Paavo Nurmi Gamesin kovimmasta tuloksesta vastasi Italian Lamont Marcell Jacobs, joka kiiti 100 metriä huippuaikaan 9,92.
Hyvän myötätuulen (+1,5) siivittämä juoksu takasuoralla oli muutenkin kovatasoinen, kun Jacobsin maanmies Chituru Ali teki ajan 9,96 ja kolmanneksi juossut Kanadan Andre De Grasse pysäytti kellot aikaan 10,00.
Finaalin seitsemäs oli Riku Illukka kotimaisella kärkiajalla 10,32.
Jacobs voitti kolme vuotta sitten satasen olympiakultaa ennätyksellään 9,80, mutta kärkipaikan puolustaminen on hyytynyt muun muassa vammoihin. Rooman EM-kisoissa hän otti kuitenkin jälleen mestaruuden, mutta voittoaika 10,02 oli vielä kaukana siitä mitä olympiavoiton puolustaminen elokuussa Pariisissa vaatii.
Nyt näyttää kuitenkin paremmalta.
– Kisa kisalta, askel askeleelta haen huippukuntoani. Tämä oli erittäin tärkeä kisa minulle, Jacobs totesi tyytyväisenä PNG-voitostaan.
Jacobs vaihtoi vuosi sitten myös valmentajaa, ja PNG:n ennakkotilaisuudessa hän kertoi tekevänsä työtä tekniikkauudistusten kanssa, jotka eivät ole vielä natsanneet yhteen.
Jo Turun alkuerissä italialainen paineli alle 10 sekunnin ajalla 9,99.
Chopra isännöi keihäspaikalla, Keränen suomalaisyllättäjä
Intian Neeraj Chopra hallitsi odotettua miesten keihäänheittoa. Voittoon siivitti tulos 85,97, ja hänen sarjaansa tuli myös kaksi 83- ja kaksi 82-metristä suoritusta.
Toni Keränen otti aika tavalla yllättäen suomalaisten piikkipaikan komealla ennätyksellään 84,19 ennen Oliver Helanderia, joka sai keihään lentämään tulokseen 83,96.
– Vihdoinkin osui ajoitus kohdalleen ja oli tuki suorassa. Sain kaikki asiat kerralla kuntoon, Keränen selitti onnistumistaan.
Myös heittopaikka sai kiitosta, kun entinen ennätys 82,89 murskaantui.
– Tietysti olosuhteet olivat nyt kunnossa, hyvä heittopaikka ja yleisö sytyttää. Eka kisa tällä kaudella, kun saimme hyvät myötätuulet mukaan.
– Tuli arvokkaita päänahkojakin. Haaveilin, että miehiä voisi olla käännettävissä, mutta yllätys kakkossija silti oli, Keränen totesi.
Helander: Teknisesti huonoja heittoja
Helanderille tappio suomalaiselle on ollut harvinaista viime aikoina.
– No, pitää antaa välillä muidenkin voittaa, mies letkautti.
EM-Roomassa pronssia heittänyt Helander enteili, että viikko palautusaikaa EM-kisoista voi olla liian vähän, mutta sen selityksen hän Turussa kumosi.
– Pieni flunssa iski reissun jälkeen, eikä ollut teräväin olo, mutta ei tämä ollut siitä kiinni. Teknisesti olivat huonoja heittoja tänään, Helander totesi.
Määttäselle kakkossija, Lappalaisen kunto hyvässä nousussa
Eveliina Määttänen kiilasi 800 metrillä Rooman EM-finalistien väliin juoksemalla kakkoseksi ajalla 2.00,30. Voittoon kiri Rooman hopeamitalisti Slovakian Gabriela Gajanová ajalla 1.59,57. Määttäsen taakse tiukassa kisassa jäi Ranskan EM-nelonen Lena Kandissounon.
Sara Lappalaisen kunto on hyvässä nousussa, nyt tuloksena aika 2.00,83 ja kuudes sija, vaikka hän meinasikin mennä nurin juoksun aikana kovassa ruuhkassa.
– Lähtölistalla on sen verran tasaista porukkaa, että tönimisen vaara on olemassa. Minullakin oli eka kierroksella muutama kerta, että jouduin hakemaan juoksutilaa. Ei ollut ihan optimaalisin juoksu, Määttänen totesi.
Määttäsen väliaika 400 metrin kohdalla oli hieman alle 59 sekunnin. Viimeisellä kierroksella hän otti johtopaikan rohkeasti haltuunsa ja sai pidettyä pääjoukon takanaan myös loppusuoralla yhtä juoksijaa lukuun ottamatta.
– Harmi, ettei porukka lähtenyt kunnolla vauhdinpitäjän perään, vaan rakoa jäi liikaa. Itse menin kärkeen, jotta sain vauhtia peliin.
– Arvokkaita voittoja sain. Toinen sija tässä porukassa on ihan hyvä ja olen juoksustani iloinen.
Lee juoksi ennätyksen ja kauden kärkiajan
Benjamin Lee teki komean ennätysparannuksen ja juoksi 800 metrin kauden kotimaiseksi kärkiajaksi 1.47,83. Aiempi oma ennätys oli viime vuonna juostu 1.48,92.
– Oli tuo ihan paras kisa. Ei Suomesta löydy kovempaa. Kärki meni kovaa. Oma tavoite oli pysyä mukana ja se onnistui 550 metriin asti. Sitten tuli vähän eroa, mutta tiesin, että olin silti hyvässä vauhdissa, Lee hehkutti ennätysjuoksuaan, jossa hän oli seitsemäs.
Turussa 800 metriä voitti Ruotsin Andreas Kramer ajalla 1.44,65. Irlannin Mark English oli toinen hävittyään voiton neljällä sekunnin sadasosalla ajalla 1.44,69.
Lakka sivusi uransa kakkosaikaa
Elmo Lakka juoksi 110 metrin aidoissa kauden kotimaisen kärkituloksen 13,43 ja oli kolmas. Tulos sivuaa Lakan kaikkien aikojen kakkostulosta. Voittoon aitoi Jamaikan Omar McLeod ajalla 13,25. Alkuerissä Lakka juoksi 13,54.
– Sain nyt tuommoiset kaksi ehyttä vetoa. Tästä on mukavampi jatkaa. Jäin pikkuisen hampaan koloon EM-reissusta. Tiesin kuitenkin, että kunto on kohdillaan, eikä noihin aikoihin vaadita mitään ylisuorittamista, Lakka sanoi.
Hurskeelle kaksi hyvää juoksua
Reetta Hurske teki kaksi varmaa suoritusta 100 metrin aidoissa, kun alkuerässä matka kulki aikaan 12,84 ja finaalissa neljänneksi tuloksella 12,82.
Juoksu kärki oli kova: Nia Ali Yhdysvallat 12,48, Nadia Visser Hollanti 12,51 ja Irlannin Sarah Levin 12,66.
– Hyvin tänään kulki, voin olla tyytyväinen. Arvokisojen jälkeen kun suoritus voisi olla mitä tahansa, Hurske totesi.
Aiturin kisatahti on ollut tiivis ja jatkuu seuraavaksi Kuortaneella ja Vaasan Kalevan kisoilla. Myös heinäkuussa on pari kisaa ennen Pariisin olympialaisia, mutta treenitaukoakin on tarpeen pitää. Hurske on tyytyväinen harjoitustilanteeseensa.
– Tämä on ollut hyvää urheilijana kasvamista. Omaan suoritukseen keskittymistä, ihan sama mitä viereisellä radalla tapahtuu.
Sainio manaili käsirysyään
Alkuillan kova tuuli vaikutti varmasti 400 metrin aitoihin. Se ei kuitenkaan estänyt miesten kärkikolmikkoa tekemästä kelvollisia tuloksia: Viron Rasmus Mägi 48,42, Turkin Berke Akçam 48,69 ja Ranskan Wilfried Happio 48,76
Viime viikolla 50 sekunnin rajan ajalla 49,91 alittanut Antti Sainio teki jälleen hyvän juoksun sijoittumalla kuudenneksi ajalla 50,12. Suomen toinen edustaja Tuomas Lehtonen oli seitsemäs, 50,96.
– Vaikea juoksu oli. Viereisellä radalla juossut britti löi kolme kertaa käsille, ja siinä meni minun rytmini. Ei hän sitä tahallaan kuitenkaan tehnyt. Muuten olisi mennyt alle 50 sekunnin 100-prosenttisen varmasti, Sainio vakuutti.
Viime vuonna tamperelainen veti ajan 50,19, jolla hän sijoittui alle 19-vuotisten EM-kisoissa hopealle seurakaverinsa Jere Haapalaisen jälkeen.
Naisaiturit tuskailivat juoksuvireensä kanssa
Naisten aitakierroksella Bahrain Kemi Adekoya voitti tuloksella 54,37, mutta muita alle 55 sekunnin alittajia ei kisassa nähty. Viivi Lehikoinen oli kisan kuudes ajalla 56,37 ja Kristiina Halonen seitsemäs, 56,43.
– Vähän samaa oli mitä se oli ennen Roomaa, Lehikoinen kommentoi heikohkoa virettään.
Rooman EM-kisoissa hän sai tehtyä kuitenkin kelvollisen ajan 54,92, vaikkei se finaaliin riittänytkään.
– Aidat ovat menneet koko alkukauden juoksun lopussa tosi huonosti, ja niin ne menivät tänäänkin. Olin ehkä väsynyt EM-kisojen jälkeen, Lehikoinen totesi, mutta ei nostanut sitä syyksi heikkoon vireeseensä.
Lehikoisen kilpailukausi jatkuu Kalevan kisoissa, ja ennen Pariisin olympialaisia ohjelmassa on vielä yksi kilpailu Sveitsissä.
– Sen enempää en vielä tiedä, juoksija kommentoi tilannettaan.
Tyytyväinen ei ollut Kristiina Halonenkaan, joka uhkasi viimeisillä aidoilla Lehikoista. EM-kisoissa lappeenrantalainen juoksi hienon ennätyksensä 55,62, josta hän jäi nyt Turun radalla vajaan sekunnin. – Ajasta näkee, että huonosti meni. Tuuli ei kuitenkaan haitannut, kyllä vika oli juoksijassa. Ehkä Rooman kisat vaikuttavat, kun juoksi siellä kaksi kovaa kisaa kipeänä.
Raitanen käänsi katseen Kalevan kisoihin
Topi Raitanen ei ollut vielä Paavo Nurmen kisojen 3000 metrin esteissä siinä vireessä, että olisi voinut parantaa asemiaan Pariisin olympiarankingissa. Raitanen oli 13:s ajalla 8.37,58.
– Ei ole sellainen tilanne, mitä lähdettiin hakemaan, mutta laitetaan työrukkaset käteen ja lähdetään ensi viikkoa kohti, Raitanen viittasi Vaasan Kalevan kisoihin, joka on hänelle viimeinen kilpailu ennen kuin olympiaranking sulkeutuu.
Turun juoksun voitti Etiopia Abraham Seme Etiopia ajalla 8.17,22. Raitaselle varsinkin kisan loppu oli raastava.
– Eka tonni tuntui hyvälle. Toinen oli vähän niin ja näin. Kolmas oli melkoista taistelua, Raitanen totesi kilpailusta.
Salminen neljäs, Mäkelä sai komeat aplodit
Senni Salminen oli neljäs naisten kolmiloikassa kesän kotimaisella kärkituloksella 14,01. Uransa tähän kauteen päättävä Kristiina Mäkelä hyvästeli Paavo Nurmi Gamesin kuudennella sijalla, joka heltisi tuloksella 13,81.
– Pitkä työ on takana. Tuntui kivalta nähdä ja kuulla se arvostus ja saada vähän lisää buustia loppusuoralle, Mäkelä totesi ja viittasi kisayleisön kannustukseen ja aplodeihin, kun kisahaastattelija Oskari Mörö nosti Mäkelää jututtaessaan esiin hyppääjän pitkän uran ja sen päättymisen.
Kolmiloikan voitti Jamaikan Shanieka Ricketts tuloksella 14,17.
Maailmanmestariille moukarin voitto, Kosonen tyytyväinen 71-metriseensä
Moukarin ykköseksi heitti viime vuoden maailmanmestari Kanadan Camryn Rogers tuloksella 73,36. Silja Kososen kaari kantoi 71,67 ja kakkossijaan. Suvi Kosinen heitti 67,31, mutta Krista Tervo jäi ilman tulosta kolmella epäonnistuneella heitolla.
– Olen tyytyväinen 71 ja puolikkaaseen. Se on ihan hyvä tulos Rooman kisojen jälkeen, Kosonen totesi.
Ongelmitta ei hänen kisavalmistelunsa sujunut.
– Pientä kurkkukipua on ollut, mutta hyvin olen toipunut. Kipeänä en olisi tullut tänne heittämään.
Kososen kausi jatkuu Kuortaneella, jonne hän jää myös harjoittelemaan hetkeksi ennen Vaasan Kalevan kisoja.
Tuuli hyydytti ratakelaajat, mutta Tähti mahtikunnossa
Ratakelaajat puskivat alkuillasta 100 metrin kisansa kovaan vastatuuleen (–1,3 m/s). Leo-Pekka sai ajakseen 14,40 ja Amanda Kotaja 16,38.
– Harmilliset olosuhteet, vastatuuli vaikutti kaikkien aikoihin. Mutta tämä oli vain yksi kisa muiden joukossa, täytyy sitä osata kelata vastatuuleenkin, Leo-Pekka Tähti totesi.
Tähti on päässyt kenties viimeisellä kilpailukaudellaan mahtikuntoon ennen loppukesän Pariisin paralympialaisia. Toukokuun lopulla tuli jälleen yksi MM-titteli lisää 100 metrin kelauksessa, ja reilu viikko sitten matka kulki lähes ennätysvauhtia 13,66:een Sveitsin Notteilissa.
Turku:
Paavo Nurmi Games:
Miehet, 100 m: (+1,5): 1) Lamont Marcell Jacobs Italia 9,92, 2) Chituru Ali Italia 9,96, 3) Andre De Grasse CAN 10,00, 4) Benjamin Azamati Ghana 10,14, 5) Jerome Blake Kanada 10,17, 6) Markus Fuchs Itävalta 10,21, 7) Riku Illukka Suomi 10,32, 8) Karl Erik Nazarov Viro 10,43.
Erä1 (+3,8): 1) Chituru Ali Italia 10,01, 2) Benjamin Azamati Ghana 10,12, 3) Henrik Larsson Ruotsi 10,15, 4) Markus Fuchs Itävalta 10,18, 5) Karl Erik Nazarov Viro 10,39, 6) Samuli Samuelsson Suomi 10,43, 7) Axel Nisula MalaxIF 10,63, 8) Arttu Tauriainen Suomi 10,67.
Erä 2 (+1,4): 1) Lamont Marcell Jacobs ITA 9,99, 2) Andre De Grasse Kanada 10,15, 3) Jerome Blake Kanada 10,25, 4) Riku Illukka Suomi 10,34, 5) Santeri Örn Suomi 10,47, 6) Eino Vuori Suomi 10,54, 7) Samuel Purola Suomi 10,54.
800 m: 1) Andreas Kramer Ruotsi 1.44,65, 2) Mark English Irlanti 1.44,69, 3) Benjamin Robert Ranska 1.44,79, 4) Adrian Ben Espanja 1.45,16, 5) Tony van Diepen Hollanti 1.45,76, 6) Ferguson Rotich Kenia 1.46,41, 7) Benjamin Lee Suomi 1.47,83 (kkk), 8) Ville Lampinen Suomi 1.50,21.
800 m B-erä: 1) Aleksi Kivelä Suom 1.50,76, 2) Oliver Asikainen Suomi 1.51,18, 3) Leonard Marken Suomi 1.51,57.
1500 m: 1) Cathal Doyle Irlanti 3.34,09, 2) Luke McCann Irlanti 3.34,32, 3) Stefan Nillessen Hollanti 3.34,32, 4) Marius Probst Saksa 3.34,54, 5) Ermiyas Girma Etiopia 3.34,73, 6) Noah Baltus Hollanti 3.35,01, 7) Romain Mornet Ranska 3.35,02, 8) Joonas Rinne Suomi 3.35,20 SE,kk), 9) Benoit Campion Ranska 3.36,09, 10) Adel Mechaal Espanja 3.37,80, 11) Emil Danielsson Ruotsi 3.40,74, 12) Kieran Tuntivate Thaima 3.43,05, 13) Adam Spencer Australia 3.43,55, 14) Santtu Heikkinen Suomi 3.47,68.
3000 m aj: 1) Abraham Seme Etiopia 8.17,22, 2) Ben Buckingham Australia 8.21,34, 3) Emil Blomberg Ruotsi 8.21,40, 4) Yassin Bouih Italia 8.22,01, 5) Jacob Boutera Norja 8.23,21, 6) Nahuel Carabana Andorra 8.24,16, 7) Zak Seddon Britannia 8.24,75, 8) Simon Sundström Ruotsi 8.24,98, 9) Ibrahim Ezzaydouni Espanja 8.28,43, 10) Víctor Ruiz ESP 8.30,78,
11) Will Battershill Britannia 8.33,01, 12) Osama Zoghlami Italia 8.34,40, 13) Topi Raitanen Suomi 8.37,58, 14) Eero Heinonen Suomi 9.03,13.
400 m aj: 1) Rasmus Mägi EST 48,42, 2) Berke Aaam Turkki 48,69, 3) Wilfried Happio Ranska 48,76, 4) Thomas Barr Irlanti 49,46, 5) Nick Smidt Hollanti 49,83, 6) Antti Sainio Suomi 50,12, 7) Tuomas Lehtonen Suomi 50,96, 8) Alastair Chalmers Britannia 51,22.
110 m aj: (+1,4): 1) Omar McLeod Jamaika 13,25, 2) Elie Bacari Belgia 13,38, 3) Elmo Lakka Suomi 13,43 (kkk), 4) David King Britannia 13,45, 5) Mark Heiden Hollanti 13,61, 6) Santeri Kuusiniemi Suomi 13,62, 7) Vladimir Vukicevic Norja 13,63, 8) Eduardo Rodrigues Brasilia 13,72.
Alkuerät: Erä 1 (+0,7): 1) Omar McLeod Jamaika 13,29, 2) Eduardo Rodrigues Brasilia 13,56, 3) Elie Bacari Belgia 13,56, 4) Santeri Kuusiniemi Suomi 13,80, 5) Rafael Henrique Pereira Brasilia 13,87, 6) Valtteri Kalliokulju Suomi 14,54, 7) Konsta Kankainen Suomi 14,67, 8) Arttu Saari Suomi 14,70.
Erä 2 (+1,0): 1) David King Britannia 13,48, 2) Mark Heiden Hollanti 13,50, 3) Elmo Lakka Suomi 13,54, 4) Vladimir Vukicevic Norja 13,65, 5) Manuel Mordi Saksa 14,22, 6) Eero Ilomäki Suomi 15,37.
Keihäs: 1) Neeraj Chopra Intia 85,97, 2) Toni Keränen Suomi 84,19, 3) Oliver Helander Suomi 83,96, 4) Anderson Peters Grenada 82,58, 5) Andrian Mardare Moldova 82,19, 6) Keshorn Walcott Trinidad & Tobago 81,93, 7) Max Dehning Saksa 79,84, 8) Lassi Etelätalo Suomi 79,35.
Naiset, 800 m: 1) Gabriela Gajanov Slovakia 1.59,57, 2) Eveliina Määttänen Suomi 2.00,30, 3) Lena Kandissounon Ranska 2.00,49, 4) Catriona Bisset Australia 2.00,61, 5) Renelle Lamote Ranska 2.00,76, 6) Sara Lappalainen Suomi 2.00,83, 7) Anita Horvat Slovenia 2.01,24, 8) Claudia Hollingsworth Australia 2.01,36, 9) Naomi Korir Kenia 2.01,64, 10) Louise Shanahan Irlanti 2.02,59.
800 m B-erä: 1) Julia Raunio Suomi 2.09,89, 2) Siiri Rainio Suomi 2.10,01, 3) Alisa Virtanen Suomi 2.10,08,
400 m aj: 1) Kemi Adekoya Bahrain 54,37, 2) Lina Nielsen Britannia 55,25, 3) Zeney Geldenhuys E-Afrikka 55,42, 4) Linda Olivieri Italia 55,78, 5) Daniela Ledeck Slovakia 56,30, 6) Viivi Lehikoinen Suomi 56,37, 7) Kristiina Halonen Suomi 56,43, 8) Noura Ennadi Marokko 56,52.
100 m aj: (+1,6): 1) Nia Ali USA 12,48, 2) Nadine Visser Hollanti 12,51, 3) Sarah Lavin Irlanti 12,66, 4) Reetta Hurske Suomi 12,82, 5) Michelle Jenneke Australia 12,87, 6) Britany Anderson Jamaika 12,87, 7) Liz Clay Australia 12,89.
Alkuerät: Erä 1 (+1,1): 1) Nadine Visser Hollanti 12,65, 2) Pia Skrzyszowska Puola 12,70, 3) Sarah Lavin Irlanti 12,83, 4) Britany Anderson Jamaika 12,93, 5) Liz Clay Australia 13,05, 6) Saara Keskitalo Suomi 13,11, 7) Kreete Verlin Viro 13,43.
Erä 2 (+1,9): 1) Nia Ali USA 12,51, 2) Reetta Hurske Suomi 12,84, 3) Michelle Jenneke Australia 12,91, 4) Vilma Mäki Suomi 13,38, 5) Sonja Stång Suomi 13,38, 6) Diana Suumann Viro 13,42, Jasmine Camacho-Quinn Puero Rico kesk.
Korkeus: 1) Ella Junnila TampPy 197 (SE, kk), 2) Eleanor Patterson Australia 194, 3) Lia Apostolovski Slovenia 191, 4) Safina Sadullayeva Uzbekistan 188, 5) Airine Palöyte Liettua 184, 6) Heta Tuuri Suomi 180, 7) Sini Lällä Suomi 180, 8) Erin Shaw Australia 175.
Seiväs: 1) Nina Kennedy Australia 480, 2) Lene Onsrud Retzius Norja 461, 3) Alysha Newman Kanada 461, 4) Elisa Molinarolo Italia 451, 5) Olivia McTaggart U-Seelanti 441, 5) Elina Lampela Suomi 441, 7) Eliza McCartney U-Seelanti 441, 8) Saga Andersson Suomi 411.
Kolmiloikka: 1) Shanieka Ricketts Jamaika 14,17, 2) Dariya Derkach Italia 14,08, 3) Maja Åskag Ruotsi 14,06, 4) Senni Salminen Suomi 14,01 (kkk), 5) Tugba Danismaz Turkki 13,89, 6) Kristiina Mäkelä Suomi 13,81, 7) Dovile Kilty Liettua 13,66, 8) Emilia Sjöstrand Ruotsi 13,57, 9) Mariko Morimoto Japani 13,37, 10) Desleigh Owusu Australia 13,23.
Moukari: 1) Camryn Rogers Kanada 73,36, 2) Silja Kosonen Suomi 71,67, 3) Katrine Koch Jacobsen Tanska 70,57, 4) Anita Wlodarczyk Puola 70,57, 5) Sara Fantini Italia 69,45, 6) Alexandra Tavernier Ranska 67,99, 7) Thea Löfman Ruotsi 67,44, 8) Suvi Koskinen KauhajKa 67,31. Krista Tervo KarhKa ei tulosta.
Parayleisurheilu, ratakelaus: 100 m: (-1,3): 1) Leo-Pekka Tähti T54 Suomi 14,40, 2) Esa-Pekka Mattila T54 Suomi 15,08, 3) Austin Smeenk T34 Kanada 15,67, 4) Isaiah Christopher T54 Kanada 15,76, 5) Henry Manni T34 Suomi 16,20, 6) Amanda Kotaja T54 Suomi 16,38, 7) Jessica Lewis T53 Berliini 17,35, 8) Nandini Sharma T54 Kanada 17,46.
400 m: 1) Leo-Pekka Tähti T54 Suomi 48,26, 2) Austin Smeenk T34 Kanada 50,06, 3) Isaiah Christopher T54 Kanada 50,90, 4) Esa-Pekka Mattila T54 Suomi 52,16, 5) Henry Manni T34 Suomi 53,06, 6) Amanda Kotaja T54 Suomi 55,08, 7) Nandini Sharma T54 Kanada 57,00, 8) Jessica Lewis T53 Bermuda 1.00,70.
100 m: (-1,1): 1) Antti Ahtilinna Suomi 12,36, 2) Antti Hovi Suomi 13,18, 3) Eetu Kuisma Suomi 13,21, 4) Eevert Haakana FIN 13,80, 5) Pinja Ekström Suomi 13,97, 6) Iida Lounela Suomi 13,97, 7) Alina Nyholm Suomi 15,11.
Masters 100 m: (-1,5): 1) Petri Tauriainen Suomi 12,07, 2) Petteri Soini Suomi 12,61, 3) Raimo Koskela Suomi 14,69.