Suomi taisteli yleisurheilun pohjoismaisessa hallimaaottelussa ja PM-kilpailuissa miesten maaottelussa toiseksi ja oli naisten ottelussa kolmas. Kilpailut käytiin Karlstadin uudessa hallissa Ruotsissa.
Norja voitti miesten maaottelun pistein 130,5, Suomi kokosi 126 ja Ruotsi 125 pistettä ja Tanska ja Islanti joukkue 94,5 pistettä. Naisten maaottelussa Ruotsin voittopisteet olivat 163, Norja kokosi 108 ja Suomi 107,5 pistettä. Tanska ja Islannin yhdistetyn joukkueen pisteet olivat 98,5.
Lotta Harala juoksi Karlstadin PM-hallien 60 metrin aidoissa yhden uransa haastavimmista kilpailuista ja oli Tanska Mette Graversgaardin jälkeen toinen ajalla 8.09. Graversgaardin voittoaika oli 8,04.
– Isoäiti kuoli yllättäen eilen ja hän oli minun urheilu-uran suuri tuki ja fani. Aikamoinen työvoitto, että pystyin tuon juoksun juoksemaan, Harala totesi.
Jessica Kähärä oli kilpailun kuudes ajalla 8,30.
– Ehjä juoksu, en kolhinut aitoja. Ihan ok, Kähärä tuumi.
Manninen: Paras ensimmäinen juoksu tälle kaudella
Miesten 60 metrin aidoissa Ilari Manninen otti voiton ajalla 7,79 ja Santeri Kuusniemi tuli maaliin kolmantena tuloksella 7,92. Suomen kaksoisvoiton esti kaksikon väliin kiilannut Ruotsin Max Hrelja ajalla 7,81.
– Paras ensimmäinen juoksuni tällä kaudella, Manninen totesi ja viittasi siihen, että usein pika-aitureilla on hallissa kisoissa kaksi starttia.
– Vähän oli samaa kuin Tampereella. Juoksu oli niin sanotusti alhaalla, mutta se oli voimajuoksu. Oli pakko vetää voimalla, kun on tottunut iltakisoihin ja tämä oli aika aikainen startti heti iltapäivän aluksi.
Kuusiniemi harmitteli, että innostui rahtusen liiaksi ryntäämään ensimmäiselle aidalle ja sai napakan osuman aitaan.
– Aikani jäi vaisuksi, Kuusiniemi tuumi.
Riku Illukka hätyytteli ennätystään
Miesten 60 metrillä Ruotsin Henrik Larsson oli odotetun ylivoimainen mainiolla ajalla 6,61. Riku Illukka kiihdytti Tanskan Simon Hansenin jälkeen kolmanneksi ajalla 6,73, joka jää vain kolme sekunnin sadasosaa omasta ennätyksestä. Hansenin aika oli 6,67.
– Lähettäjä piti tosi kauan valmiit asennossa, mutta valmentaja Petteri Jouste varoitti siitä. Sain mielestäni hyvän lähdön, mutta loppu ei tullut niin hyvin kuin ennätysjuoksussa. Uskon, että SM-halleissa voi ennätys napsahtaa, kun juoksu osuu teknisesti kohdalleen, Illukka sanoi.
Pitkä valmiit-komento hämmensi myös naissprinttereitä.
– Meinasin jo startata matkaan, kun lähettäjä piti pitkään meitä telineissä valmiina. Olisi hyvä, jos näissä kisoissa olisi kaksi juoksua, että ehtisi tottua lähettäjän tapaan toimia, kertoi Johanna Kylmänen, joka oli naisten 60 metrillä neljäs ajalla 7,55.
Naisten nopein oli Ruotsin Julia Henriksson tuloksella 7,35.
200 metrillä suomalaisennätyksiä
Aino Pulkkinen teki 200 metrillä hienon oman ennätyksensä 23,55, mutta hyvätasoisessa kisassa se riitti vasta neljänteen sijaan. Kisan nopein oli Pulkkisen erässä juossut Ruotsin Julia Henriksson ajalla 23,26.
– Todella hyvä veto. Starttasin viidenneltä radalta Julia Henrikssonin takana. Pääsin häneen imuunsa enkä jäänyt hänestä liikaa. Siinä tuli rento juoksu itsellekin, Pulkkinen kommentoi kilpailuaan tyytyväisenä.
Pulkkisen mukaan on aina hyötyä, jos 200 metrin lopussa on joku, jota yrittää ajaa kiinni. Mutta oliko ennätys nyt yllätys?
– Ennätys oli tavoitteena, mutta en aivan uskonut, että 23,55 olisi hallissa mahdollinen. Tiesin että rahkeissa on varaa, mutta vähän oli tosiaan yllätys, Pulkkinen kommentoi naurahtaen.
Suomen toinen edustaja Anna Pursiainen juoksi myös halliennätyksensä 24,14, joka riitti seitsemänteen sijaan.
– Hyvältä tuntui juoksu, Pursiainen kommentoi.
Aalto kiiti halliennätykseen
Miesten 200 metrillä Eljas Aalto kiiti omaan halliennätykseensä ajalla 21,21. Se riitti kisan toiseen sijaan Ruotsin Erik Erlandssonin jälkeen, joka paineli alle 21 sekunnin ajalla 20,99. Roope Saarinen oli neljäs ajalla 21,63.
– En olisi ollut tyytyväinen, jos ennätystä ei olisi tullut. Sitä läksin hakemaan, Aalto totesi ykskantaan kisan jälkeen.
– Sain ladattua itseni hyvin telineistä ja ensimmäiset 150 metriä oli kovin aloitukseni ikinä. Tiesin pystyväni siihen. Viimeiset 50 metriä ovat sitten aina tosi hapokasta.
Aalto kertoi kuntonsa olevan hyvässä nousussa, vaikka reilu viikko sitten iski kuume. Kunto on kuitenkin jo palautunut.
Lehtonen 47,73, Kaasalainen 47,71 vaikka kädet kolisivat ruotsalaisen kanssa
Viljami Kaasalainen juoksi 400 metrillä kuudenneksi ja neljän sekunnin sadasosan päähän ennätyksestään ajalla 47,71, vaikka 200 metrin jälkeen Ruotsin Emil Johansson tunki väkisin viereen ja kaksikon kyynärpäät ottivat tiukasti yhteen.
– Otin talvella aiemmin Ruotsissa olleesta juoksusta oppia ja kun oltiin 200 metrin kohdalla, olin sisäradalla ja kun oltiin rinnakkain, minulla oli etuajo-oikeus, mutta ruotsalainen tunki viereen ja kädet osuivat yhteen, Kaasalainen selvitti kisan jälkeen.
– Pystyin pitämään juoksun aika normaalina, vaikka pari kertaa horjahdin. Siihen nähden hyvä aika, Kaasalainen kertaili.
Tuomas Lehtonen siirsi viime vuonna juoksemansa halliennätyksen 48,84 historiaan ajalla 47,73, jolla hän oli kahden erän yhteistuloksissa 7:s. Aika on Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kuudes.
– Erässä oli alussa hyvä vetoapua. Vauhti oli oikein sopiva, sitten jono vähän venyi ja jos edessä ollut olisi juossut vähän kovempaa, olisi tullut parempi aika. Hiukan jäi vielä pakkiin, Lehtonen sanoi.
Miesten 400 metriä voitti Tanskan Gustav Lundholm-Nielsen ajalla 46,61.
Thuresonilta kauden paras, Räsäseltä vahva paluu PM-halleihin
Naisten 400 metrillä Milja Thureson oli kahden erän yhdistetyissä tuloksissa viides kauden parhaallaan 54,64. Ensimmäisen maaottelujuoksunsa sitten 2013 tehnyt Ella Räsänen oli kuudes ajalla 54,80.
Väkevää paluuta tekevän Räsäsen kauden paras on hiljattain Jyväskylässä juostu 54,60.
– Nämä ovat ihania kisoja. Näissä on sellainen karnevaalitunnelma, Räsänen fiilisteli maaottelujuoksuja.
Juoksussa Räsänen juoksi 200 metriä 24,7 eli tuntuvasti kovempaa kuin aiemmin Jyväskylässä.
– Ajattelin, että lähden rohkeasti ja reippaasti, mutta juoksu ei vielä kanna loppuun asti. Siinä huomaa juoksuharjoittelun puutteen, Räsänen sanoi.
Naisten 400 metriä voitti Norjan Henriette Jäger huippuajalla 52,66.
Blomqvistille voitto: Alle 4.10:n kunnossa olen
Nathalie Blomqvist otti ylivoimaisen voiton naisten 1500 metrillä. Kun hän kuuli aikansa, 4.10,70, ensimmäinen kommentti oli kenties hieman harmistunut tavoite alle 4.10:n ajasta.
Blomqvist oli koko matkan hyvässä vauhdissa jäniksen avustamana, mutta viimeiset 600 metriä hän joutui pinnistelemään yksin.
– Jäniksen perässä on rennompi juosta, vaikka vauhti putosikin välillä liian rauhalliseksi. Mutta tyytyväinen olen, sillä lopussa olisin tarvinnut lisää tsemppiä muista juoksijoista, Blomqvist kommentoi juoksuaan.
– Alle 4.10:n kunnossa kuitenkin olen. Seuraava tähtäin on SM-hallit viikon päästä.
Blomqvistin aika on merkittävä, sillä se on uusi maaotteluennätys, kauden kotimainen kärkitulos, naisten kaikkien aikojen kolmas, edellä Sara Lappalainen ja Kristiina Mäki sekä 22-vuotiaiden SE, entinen hänen omissa nimissään alkuviikosta juoksema 4.13,79.
Blomqvist voitti toiseksi tullutta kilpailijaa 17,41 sekuntia. Kisan viides oli pikakomennuksella Sara Lappalaisen tilalle hälyytetty Veera Mensonen ajalla 4.30,28.
Santtu Heikkinen oli 1500 metrillä kolmas
Miesten 1500 metrillä Santtu Heikkinen oli kolmas ajalla 3.44,21. Mies oli maalissa ilmeisen pettynyt, sillä tähtäimessä oli parempi aika, varsinkin kun tällä hallikaudella Heikkinen on vetänyt jo tuloksen 3.40,75.
– Vaisu päivä tänään. Läksin jäniksen perään, kukaan muu ei siihen vauhtiin lähtenyt. Mutta parin kierroksen jälkeen tunsin, ettei tästä tule nyt mitään.
Jäniksen ohjeissa oli vetää 1000 metrin väliajaksi lähelle 2.25:ä, mutta nyt se oli vain 2.30, eli 3.45:n vauhtia.
– Kevensin ehkä liikaa harjoittelua näitä kisoja varten, ja juoksuvire häipyi. Mutta toivottavasti tämä avasi paikkoja ensi keskiviikon Belgradin kilpailua varten.
Kisan voiton vei Norjan Narve Gilje Nordås ajalla 3.41,81 ennen Ruotsin Emil Danielssonia, joka kellotti 3.41,97. Aleksi Kivelä oli kisan kahdeksas ajalla 3.48,22, joka on hänen halliennätyksensä.
Juniorimenestyjä palasi juoksuradoille – Nordlund ennätykseensä 9.31,71
Naisten 3000 metrin voitto meni Norjan Amalie Sætenille tuloksella 9.13,92. Suomen Nelli Nordlund juoksi kuudenneksi ajalla 9.31,71, joka on hänen uusi ennätyksensä myös ulkoradat huomioiden.
Nyt 26-vuotias Nordlund oli takavuosien juniorimenestyjä, joka palasi lähes 10 vuoden tauon jälkeen takaisin juoksuradoille. Kehitys on ollut lupaavaa viimeisen vuoden aikana.
– Oli hienoa päästä ensimmäistä kertaa aikuisten maaotteluun. Juniorina niitä ehdin muutaman kerran jo kokea, Nordlund iloitsi maalissa.
Kilpailun nopein oli Norjan Amalie Sæten ajalla 9.13,92.
Miesten 3000 metriä oli hyvätasoinen, kun kärkikaksikko Tanskan Joel Ibler Lillesø ja Ruotsin Simon Sundström kirivät aikoihin 7.51,41 ja 7.51,48. Suomen ainoa edustaja Eero Saleva oli kisan kuudes ajalla 8.09,11.
Alasaari taivutti kauden parhaansa ja teki yrityksiä halliennätyskorkeudesta
Juho Alasaari taivutti toiseksi kauden parhaallaan 551 Karlstadin hallissa. Kilpailun voitosta hän ei päässyt taistelemaan, sillä Norjan Pål Haugen Lillefosse oli odotetun ylivoimainen 580:n ylityksellään.
Urho Kujanpää täydensi lajin hyvää suomalaispanosta 526:n ylityksellä, joka riitti kolmanteen sijaan.
Alasaari meni 551 toisella ja yritti sitten kolmesti korkeudesta 556.
– Kauden paras tuli. Nyt tarvitaan tähän perään toinen hyvä kilpailu. Pääsin vähän ennätyksen makua maistamaan. Yrityksistä ensimmäinen oli kokeilu, toinen lupaavaa ja kolmas meni läpi, Alasaari totesi 556:n yrityksistään, jotka onnistuessaan olisivat tuoneet neljä senttiä lisää omaan halliennätykseen.
– Noissa yrityksissä oli vähän liikaa intoa mukana. Meinasi unohtua se hyppääminen.
Kujanpää ylitti aiemmin tällä viikolla Tampereella 538, ja kunto on hyvässä nousussa.
– Tuntui taas paremmalta. Juoksu on varmistumassa niin, että 550-560 on mahdollista. Juoksua on muutettu paljon, joten varmuuden saaminen kestää vielä hetken, Kujanpää sanoi.
Silja ylitti ennätyksensä – Saga jäi ilman tulosta
Naisten seiväshypyn iloinen suomalaisyllättäjä oli Silja Andersson, joka hyppäsi uuden ennätyksensä 427 ja sijoittui kilpailussa toiseksi.
Ruotsalainen tähtihyppääjä Michaela Meijerkin oli vaikeuksissa Siljaa vastaan, mutta onnistui viimeisellä yrityksellään 427:stä ja ylitti tämän jälkeen voittokorkeuden 437.
Silja Anderssonin isosisko Saga Andersson pudotti kolmesti aloituskorkeudestaan 414. Korkeuden 390 ylittäminenkin olisi oikeuttanut kilpailun neljänteen sijaan.
Elin Pajunen ylsi korkeushypyssä kolmanneksi
Naisten korkeushypyssä Elin Pajunen sijoittui kahden ruotsalaisen jälkeen kolmanneksi tuloksella 179. Sijoitus on Pajusen aikuisten maaottelu-uran paras.
Venla Pulkkanen teki maaotteludebyyttinsä sijoittumalla jaetulle neljännelle tilalle ylitettyään 172.
Miesten korkeushypyssä Julius Kuusela oli viides ja Matias Mustonen kuudes. Kummankin tulos oli 204.
Miesten korkeushypyn voitti 20-vuotias norjalainen Sander Skåtheim ennätyksellään 220. Pituushypyssäkin Skåtheim oli kolmas. Hän sijoittuu seitsenottelun tämän vuoden maailmantilastossa kolmanneksi.
Kähärä ja Käyhkö hyppäsivät kelpo tulokset
Ruotsalaiset pituushypyn kärkinimet Khaddi Sagnia ja Tilde Johansson saivat Karlstadin ruotsalaisyleisön syttymään. Sagnia ponkaisi voiton tuloksella 666 ja Tilde Johansson oli toinen ponkaistuaan 640.
PM-kilpailuissa kaksi lajia urakoinut Jessica Kähärä oli neljäs ponnistettuaan 625 ja Neea Käyhkö viides halliennätyksellään 619.
– Muuten ihan ok, mutta tekniikka on aivan hirveä. Kun vasta viime vuonna tein paluun kilpailuihin, niin tekniikka ei ole vielä asettunut kohdalleen. Edellytyksiä on kuuteen ja puoleen metriin, Kähärä arveli.
– Tuntui hyvältä. Hypyt olisivat voineet mennä pidemmällekin. Parempaa on lupa odottaa, sanoi Käyhkö.
Davidila ja Kaukolahti loikkivat kaksoisvoiton
Kolmiloikkaajat Aaro Davidila ja Tuomas Kaukolahti kimmahtelivat lajistaan Suomelle kaksoisvoiton tuloksin 15,84 ja 15,81.
– Kaksi kisan lyhyintä hyppyä mitattiin. Oli sikäli huonoa tuuria, totesi Davidila, jolla oli vaikeuksia saada askel osumaan lankulle.
– Piti ottaa askelmerkkiä 1,5 metriä taaksepäin kisan aikana.
Kaukolahti kimmahteli toisen kilpailunsa sitten vuoden 2021 Ruotsi-ottelun. Hän oli viime kauden sivussa lähentäjävamman takia.
– Olisin kaivannut lisää hyppyjä noille lukemille. Kun hyppyyn tuli yritystä, se näkyi tekniikassa. Juoksu ei ollut varmaa, kun ei vielä ole hyppyjä tarpeeksi takana, Kaukolahti sanoi.
Korkeasalo ja Oksanen ennätysten tuntumassa
Arttu Korkeasalo ja Nico Oksanen työnsivät kolmannen ja viiden sijan PM-hallien kuulataistossa. Kaksikko oli ennätystensä tuntumassa tuloksin 18,94 ja 18,14.
Kuulakisan voitti Norjan Marcus Thomsen joka työnsi 20,61, kun toiseksi tullut Ruotsin Wictor Petersson täräytti 19,73.
– Harmitti, kun hävisin sentillä Islannin Gudni Valur Guonasonille. Kerran ohitin hänet, mutta hän vastasi menemällä sentillä ohi. Ei ollut itselläni oikein hyvä kilpailu, Oksanen sanoi.
Oksanen on kuluvalla hallikaudella työntänyt ennätyksekseen 18,43.
– Hätäilin liikaa. Siihen nähden hyvä tulos.
Korkeasalo työnsi kauden avauksessaan ennätyksensä 19,02, eikä siitä kauas Karlstadissa.
– Uran toiseksi paras tulos, mutta noissa työnnöissä en oikein päässyt oikeisiin asentoihin, Korkeasalo viittasi tekniikkaan.
Mäkitörmä kolmas, Kangas neljäs
Naisten kuulan voitti Fanny Roos, joka työnsi 18,73. Senja Mäkitörmä oli kolmas 16,54 kantaneella työnnöllä ja Emilia Kangas neljäs työnnettyään 15,96.
– Edellytyksiä olisi työntää pitkälle, mutta tekniikan kanssa on ongelmia, Mäkitörmä harmitteli.
Hieman samanlainen murheita oli myös Kankaalla.
– Ihan ok kisa, mutta en saanut noissa kierroissa oikein painetta kuulaan. Tekniikka petti tuossa ihan työnnön lopussa.
Liipolalle kakkossija moukarin välipalana
Henri Liipola ja Roope Auvinen nauttivat Karlstadin PM-halleissa moukarinheittäjien talvisesta välipalasta painonheitossa hallissa. Liipola heitti 22,33 ja oli lukemiin 22,94 painon heittäneen Norjan Thomas Mardalin jälkeen toinen.
Liipolan tulos on Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras tulos sekä ulko- että hallikilpailut mukaan lukien. Auvisen pisin heitto kantoi 18,76 ja toi kuudennen sijan.
– Painonheitto on tosi hyvä off season -laji moukarinheittäjälle. Hallimaaottelu toi minulle myös yhden lisäkilpailun, joka sekin on hyvä juttu, Liipola sanoi.
Suomessa Liipola ei tässä hallissa pääse kilpailemaan, mutta valmistautui kisaan heittämällä 10-15 heittoa painolla 2-3 kertaa viikossa.
– Jos oikein tähän keskittyisi, pääsisi aika helposti 23-24 metriin. Nyt heiton loppu näytti aika raa´alta, Liipola hymyili.
Liipolan ennätys on 22,81, joka on myös halliratojen ennätys. Auvisen ennätys on 18,84, josta hän jäi Karlstadissa kahdeksan senttiä.
– Muutaman sentin jäin ennätyksestä. Se harmittaa, muuten oli mukava kilpailu, Auvinen sanoi.
Koskinen rikkoi 22 metriä, mutta paino lipesi niukasti sektorista
Suvi Koskinen oli lähellä huippuonnistumista naisten painonheitossa. Hän oli toinen parannettuaan ennätyksenä lukemiin 20,83, mutta viides heitto, joka kaarsi täpärästi yli sektorin, kantoi yli 22 metriä.
– Olisiko se ollut jonkun 10 senttiä yli, mutta ei auta mussuttaa. Muut heitot olivat sinnepäin, mutta hauska kisa, Koskinen tuumi.
Silja Kosonen oli neljäs heitettyään 20,56.– Tulos oli huonompi kuin viime vuonna, mutta tuli kuusi heittoa sinne 20 metriin, Kosonen tuumi.
Kososen tulossarja oli 19,63, 20,52, 20,35, 20,39, 20,37, 20,56 ja 20,56.
KARLSTAD, Ruotsi 12.2.2023 Pohjoismainen hallimaaottelu
Miehet,
Pisteet: Norja 130½ – Suomi 126 – Ruotsi 125 – Tanska/Islanti 94½.
60 m: 1) Henrik Larsson R 6,61 (maaotteluennätys), 2) Simon Hansen T 6,67, 3) Riku Illukka S 6,73 … 8) Roope Saarinen S 6,91.
200 m: 1) Erik Erlandsson Ruotsi 20,99, 2) Eljas Aalto Suomi 21,21 (ka-4), 3) Kasper Kadestål 21,42, 4) Roope Saarinen Suomi 21,63.
400 m: 1) Gustav Lundholm Nielsen T 46,61, 2) Benjamin Lobo Vedel T 46,64, 3) Andreas Grimerud N 46,69 … 6) Viljami Kaasalainen S 47,71 (kkk), 7) Tuomas Lehtonen S 47,73 (ka-6).
800 m: 1) Ole Jakob Solbu N 1.48,12, 2) Joonas Rinne S 1.48,32 (kkk & ka-4 & Suomen ka-6. paras hallitulos), 3) Kjetil Gagnås N 1.54,70, 4) Niko Viljola S 1.55,29.
1500 m: 1) Narve Gilje Nordås N 3.41,81, 2) Emil Danielsson R 3.41,97, 3) Santtu Heikkinen S 3.44,21 … 8) Aleksi Kivelä S 3.48,22.
3000 m: 1) Joel Ibler Lillesö T 7.51,41, 2) Simon Sundström R 7.51,48, 3) Jonathan Grahn 8.03,53 … 6) Eero Saleva S 8.09,11, Mika Kotiranta S ei osallistunut.
60 m aj: 1) Ilari Manninen S 7,79, 2) Max Hrelja R 7,81, 3) Santeri Kuusiniemi S 7,92.
Korkeus: 1) Sander Skotheim N 220, 2) Fabian Delryd R 215, 3) Melwin Lycke Holm R 212 … 5) Julius Kuusela S 204, 6) Matias Mustonen S 204.
Seiväs: 1) Pål Haugen Lillefosse N 580, 2) Juho Alasaari S 551, 3) Urho Kujanpää S 526 … 7) Oscar Janson (47-v.) R 481. – Alasaari (516-xo, 536-o, 551-xo, 566-xxx).
Pituus: 1) Henrik Flåtnes N 774, 2) Kasperi Vehmaa S 773 (19-v. ka-2 & 18-v. SE, ent. 765 Petri Keskitalo 1984), 3) Sander Skotheim N 765 … 7) Julius Toivola S 731. – Vehmaa (753, 773, 637, x, x, 762).
3-loikka: 1) Aaro Davidila S 15,84, 2) Tuomas Kaukolahti S 15,81, 3) Lukas Edqvist R 15,18.
Kuula: 1) Magnus Thomsen N 20,61, 2) Wictor Petersson R 19,73, 3) Arttu Korkeasalo S 18,94 … 5) Nico Oksanen S 18,14.
Paino (15,88 kg): 1) Thomas Mardal N 22,94, 2) Henri Liipola S 22,33 (kkk & Suomen ka-2. tulos), 3) Ragnar Carlsson R 21,91, 4) Eivind Henriksen N 21,71 … 6) Roope Auvinen S 18,76. – Liipola (20,87, 20,69, 21,23, x, 21,93, 22,33).
Naiset,
Pisteet: Ruotsi 163 – Norja 108 – Suomi 107½ – Tanska/Islanti 98½.
60 m: 1) Julia Henriksson R 7,35, 2) Helene Rönningen N 7,40, 3) Vilde Aasmo N 7,53, 4) Johanna Kylmänen S 7,55 … 7) Anna Pursiainen S 7,61.
200 m: 1) Julia Henriksson R 23,26, 2) Christine Bjelland Jensen N 23,48, 3) Mette Graversgaard T 23,51, 4) Aino Pulkkinen S 23,55 (kkk & ka-5) … 7) Anna Pursiainen S 24,14.
400 m: 1) Henriette Jäger N 52,66, 2) Andrea Rooth N 54,26, 3) Moa Granat R 54,35 … 5) Milja Thureson S 54,64, 6) Ella Räsänen S 54,80.
800 m: 1) Hedda Hynne N 2.03,96, 2) Annemarie Nissen T 2.04,04, 3) Wilma Nielsen R 2.04,18 … 7) Heini Ikonen S 2.09,34, Viola Westling S keskeytti.
1500 m: 1) Nathalie Blomqvist S 4.10,70 (maaotteluennätys & kkk & ka-3 & 22-v. SE, ent. 4.13,79 Blomqvist 8.2. Mondeville), 2) Olivia Weslien R 4.28,11, 3) Malin Edland N 4.28,41 … 5) Veera Mensonen S 4.30,28.
3000 m: 1) Amalie Säten N 9.13,92, 2) Kristine Engeset N 9.14,71, 3) Sara Christiansson R 9.14,72 … 6) Nelli Nordlund S 9.31,71, 8) Janette Vänttinen S 9.44,40.
60 m aj: 1) Mette Graversgaard T 8,04, 2) Lotta Harala S 8,09, 3) Andrea Rooth N 8,19 … 6) Jessica Kähärä S 8,30.
Korkeus: 1) Louise Ekman R 185, 2) Matilda Nilsson R 179, 3) Elin Pajunen S 179, 4-5) Venla Pulkkanen S 172.
Seiväs: 1) Michaela Meijer R 437, 2) Silja Andersson S 427 (22-v. ka-7 & 20-v. ka-5), 3) Caroline Bonde Holm T 427 … Saga Andersson S ilman tulosta (414). – Silja Andersson (390-o, 402-o, 414-o, 422-o, 427-xo, 432-xxx).
Pituus: 1) Khaddi Sagnia R 666 (maaotteluennätys), 2) Tilde Johansson R 640, 3) Irma Gunnarsdóttir I 634, 4) Jessica Kähärä S 625, 5) Neea Käyhkö S 619. – Kähärä (x, 619, x, 600, 625, 605). Käyhkö (605, 605, 618, 611, 609, 619).
3-loikka: 1) Maja Åskag R 13,82, 2) Rebecka Abrahamsson R 13,40, 3) Rachel Ombeni N 13,25, 4) Elina Kostiainen S 13,16 … 6) Laura Koivisto S 12,69.
Kuula: 1) Fanny Roos R 18,73, 2) Sara Lennman R 18,09, 3) Senja Mäkitörmä S 16,54, 4) Emilia Kangas S 15,96.
Paino (9,08 kg): 1) Grete Ahlberg R 22,20 (maaotteluennätys), 2) Suvi Koskinen S 20,83 (kkk & ka-3 & Suomen ka-9:s hallitulos), 3) Katrine Koch Jacobsen T 20,62, 4) Silja Kosonen S 20,56 (Suomen ka-10:s hallitulos), 5) Sara Forssell R 20,42. – Koskinen (20,70, x, x, 20,83, x, x). Kosonen (19,63, 20,52, 20,35, 20,39, 20,37, 20,56).