Berg ponkaisi 10. sijan sateen ryydittämässä pituushyppykilpailussa Pariisissa

Vilma Berg ponnisti rankan sateen sävyttämässä pituushyppykilpailussa T38-luokan 10. sija Pariisin paralympialaisissa torstaina.

Berg ponkaisi ensimmäisellään 425, joka jäi hänen tuloksekseen. Kaksi seuraavaa hyppyä painuvat yliastutuiksi. Niistä toinen oli tuntuvasti pidempi kuin Bergin avaushyppy.

Paikkaan finaalin kahdeksan joukossa ja kilpailun kolmelle viimeiselle kierrokselle vaadittiin 435, joka sivuaa Bergin kesän parasta tulosta.

– Ei mennyt miten toivoin. Mutta olihan se hienoa, kun sai tuolla stadionilla hypätä. Sade vaikutti hyppyihin, mutta ei säälle voi mitään, Berg sanoi.

Kilpailun voitti luokan ME:n haltija Unkarin Luca Ekler, joka ponnisti 556.

Bergille Pariisin kisat ovat kauden toinen arvokilpailu. Hän oli keväällä Koben MM-kilpailuissa pituushypyssä seitsemäs. Uransa ensimmäisissä paralympialaisissa kilpaileva Berg osallistuu Pariisissa pituushypyn lisäksi 400 metrin juoksuun.

Pariisi, Ranska:

Paralympialaiset, yleisurheilu:

Naiset, pituushyppy, luokka T38: 1) Luca Ekler Unkari 556, 2) Nele Moos Saksa 513, 3) Karen Palomeque Kolumbia 499,…10) Vilma Berg Suomi 425.