Richardsson valmistautuu Valencian maratonille omin opein – yhteistyö Keskisalon kanssa päättyi

Camilla Richardsson valmistautuu omin opein joulukuun alussa käytävälle Valencian maratonille, jota edeltää puolimaraton samassa kaupungissa kahden viikon päästä.

Richardsson ja Jukka Keskisalo päättivät syksyllä seitsemän vuoden valmennusyhteistyön yhteisellä sopimuksella.

– Teimme päätöksen yhdessä ja sovussa. Olen tosi kiitollinen Jukalle kaikesta, mitä hän on minun hyväkseni tehnyt ja mitä olemme yhdessä saavuttaneet. Jukan avulla olen päässyt tälle tasolle, Richardsson sanoo.

Richardssonin ja Keskisalon yhteistyö alkoi 2017. Sitä ennen vaasalaisjuoksija harjoitteli neljä vuotta Guy Storbackan valmennuksessa. Keskitalon johdolla Richardsson, 31, siirtyi estejuoksusta pitkille ratamatkoille ja edelleen maantiematkoille.

Kaksikon yhteistyön aikana Richardsson on juossut muun muassa 10 000 metrin SE:n 31.12,78, puolimaratonin 1.09.54, joka oli SE kuluvaan syksyyn saakka sekä maratonin voimassa olevan SE:n 2.24.38.

Münchenin EM-kisoissa 2022 Richardsson juoksi 9. ja 10. sijat 10 000 ja 5000 metriltä. Viime vuoden MM-kisoissa Budapestissä hän oli 10 000 metrillä 15:s.

– Camilla on koko ajan hakenut oikeita olosuhteita ja treenikavereita ulkomaita myöten. Voi sanoa, että jokainen kivi on käännetty, Keskisalo kiittelee Richardssonia.

Jukka Keskisalo luotsasi Camilla Richardssonin uusiin ennätyksiin.

Hyvässä kunnossa kohti Valenciaa

Viime kesän kisat Richardsson päätti Pariisin rankalla olympiamaratonilla. Sitä seuranneen ylimenokauden jälkeen Richardsson on valmistautunut Valencian maratonille, jossa tavoite on rikkoa Tokion 2025 MM-kisojen tulosraja 2.23.30. Ennen Tokion kisoja Richardssonin tähtäimessä ovat maantiejuoksujen EM-kilpailut, jotka kilpaillaan Belgiassa huhtikuun puolivälissä.

– Olen ylimenokauden jälkeen tehnyt ihan perusharjoittelua maratonille ja olen aika hyvässä kunnossa. Valencian puolimaratonin jälkeen menen ulkomaille leirille ennen maratonia, koska Suomessa alkaa olla liian kylmä maratontreeneihin, Richardsson sanoo.