SUL hakee Team Finland -ohjelmaan kouluttajia

Osana Yleisurheilun suunta 2030-luvulle -strategian toteuttamista Suomen Urheiluliitto (SUL) hakee Team Finland -ohjelmaan (TF-ohjelma) kouluttajia.

TEAM FINLAND -ohjelma kattaa Suomen yleisurheilun maajoukkuetoiminnan kokonaisuuden. TF-ohjelma on toiminnallinen ohjelmakokonaisuus huipulle tähtääville yläkoululaisille, huippu-urheilupotentiaalisille nuorille ja huippu-urheilijoille sekä heidän henkilökohtaisille valmentajilleen. Ohjelman avulla autetaan, tuetaan ja mahdollistetaan urheilijoiden ja valmentajien laadukasta valmentautumis- ja kilpailutoiminnan toteuttamista.

TF-ohjelman toiminnallisen rungon muodostaa yhtenäinen ja progressiivinen Team Finland -valmennusryhmäpolku (TF-polku). TF-polulla on kolme valmennusryhmätasoa: Team Finland -huiput, Team Finland -nuoret (nuorten arvokilpailuikäiset) ja Team Finland -juniorit (yläkouluikäiset).

Lisätietoa TF-ohjelmasta ja valmennusryhmistä: Valmennusryhmät – Yleisurheilu.fi

SUL hakee kouluttajia TF-nuoret ja TF-juniorit valmennusryhmien toimintaan kaikkiin yleisurheilun lajiryhmiin ja lajeihin.

TF-nuoret valmennusryhmän kouluttajan päätehtävänä on oman lajin TF-nuoret kotimaanleirityksen kouluttajatehtävät, mihin sisältyvät mm. leirien sisältösuunnittelu ja valmistelu sekä leirien vastuuvalmennus ja muu leirikoulutus. Tehtäviin kuuluu myös urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien valmentajasparraus sekä, erikseen sovittavalla tavalla, oman lajin ja lajiryhmän kouluttajatehtävät SUL Nuorisovalmentajatutkinnolla ja Valmentajatutkinnolla (valmentajakoulutuksen tasot 2.–3. taso). Lisäksi TF-kouluttajan toivotaan osallistuvan mahdollisuuksien mukaan nuorten arvokilpailuvalmennukseen osana SUL nuorten arvokilpailutiimejä.

TF-juniorit valmennusryhmän kouluttajan päätehtävänä on oman lajin / lajiryhmän TF-juniorit kotimaanleirityksen kouluttajatehtävät, mihin sisältyvät mm. leirien sisältösuunnittelu ja valmistelu sekä leirien vastuuvalmennus ja muu leirikoulutus. Tehtäviin kuuluu myös urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien tukeminen ja sparraus sekä, erikseen sovittaessa, oman lajin ja lajiryhmän kouluttajatehtävät SUL Nuorisovalmentajatutkinnolla (2. taso).

TF-kouluttaja toimii tapahtuma- ja tehtäväkohtaisella palkkauksella ja korvauksilla. Sopimuksista, palkkauksista ja korvauksista vastaa kokonaisuutena SUL, mutta niissä hyödynnetään myös valmennus- ja koulutuskeskuskumppaneiden yhteistoimintakurssien palkkioita ja korvauksia.

Kouluttajatehtävät voivat muodostaa osan esim. seuravalmentajan, akatemiavalmentajan tai valmennusta yritystoimintana harjoittavan toimenkuvakokonaisuutta, mutta kouluttajana voi toimia myös muussa kuin urheilualan ammatissa toimiva kouluttajaedellytykset täyttävä henkilö. Joidenkin lajien / lajiryhmien TF-kouluttajatehtäviä tullaan sisällyttämään osaksi Nuorten Olympiavalmentajien (NOV) kokonaistyönkuvaa.

TF-kouluttajalta edellytetään:

  • Kokemusta yleisurheilun nuoruusvaiheen valmennuksesta ja näyttöä aktiivisesta ja osaavasta nuoruusvaiheen valmennustoiminnasta
  • Kokemusta leiri- ja/tai karnevaalikouluttajana toimimisesta
  • SUL valmentajakoulutuksien suorittamista:
    • TF-nuoret: SUL Valmentajatutkinto (tai vastaava 3. taso)
    • TF-juniorit: vähintään SUL Nuorisovalmentajatutkinto (tai vastaava 2. taso)
  • SUL Valmentajalisenssiä tai sitoutumista lisenssin hankintaan vuoden 2024 loppuun mennessä
  • Hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
  • Valmiutta työskennellä joustavasti eri kalenterikuukausina ja viikonloppuisin

Valmentajakoulutus- ja arvokilpailuvalmennuskokemus sekä tehtävään hyvin soveltuva ammatillinen koulutus, kuten esim. urheiluvalmennus-, liikunta- tai kasvatusalan koulutus, katsotaan eduksi valinnassa.

TF-kouluttajatehtävän aloitus viimeistään 1.12.2024 alkaen. Kouluttajatehtävään tulee sitoutua vähintään syyskuuhun 2026 saakka, mutta sopimuksen kesto voidaan määritellä kouluttajakohtaisesti pidemmäksikin.

TF-nuoret kouluttajahaku:

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja TF-nuoret kouluttajatehtävään kiinnostuksen osoitus 30.9. mennessä osoitteisiin: jani.tanskanen@sul.fi ja eeva.kantomaki@sul.fi . Kirjaa hakemukseen yleisurheilulaji, -lajit tai lajiryhmä, missä haluat kouluttajana toimia. Hakemuksesta tulee ilmetä myös kouluttajalta vaadittavien edellytysten toteutuminen.

Lisätietoa ja tiedustelut TF-nuoret kouluttajatehtävistä sähköpostitse tai soittaen:

Jani Tanskanen: jani.tanskanen@sul.fi , 050 61382 (yhteydenotot puhelimitse 23.–27.9. klo 8–16)

Eeva Kantomäki: eeva.kantomaki@sul.fi , 050 394 7123 (yhteydenotot puhelimitse 6.9. ja 24.–27.9. klo 8–16)

TF-juniorit kouluttajahaku:

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja TF-juniorit kouluttajatehtävään kiinnostuksen osoitus 30.9. mennessä osoitteeseen: jarkko.finni@sul.fi . Kirjaa hakemukseen yleisurheilulaji, -lajit tai lajiryhmä, missä haluat kouluttajana toimia. Hakemuksesta tulee ilmetä myös kouluttajalta vaadittavien edellytysten toteutuminen.

Lisätietoa ja tiedustelut TF-juniorit kouluttajatehtävistä sähköpostitse tai soittaen:

Jarkko Finni: jarkko.finni@sul.fi , 040-5362680 (yhteydenotot puhelimitse 6.9. klo 12–17, 12.9. klo 12–17, 18.9. klo 10–18 ja 27.9. klo 10–16).