Keränen neljäs Saksassa, paras heitto painui täpärästi yliastutuksi – Felfner heitti 83,95

Keihäänheittäjä Toni Keränen oli neljäs sunnuntaina Saksan Offenburgissa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa. Keräsen pisin mitattu heitto kantoi 77,60, mutta täpärästi yliastuttu ensimmäinen sivallus oli tuntuvasti pidempi.

– Siihen oli kova lataus, kun kisaan valmistautuminen oli täysi katastrofi, Keränen kertaili.

Kilpailun voitti Artur Felfner, joka heitti 83,95. Se on viime kesänä Espoossa alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittaneen ukrainalaisen kuluvan kauden paras. Toiseksi sijoittui kevättalvella 90,20 heittänyt Saksan Max Dehning tuloksella 80,50.

Keränen tuli kilpailuun suoraan Espanjasta Alicanten harjoitusleiriltä. Kilpailun tulos ei heittäjää tyydyttänyt, mutta Keräsen mukaan kropassa on tarpeet heittää pidemmälle.

– Nyt tympäisee pikkuisen, mutta vaikken tässä kisassa saanut tulosta, tästä voi jatkaa luottavaisena takaisin leirille ja kilpailla taas viikon päästä, Keränen viittasi hyvään tuntumaan kropassa.

Offenburgissa Keränen latasi paukut ensimmäiseen heittoon, sillä takana oli monenlaista mutkaa matkassa.

– Viimeisessä heittotreenissä lähentäjässä tuntui pientä kipua, kilpailuun valmistavassa harjoituksessa löi selän kramppiin ja sitten tuli vielä pientä kuumetta, Keränen kertaili takaiskujen listaa, johon kuului myös matkustamiseen liittyneitä murheita.

Vilagoš heitti Euroopan tilaston kärkituloksen

Naisten kilpailun voitti Serbian Adriana Vilagoš ennätyksellään ja kesän Euroopan tilaston kärkituloksella 63,58. Omaa ennätystään Münchenin EM-kisojen hopeamitalisti kohensi kuudella sentillä. Etelä-Afrikan Jo-Ané Van Dyk hävisi voiton sentillä ja oli toinen ennätyksellään 63,57.