Kestävyysjuoksun Tuki ry syntyi tukemaan suomalaista kestävyysjuoksua – Vuorimaa: Yhteistyötä koti- ja ulkomaan leireille

Suomalaisen kestävyysjuoksun tukemiseen on perustettu Kestävyysjuoksun Tuki r.y. Yhdistyksen perustamisen taustana on valmentajien ja valmennuksen tukihenkilöiden huoli suomalaisen kestävyysjuoksun tulevaisuuden kilpailukyvystä. Yhdistyksen puheenjohtaja on Timo Vuorimaa ja varapuheenjohtaja Mikko Rajaniemi.

Kestävyysjuoksun Tuki ry:n tavoitteena on yhteistyössä Suomen Urheiluliiton ja seurojen kanssa suunnitella, tukea ja toteuttaa määrätietoiseen valmentautumiseen valmiiden kestävyysjuoksijoiden päivittäisvalmennusta, leiriharjoittelua ja kilpailemista.

Yhdistys on avoin kaikille valmentajille, urheilijoille ja kestävyysjuoksun tukijoille. Yhdistyksen toiminnan käynnistymisestä ja yhdistyksen toimintaan liittymisestä tullaan tiedottamaan valmentajille ja urheilijoille tulevina viikkoina mahdollisimman laajasti.

– Valmentajat suunnittelevat nyt osin jo alkanutta harjoituskautta ja siihen liittyviä leirityksiä ja on paljon urheilijoita, jotka jäävät pois maajoukkueryhmistä. Nyt pitäisi päästä nopeasti liikkeelle ja järjestää yhteistyötä koti- ja ulkomaan leireille, yhdistyksen puheenjohtajan Timo Vuorimaa sanoo.

Miksi ry perustettiin?

Tuki ry mukaan toimia kestävyysjuoksun kehittämiseksi ja tukemiseksi on suunniteltu ja tehty jo vuosikymmenien ajan, mutta koko lajikentän yhteistä ja avointa foorumia tähän toimintaan ei ole ollut. Tätä varten on nyt perustettu yhdistys, joka toimii laajasti kestävyysjuoksuvalmentajien, urheilijoiden ja tukihenkilöiden yhteisönä.

Yhdistyksen perustamisen taustalla huoli siitä, että kestävyysjuoksun harrastajamäärät ovat pienentyneet jo useiden vuosien ajan niin juniorisarjoissa kuin miesten ja naisten sarjoissa. Toisaalta Suomesta nousee vuosittain kansainväliselle tasolle ja sen kynnykselle yltäviä juoksijoita kohtuullisen hyvä joukko.

Kansainvälisen tason kynnykselle yltävistä juoksijoista kuitenkin vain osa pääsee nauttimaan liittojohtoisesta valmennuksesta. Sen ulkopuolelle jää useita lahjakkaita juoksijoita, jotka ovat yhdessä henkilökohtaisten valmentajiensa kanssa valmiita panostamaan hyvinkin määrätietoiseen valmentautumiseen.

Lisätietoa:

Timo Vuorimaa, pj

timo.vuorimaa@haaga-helia.fi

044 333 3992

Mikko Rajaniemi, vpj

mikko.rajaniemi@gmail.com

044 319 0882