Noora Honkala – VIDEO – taisteli ankarassa helteessä Spartathlonin voittoon: ”Kyllä tämä on uran kovin saavutus”

Noora Honkala voitti sunnuntaina Spártin kaupunkiin Kreikkaan päättyneen Spartathlon ultrajuoksun naisten kilpailun. Perinteikkäässä kilpailussa juostaan 246 kilometrin matka Ateenasta Spártiin, eli samalla paikalla sijainneelle antiikin ajan Spartan kaupunkiin. Honkala voittoaika oli 24.25.08.

– Koko ajan oli vähän tahmeaa ja menin vähän rıskilläkin, eikä ollut helppo sää ensimmäisen päivän aikana, Honkala kertaili rankkaa kilpailua.

Honkala juoksi Spartathlonin läpi jo 2014 ja on ollut aiemminkin kärkikolmikossa, mutta sunnuntaina yksi urheilu-uran tavoitteista täyttyi, kun hän nousi kilpailun voittajaksi ja saa nimensä muiden voittajien tapaan Spártin kaupungissa Leonidan patsaan edessä olevaan marmoriin.

– Kyllä tämä on uran kovin saavutus tähän mennessä. Kymmenen vuotta sitten, kun juoksin kisan ensimmäisen kerran, katselin maalissa ihailleen daameja, jotka olivat palkintokorokkeella ja mietin, pystyisinkö itse joskus voittamaan tämän, Honkala sanoi.

Noora Honkalan maaliintulo ja voitonjuhla:

”Tuntui että kroppa käynnistyi uudestaan illalla”

Rankalla reitillä on nousua yhteensä 3360 metriä ja olot olivat haastavat läpi matkan. Lauantaina juostiin yli 30 plusasteen hellekelissä, joka vaati veronsa.

Honkala pysähtyi 70 kilometrin kohdalla usean minuutin ajaksi auttamaan rasituksen uuvuttamaa lajin huippunimeä Camille Herronia.

Honkalan oma kroppa ”kiehui” 102 kilometrin kohdalla ja hän pysähtyi jäähdyttelemään sitä jääpaloilla. Helle kuritti iltaan asti, mutta Honkala sai pidettyä juoksun kasassa ja vei voiton.

– Kun oli koko päivän paahtanut siinä helteessä, tuntui että kroppa käynnistyi uudestaan illalla, kun aurinko laski ja ilma viileni, Honkala sanoi.

Honkalan mukaan pitkä kokemus Spartathlonista oli iso apu kilpailussa. Vuosi sitten hän oli kilpailussa toinen ajalla 23.23.03..

– Varsinkin viime vuoden kilpailusta oli apua siinä, että tiesi millaista oli juosta täällä kovaa. Nyt aika oli tunnin heikompi kuin viime vuonna, mutta tuohon säähän ihan hyvä, Honkala totesi.

– Voitto kertoi, että on tehnyt oikeita asioita. Olen luottanut meidän omaan tapaan tehdä asioita, Honkala kiitteli taustavoimiaan.