Alisa Vainio juoksi vuoden parhaan aikansa

Naisten 10000 metrin juoksun ja puolimaratonin hallitseva Suomen mestari Alisa Vainio voitti lauantaina kotikaupungissaan puolimaratonin vuoden parhaalla ajallaan 1.11.15. Aika oli 35 sekuntia nopeampi, kuin Vainion aika Rooman EM-kilpailuissa kesäkuussa.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavan Vainion ennätys on viime vuonna erittäin nopeaksi tiedetyllä Sevillan puolimaratonin reitillä juostu 1.10.20.

Miesten puolimaratonin voitti Vainion seuratoveri Julius Taskinen ajalla 1.07.51 vain viikko sen jälkeen, kun hän oli voittanut Turussa Paavo Nurmi puolimaratonin ajalla 1.08.20.

Taskinen nousi kotimaiseen maantiejuoksijoiden kärkikaartiin tämän vuoden keväällä, kun hän sijoittui puolimaratonin SM-kilpailuissa kolmanneksi ajalla 1.07.43.