Peiponen 17:s Edinburghissa, Leveelahti heitti 47,39

Peiponen 17:s Edinburghissa

Johanna Peiponen juoksi 17:nneksi Great Edinburgh -maastojuoksukilpailussa. Naisten kuuden kilometrin kilpailun voitti britti Kate Avery ajalla 21.05. Peiposen aika oli 22.17.

Irlannin kokenut Fionnuala McCormack oli toinen (21.09) ennen britti Gemma Steeliä (21.31).

Kilpailu oli samalla Euroopan, Britannian ja Yhdysvaltojen välinen joukkuekilpailu, jonka Euroopan joukkue voitti ennen brittejä ja Yhdysvaltoja.

Peiponen voitti syksyllä PM-maastot ja oli kymmenes EM-maastoissa Ranskassa.

Miesten kahdeksan kilometrin kilpailussa Yhdysvaltain kokenut Garrett Heath yllätti kisan suosikin Mo Farahin. Viime vuosien arvokisoissa pitkiä ratamatkojen hallinnut Farah hävisi voiton liukkaalla reitillä täpärästi kahdella sekunnilla. Heathin voittoaika oli 25.29.

Maajoukkueiden taistossa britit juoksivat voittoon ennen Yhdysvaltoja ja kolmanneksi sijoittunutta Eurooppaa.

Tuloksia: tästä linkistä

Leveelahdelle kaksi lajivoittoa Vantaalla

Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti heitti kiekkoa 47,39 Vantaan Salamien Arla-halleissa Myyrmäessä. Tulos jää vain reilun metrin hänen viime vuonna heittämästään kautta aikain parhaasta naisten alle 17-vuotiaiden sarjan hallituloksesta.

Leveelahti, 16, voitti Vantaalla myös 17-vuotiaiden kuulan ennätyksellään 15,29.

Tuloksia: tästä linkistä