Aitajuoksija Femke Bol voitti myös ilman aitoja – Pichardo pomppi pisimmälle – Pika-aidat ratkesi 0,001 sekunnin erolla

Wilma Murron kultamitali-iltana Münchenin EM-kilpailuiden naisten 400 metrin juoksun ilman aitoja voitti 400 metrin aitajuoksija Femke Bol Hollannista Euroopan tämän vuoden kärkiajalla 49,44. Bol kilpailee aidattomalla 400 metrillä niin harvoin, ettei hänellä ennen EM-finaalia ollut edes ranking-sijoitusta tähän lajiin.

Bol saapui loppusuoralle jokseenkin tasoissa joukkuetoverinsa Lieke Klaverin ja Puolan Natalia Kaczmarekin kanssa, mutta loppusuoralla hän oli pitelemätön. Kaczmarek tuli toiseksi ajalla 49,94, mutta Klaver kangistui kuudenneksi.

Puola saavutti sekä hopea- että pronssimitalin, kun maltillisesti aloittanut Anna Kiełbasińska nousi kolmanneksi. Hänen aikansa oli 50,29.

Irlannin 19-vuotias Rhasidat Adeleke juoksi sisärataa erinomaisesti ollen kolmantena vielä 370 metrin kohdalla, mutta voimien viime metreillä loppuessa putosi viidenneksi.

Hudson-Smith uusi mestaruutensa

Miesten 400 metriä voitti Britannian Matthew Hudson-Smith ajalla 44,53. Hän uusi neljä vuotta sitten Berliinissä voittamansa mestaruuden.

Sekä miesten että naisten 400 metrillä voittajan ero toiseksi sijoittuneeseen oli täsmälleen puoli sekuntia. Loppusuoralla toiseksi kiri ulkorataa juossut Sveitsin Ricky Petrucciano kaukaa muiden juoksijoiden takaa.

Britannia saavutti sekä kulta- että pronssimitalin, kun Alex Haydock-Wilson kurotti maaliviivan yli jonkin sentin ennen Hollannin Liemarvin Bonevaciaa. Molemmat saivat saman ajan 45,17.

0,001 sekuntia ratkaisi pika-aitojen Euroopan mestaruuden

Miesten 110 metrin aitajuoksussa Espanjan Asier Martínez lähti parhaiten ja johti viidennelle aidalle asti, jolloin Ranskan Pascal Martinot-Lagarde siiirtyi niukkaan johtoon. Maaliin he heittäytyivät lähes yhtä aikaa.

Maalikameran perusteella Martínez nähtiin voittajaksi pienimmällä mahdollisella yhden sekunnin tuhannesosan aikaerolla. Kummankin viralliseksi ajaksi vahvistettiin Euroopan tämän vuoden kärkiaika 13,14.

Ranska saavutti sekä kulta- että pronssimitalin, kun 22-vuotias Just Kwaou-Mathey heittäytyi kolmanneksi ajalla 13,33.

Pichardo oli kolmiloikassa vailla vastusta

Kuubasta Portugaliin muuttanut Pedro Pablo Pichardo oli miesten kolmiloikassa melkeinpä vailla vastusta.

Ensimmäisellä kierroksella Pichardo loikki varmisteluhypyn 17,05, joka sekin olisi oikeuttanut kultamitaliin. Toisella kierroksella hän hyvin rennosti loikki voittotulokseksi 17,50.

Ainoa 17 metrin ylittäjä Pichardon lisäksi oli Italian Andrea Dallavalle, jonka viides hyppy kantoi 17,05.

Pichardo voitti kultamitalin aiemmin tänä vuonna myös Eugenen MM-stadionilla ja viime vuonna sekä Tokion olympiastadionilla että Toruńin MM-hallissa.