Saara Keskitalo päätti kautensa toiseen sijaan Ostravassa

Aitajuoksija Saara Keskitalon onnistunut kilpailukausi päättyi toiseen sijan Ostravan kansainvälisten kilpailujen naisten 100 metrin aitajuoksussa Tsekissä.

Espoon Tapioita edustavan Keskitalon aika oli 13,21. Voiton vei norjalainen hallitseva Pohjoismaiden mestari Lovise Skarbövik Andresen ajalla 13,16.

– Oli kauden viimeinen kilpailu. Aika oli siihen nähden hyvä, että jotain sattui alkusileällä ja vauhti kuoli kokonaan. Piti uudelleen kiihdyttää kolme seuraavaa aitaväliä, Keskitalo kertoi.

Keskitalo rikkoi tänä vuonna ensi kerran 13 sekuntia juostuaan heinäkuussa Joensuun GP-kilpailuissa Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi parhaan tuloksen 12,84. Kesäkuussa Vaasan Kalevan kisoissa hän oli kolmas.

– Oli hienoa, että kauteen tuli lähes nappionnistuminen. Tärkeää on myös se, että perustasoni nopeutui. Nyt tiedetään, mitä valmentajan kanssa pitää ensi kaudeksi tehdä.

Keskitaloa valmentaa itsekin kansainvälisellä tasolla aitajuoksijana kilpaillut Mikael Ylöstalo.

 

OSTRAVA (CZE) 10.9.2024 

Naiset,

100 m aj (0,3 m/s): 1) Lovise Skarbövik Andresen Norja 13,16, 2) Saara Keskitalo Suomi 13,21, 3) Diana Suumann Viro 13,43.

LIVE-Tulospalvelu: https://results.onlinesystem.cz/ResultsAthletic?idk=76036&discType=310