Mannin hyvä kiri ei aivan kantanut 800 metrin finaaliin Pariisissa

Ratakelaaja Henry Manni kaivoi loppusuoralle napakan kirin Pariisin paralympiakisojen T34-luokan 800 metrin alkuerissä. Maalin Manni tuli viidentenä ajalla 1.46,27, joka ei kantanut finaaliin.

Kahdesta alkuerästä finaaliin etenivät erien kolme parasta ja kaksi aikavertailusta, josta finaaliin vaadittiin 1.42,62.

– Eihän tuo tietenkään ollut se mitä haettiin. Totta kai se on pettymys, Manni summasi Ylen haastattelussa.

Kahdesta alkuerästä Manni kelasi jälkimmäisessä, joka oli tuntuvasti hitaampi kuin ensimmäinen. Mannin erän voitti luokan moninkertainen arvokisamitalisti Tunisian Walid Ktila ajalla 1.44,60. Ensimmäisen erän voittoon kiiti Kiinan Yang Wang ajalla 1.38,57.

Mannin erässä 400 metrin taittui ajassa 53,51. Manni oli pääosan matkaa viidentenä tiukasti Ktilan perässä, joka nousi viimeisellä 150 metrillä erävoittoon. Manni kiri perässä ja jäi lopulta vain sekunnin kymmenyksen Mauritiuksen Roberto Michelistä, joka oli erässä kolmas ja meni jatkoon.

– Kun tiesin tunisialaisen kovaksi, jättäydyin sen peesiin ja yritin lopussa pysyä sen mukana, mutta ei vaan riittänyt, Manni kertaili.

Manni kelasi aiemmin Pariisin kisoissa luokkansa 100 metrin finaalissa seitsemänneksi.

Pariisi, Ranska:

Paralympialaiset, yleisurheilu:

Miehet, 800 m, luokka T34, alkuerät: Erä 1: 1) Yang Wang Kiina 1.38,57, 2) Chaiwat Rattana Thaimaa 1.38,61, 3) Ali Radi Arshid Qatar 1.40,36.

Erä 2: 1) Walid Ktila Tunisia 1.44,60, 2) Austin Smeenk Kanada 1.44,91, 3) Roberto Michel Mauritius 1.46,17,…5) Henry Manni Suomi 1.46,27.

Kaikki tulokset

Lounela karsiutui 200 metrin alkuerissä: Olisin toivonut ennätystä, kunto tuntuu hyvältä