Lajikarnevaaleilta vinkkejä, kavereita ja lisää oppia

Seipään oteleveyden muuttaminen paremmaksi oli paras vinkki, jonka Tammelan Ryskeen Atte Kuusela viime vuonna Someron seiväskarnevaaleilla sai. Seiväsote, heilahdus ja muu lajista uuden oppiminen on ollut Atelle karnevaalin parasta antia ja antanut eväitä myös kotiharjoitteluun.

Tänä vuonna 14-vuotias Atte saa seiväskarnevaaleille seurakseen myös nuoremmat sisaruksensa Inkan ja Taikan.

– Odotan karnevaaleilta hyvää ruokaa, hyviä valmentajia ja kavereita, Atte sanoo.

Kuusamon Erä-Veikkojen 14-vuotias Ellinoora Ojala suuntaa Jämsään kestävyyskarnevaaleille ensimmäistä kertaa.

– Uudet kaverit, lisää tietoa lajista, erilaiset harjoitukset ja valmentajat saivat ilmoittautumaan, Ellinoora kertoo.

Hän odottaakin karnevaaleilta monipuolisia, kehittäviä, mukavia ja treenintäyteisiä päiviä.

– Toivon erityisesti saavani vinkkejä vauhdin ylläpitoon ja taktikointiin juoksussa, Ellinoora sanoo.

Vanhemmille uutta lajitietoa mukavassa lajiporukassa

Karnevaalit tarjoavat antoisia hetkiä myös vanhemmille, joille on lasten treenien seuraamisen lisäksi omaakin ohjelmaa. Aten äiti Sirpa Hovila osallistui viime vuonna karnevaaleille saadakseen lisätietoa lajista ja seipäistä. Sitä hän saikin.

– Hienolta tuntui se, että vaikka kyselin hyvin perusjuttuja, minulle vastattiin aina ystävällisen selkeästi. Tuntui, että seiväskarnevaaleilla oltiin ”yhtä seiväsperhettä”. Ohjelmaa ei ollut liikaa, niin pääsi mukaan seuraamaan myös lasten harjoituksia ja keskustelemaan eri seuroista tulevien aikuisten kanssa, Hovila kiittää.

Ellinooran isä Mika Ojala innostui heti itsekin karnevaaleista, kun hänen vaimonsa sellaisen yleisurheilusta kiinnostuneelle tyttärelle bongasi.

– Siellä näkee vähän, mitä muuallakin tehdään. Siellä on kärkitietämys valmennuksesta ja harjoittelusta, ja onhan se kannustava tapahtuma nuorelle urheilijalle. Itseäni ajatellen on hyvä päivittää valmennuksellisia ja harjoituksellisia asioita. Siellä on yhteinen tekemisen meininki, Ojala sanoo.

Lajikarnevaaleille ilmoittaudut edullisimmin toukokuun loppuun mennessä. Koko lysti maksaa urheilijalle 160 € sisältäen leirin (to-su), koulutuksen, kilpailumaksun yhteen kilpailuun, ruokailut, koulumajoituksen tai vastaavan ja T-paidan. 160 euron karnevaalihinta on toukokuun loppuun saakka. Kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen jälki-ilmoittautumismaksu on 185 euroa.

Lisätietoa