Seiväshypyn kolmen supertähden Armand Duplantisin, Sam Kendricksin ja Renaud Lavillenien sunnuntainen kilpailu kuka ylittää viisi metriä useammin 30 minuutin aikana päättyi Duplantisin ja Lavillenien tasapeliin. Kumpikin ylitti riman hulppeat 36 kertaa. Kendricks pystyi 26 ylitykseen.
– On se kova suoritus, kun tehdään enemmän kuin yksi hyppy minuutissa, kisaa seurannut seiväshyppyvalmentaja Jarno Koivunen arvioi.
Kisa hypättiin kahdessa 15 minuutin jaksossa, joiden välissä oli viiden minuutin tauko.
– He käyttivät hypyssä 10-12 askeleen vauhtia. Sen kun kävelee hypyn jälkeen takaisin, ei millään kerkeä palautumaan ja rasitus alkaa kertautumaan. Tässä vaaditaan todella hyvää hyppyvarmuutta, Koivunen sanoo.
– Kyllä sen huomasi, että kaverit alkoivat olla lopussa aika rikki. Ei ollut hyppääminen enää niin hehkeää.
Three athletes
Three different locations
Three bars at 5 metres
30 minutes to clear as many bars as possibleWho is going to win the #UltimateGardenClash – @airlavillenie, @mondohoss600 or @samkendricks? https://t.co/n503P6K2CW
— World Athletics (@WorldAthletics) May 3, 2020
Kolmessa paikassa yhtä aikaa
Kilpailu järjestettiin niin, että Lavillenie hyppäsi kotipihallaan Ranskan Clermont-Ferrandissa, Kendricks kotonaan Oxfordissa, Mississippin osavaltiossa Yhdysvalloissa ja Duplantis niinikään kotonaan Louisianan Lafayettessä Yhdysvalloissa.
Kilpailu näkyi suorana Kansainvälisen yleisurheiluliiton välittämänä Youtubessa, Facbookissa ja Instagramissa.
Kilpailun järjestäjät tarjosivat kisan päätteeksi Duplantisille ja Lavillenielle mahdollisuutta uusia voitosta, mutta tapahtuman ideoinut Lavillenie oli tasapelin kannalla, eikä uusintaa hypätty.
Lavillenie käytti harjoituksissa tiuhempaa rytmiä
Koko hyppääjäkolmikolla ei ollut aikaisempaa kokemusta tämän tyyppisestä haasteesta. Koivusen mukaan Lavillenie on joskus käyttänyt harjoittelussaan metodia, jossa tulee 2-3 hyppyä tiheässä tahdissa.
– Hän harjoitteli joskus tekemällä 2-3 hyppyä nopealla tahdilla, että hyppääminen pysyisi paremmin lihasmuistissa ja otti sitten tauon. Hän haki tällä tavalla toistovarmuutta. Mutta tämä oli kyllä aika ekstriimiä, Koivunen totesi showkilpailusta.
– Sitä voi jokainen kokeilla kuinka raskasta se on, vaikka menemällä kentälle ja hyppäämällä tuohon tahtiin ja tuon mittaisella vauhdilla pituutta 36 kertaa. Kyllä siinä hiki tulee.