Pariisissa liuta kärkituloksia – Samba 46,98, Semenya 1.54,26, Kendricks 596

Pariisissa liuta kärkituloksia - Samba 46

Odotettu miesten 400 metrin aidat tarjosi kaikkien aikojen toiseksi kovimman ajan. Ensimmäisellä aidalla hiukan horjahtanut Qatarin Abderrahman Samba oli kisassa omalla tasollaan ja pysäytti kellot huimaan aikaan 46,98.

Tätä kovempaa on historiassa juossut vain maailmanennätyksen haltija Kevin Young (46,78). Brittiläisten Neitsytsaarien Kyron McMaster juoksi kilpailun toiseksi ajalla 47,54. Norjan Karsten Warholm oli kolmas ajalla 48,06.

– Olen sanonut tämän jo aikaisemmin, haluan olla maailman nopein 400 metrin aitajuoksija ja olen valmis tekemään töitä sen eteen. Tämän päivän juoksu ei ollut teknisesti parhaasta päästä, joten en odottanut näin kovaa aikaa. Tuntuu hienolta olla kaikkien aikojen toiseksi parhaan ajan haltija, Samba sanoi.

Semenya soolojuoksulla kauden kärkiaikaan

Etelä-Afrikan Caster Semenya hallitsi naisten 800 metrin kilpailua lähdöstä maaliin asti. Ensimmäisen kierroksen väliaika oli 56 sekuntia, eikä Semenyan vauhti hiipunut pahasti toisella kierroksella. Voittoaika 1.54,26 on kaikkien aikojen tilaston neljänneksi kovin aika, kauden kärkitulos ja Semenyan henkilökohtainen ennätys.

Lasitskenen voittoputkelle ei näy loppua

Maria Lasitskene jatkoi Pariisissa yli kaksi vuotta kestänyttä voittoputkeaan, lauantain voitto oli jo 45. peräkkäinen kansainvälisissä kilpailuissa. Lasitskene yritti kolmesti 208:n ylitystä, mutta voittotulokseksi jäi 204.

– Olen tyytyväinen kisäennätykseen ja mielestäni yritykset 2.08:sta olivat melko hyviä. Stadionilla oli loistava tunnelma, sääolosuhteet olivat mukavat ja kilpailu oli kokonaisuudessaan hyvin miellyttävä tapahtuma, Lasitskene kertoi.

Sam Kendricks ylitti 596 ja voitti. 605 oli vielä liikaa.

,

Kendricks taivutti voittoon

Miesten seiväskilpailusta tuli tiukka taisto Yhdysvaltojen Sam Kendricksin ja Ruotsin Armand Duplantisin välillä. Tampereen MM-kisoissa nuorten maailmanmestaruutta tavoitteleva Duplantis taisteli miehekkäästi kilpailun voitosta, mutta Kendricks oli lopulta parempi tuloksella 596. Duplantisin tulokseksi jäi 590.

Kendricks meni 596 toisella ja yritti sitten rohkeasti kolmesti korkeudesta 605. Duplantis puolestaan pudotti kahdesti 596:stä ja yritti kerran 601:stä, mutta tuo hyppy jäi vaisuksi.

Norman ja Benjamin hallitsivat 200 metriä

NCAA:n mestaruuskisoissa juhlineet Michael Norman ja Rai Benjamin nähtiin Pariisin Timanttiliigassa ensimmäistä kertaa ammattilaisurheilijoina. Paremmin 400 metrin juoksijoina tunnetut nuorukaiset eivät hätkähtäneet kansainvälisestä tunnelmasta, vaan tykittivät molemmat 200 metriä alle 20 sekunnin. Normanin voittoajaksi kellotettiin 19,84, Benjamin juoksi 19,99.

Norman kehui kilpailun jälkeen Pariisin yleisöä ja kiitteli koulukaveriaan hyvästä kilpailusta.

– Tämä oli hieno kokemus. Yleisö loi hienon tunnelman, tämä oli minulle ja Raille (Benjamin) tärkeä kokemus. Nyt päätavoitteenani on pysyä ehjänä.

Timanttiliiga jatkuu torstaina Lausannen osakilpailulla.

Teksti: Ville Lampinen