Saapunki neljäs vuorijuoksun Maailmancupin yhteispisteissä

Susanna Saapunki onnistui erinomaisesti vuorijuoksun Maailmancupin finaalissa Chiavennassa, Italiassa. Saapunki sijoittui lauantaina 3,3 kilometrin ylämäkijuoksussa neljänneksi ja sunnuntaina 23 kilometrin vuorijuoksussa viidenneksi.

Tämän vuoden Maailman cupin yhteispisteiden voittaja oli lopulta Britannian Scout Adkin yhden ainokaisen pisteen edellä Kenian Joyce Njerua. Saapunki sijoittui yhteispisteissä neljänneksi.

– Tilanteeseen nähden onnistunut finaaliviikonloppu, vaikka kauden 2024 tavoitteet eivät täysin toteutuneet, Pudasjärven Urheilijoita edustava Saapunki kommentoi suoritustaan.

– Tavoitteeni oli ottaa mitali vuorijuoksun EM-kilpailuissa ja sijoittua kolmen parhaan joukkoon Maailmancupissa. Allergian vuoksi en pystynyt starttaamaan kesäkuussa EM-kilpailujen päälajissani ylämäkijuoksussa. Tuloksena oli kuitenkin kuudes sija EM-kilpailujen vuorijuoksussa.

– Maailmancupin finaaliin jouduin tulemaan kolmen viikon sairastelujakson jälkeen. Siihen nähden tämän viikonlopun tulokset ovat työvoitto ja siihen olen tyytyväinen.

– Ensi kaudella päätavoitteeni on menestyä vuorijuoksun MM-kilpailuissa syyskuussa Espanjassa. Tavoite on myös testata keväällä vauhtiani puolimaratonilla. Lähden innolla ja luottavaisena uuteen kauteen.

Miesten maailmancupissa kenialaiset veivät seitsemän ensimmäistä sijaa. Yhteispisteissä paras oli vuoden 2022 maailmanmestari Patrick Kipngeno.

(Mikko Nieminen, Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA. Kuva: Marco Guilberti, WRMA.)

CHIAVENNA (ITA) 12.-13.10.2024 Vuorijuoksun Maailmancupin finaali

Miehet,

3,8 km ylämäkijuoksu: 1) Andrea Elia Italia 31.08, 2) Henri Aymonod Italia 31.15, 3) Patrick Kipngeno Kenia 31.50.

23 km vuorijuoksu: 1) Patrick Kipngeno Kenia 1.34.03, 2) Paul Machoka Kenia 1.34.22, 3) Théodore Klein Ranska 1.34,53,

Naiset,

3,8 km ylämäkijuoksu: 1) Scout Adkin Britannia 37.57, 2) Philaries Kisang Kenia 38.35, 3) Paola Stampanoni Italia 39.13, 4) Susanna Saapunki Suomi 39.44.

23 km vuorijuoksu: 1) Joyce Njeru Kenia 1.47.45, 2) Philaries Kisang Kenia 1.48.51, 3) Scout Adkin Britannia 1.48,58, 4) Naomi Lang Britannia 1.50.07, 5) Susanna Saapunki Suomi 1.52.08.

Vuorijuoksun Maailman Cup 2024

Miehet,

1) Patrick Kipngeno Kenia 330, 2) Josphat Kiprotich Kenia 251, 3) Philemon Ombogo Kiriago Kenia 248, 4) Paul Machoka Kenia 224, 5) Michael Selelo Saoli Kenia 219, 6) Richard Omaya Atuya Kenia 179, 7) Andrea Elia Italia 134, 8) Henri Aymonod Italia 133.

Naiset,

1) Scout Adkin Britannia 339, 2) Joyce Njeru Kenia 335, 3) Philaries Kisang Kenia 313, 4) Susanna Saapunki Suomi 219, 5) Gloria Chebet Kenia 155, 6) Sara Wilhout Britannia 111, 7) Andrea Mayr Itävalta 92, 8) Alice Gaggi Italia 74.