Määttänen ennätykseensä Tukholmassa: 1.59,59 – Hyvin fiiliksin lähden EM-kisoihin

Eveliina Määttänen paranteli 800 metrin ennätystään Tukholman Timanttiliigassa aikaan 1.59,59.

Määttänen oli kilpailussa kolmas, kun voiton vei Iso-Britannian Jemma Reekie huippuajalla 1.57,79. Reekie on MM-hallikisojen hopeamitalisti ja moninkertainen olympia- ja MM-kisojen finalisti. Kisan kakkonen oli Kenian Vivian Chebet Kiprotich ajalla 1.58,64.

– Ennen juoksua jännitin jonkin verran olenko palautunut Oslon kisan maitohappokylvystä, Määttänen kertoi viitaten torstain Timanttiliigan kilpailuun, jossa hän yltyi kovaan alkuvauhtiin.

Nyt Tukholmassa hänen 400 metrin väliaikansa oli 58,1, kun Oslossa se sujahti alle 57 sekunnin loppuajan oltua sekunnin hitaampi kuin nyt.

– Oslon kisa tuntui vielä kropassa, mutta nyt irtosi ihan hyvin, kun annoin vain mennä. Myös vauhdinjaossa maltti on näköjään valttia, Määttänen naurahti.

Aivan optimaalinen ei Tukholman juoksu ollut tulosten teon kannalta, sillä maltillisen vauhdin takia juoksijat olivat suuren osan matkasta tiiviissä ryhmässä.

– Kontaktiakin vähän tuli, mutta hyvä kisa tällaiseksi taktiikkajuoksuksi.

Tukholman kisan jälkeen Määttänen kiirehti heti lentokenttäjunaan ja kotimatkalle iltalennolla Suomeen. Edessä on keskittyminen EM-kisoihin, ja kisapaikalle hän matkustaa perjantaina.

– Hyvin fiiliksin lähden Roomaan.

Määttäsen aikaisempi ennätys oli hänen alkukaudesta juoksemansa 1.59,74. Sara Lappalaisen nimissä oleva Suomen ennätys 1.59,41 jäi vielä 0,18 sekunnin päähän. Määttänen on juossut alle 2.00-rajan nyt viisi kertaa, ensimmäisen kerran viime kesänä kolmesti. Euroopan tilastossa Määttänen on tällä hetkellä kahdeksannella sijalla.

Tukholma, Timanttiliiga

Naiset, 800 m: 1) Jemma Reekie Iso-Britannia 1.57,79, 2) Vivian Chebet Kiprotich Kenia1.58,64, 3) Eveliina Määttänen Suomi 1.59,59, 4) Nigist Getachew Etiopia 1.59,77, 5) Yolanda Ngarambe Ruotsi 2.01,32, 6) Noélie Yarigo Benin 2.02,26.