keskitalo S 8,22, 5) Annika Baun Haldbo T 8,23, 6) Vilma Mäki S 8,23, 7) Lovise Skarbövik Andresen N 8,37, 8) Alva von Gerber R 8,39.

Korkeus: 1) Engla Nisson R 185, 2) Heta Tuuri S 182, 3) Ellen Ekholm R 179, 4) Elin Pajunen S 175, 5) Hedvik Kallåk N 175, 6) Sofie Albrechtsen T 175, 7-8) Katrine Fjerbäk Olsen T & Elise Hoel Ulseth N 170.

Seiväs: 1) Saga Andersson S 445, 2) Embla Njerve N 425, 3) Silja Andersson S 425, 4) Sandra Alvero R 420, 5) Ellen Olsson R 410, 6) Klara Bjerregaard T 380, 7) Laura Grönbech T 355, Nora Eikeng N ilman tulosta (380).

Pituus: 1) Taika Koilahti S 631, 2) Tilde Johansson R 630, 3) Irma Gunnarsdóttir I 624, 4) Birna Kristín Kristiánsdóttir I 611, 5) Evelina Olsson R 610, 6) Thale Leirfall Bremset N 597, 7) Anne-Mari Lehtiö S 591, 8) Live Haugstad Hilton N 591.

3-loikka: 1) Maja Åskag R 14,06, 2) Janne Nielsen T 13,14, 3) Jessica Kähärä S 13,08, 4) Fatima Koné R 12,87, 5) Elina Kostiainen S 12,49, 6) Liza Sofia Aune N 12,33, 7) Mathilde Sofie Klokseth N 11,93, Kathrine Holst Hahn T ilman tulosta (keskeytti 3 kierroksen jälkeen).

Kuula: 1) Senja Mäkitörmä S 17,74 (kkk & ka-5), 2) Erna Sóley Gunnarsdóttir I 17,63, 3) Sara Lennman R 17,55, 4) Emilia Kangas S 17,17, Maria Nilsson R 15,36, 6) Maria Slök T 14,02, 7) Mariell Morken N 13,76, 8) Hanna Emilie Hjeltnes N 13,62.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/16593