Kosonen maaotteluhuumassa ennätykseensä 224: ”Aamulla herätessä tunsin, että tulee hyvä päivä”

Korkeushyppääjä Daniel Kososen mainio loppukauden vire siivitti hänet uuteen ennätykseen 224 Ruotsi-ottelussa Helsingin olympiastadionilla. Se on kauden kotimainen kärkitulos ja toi Kososelle lajivoiton. Kosonen nautti selvästi maaottelutunnelmasta ja tarjoili katsojille korkeushyppyviihdettä loppuun asti.

– Viime viikolla keskiviikkona hyppäsin 220 Helsingissä, ja silloin kaikki hypyt tuntuivat tosi huonoilta. Silloin jo tiesin, että täällä lähtee. Hetken aikaa olen tiennyt, että hyvä tulos on tulollaan. Aamulla herätessä tunsin, että tulee hyvä päivä, Kosonen sanoi iloisena.

Hän kuvaili ennätystunnelmiaan tuoreeltaan huikeiksi, sillä edellinen ulkoratojen ennätys 221 on neljän vuoden takaa. Hallissa Kosonen on hypännyt 222 vuonna 2022.

–  Oli tunteet korkealla, kun aloin päästä kunnon korkeuksiin hyppy hypyltä. Voi olla, että huomenna sattuu kropassa.

Kosonen on kärsinyt loukkaantumisista.

– Viime viikolla eka treeni moneen kuukauteen, ettei sattunut mihinkään

Muuse nautti Ruotsi-ottelun tunnelmasta

Miesten 5000 metrillä ei vauhdilla hurjasteltu, kun Awet Mengsteab johdatti ykköstilallaan ja ajalla 14.42,37 Ruotsin pistevoittoon.

Kakkoseksi juossut Mustafe Muuse nautti kovasta kiritaistelusta ja kisan jälkitunnelmista täysin rinnoin kunniakierroksen kera. Eilinen kymppi päättyi häneltä kaatumiseen ennen loppuratkaisua.

– Olen näköjään onnistunut myymään itseni suomalaisille. Olisinpa vielä pystynyt voittamaan nämä kisat, stadionin tunnelmasta kaiken irti ottanut Muuse kertoi.

Hän kertoi eilisen kaatumisen vielä tuntuvan.

– Verryttelyssäkin piti vetää välillä henkeä, Muuse kertoi ja näytteli pitkin kehoaan olevia pintanaarmujen laastareita.

Uusimäki: ”Väsynyttä juoksua”

Pitkät aidat olivat tasaväkistä taistoa niin miehissä kuin naisissa. Naisten pisteet menivät tasan 11–11, mutta miehissä lajivoitto kääntyi Suomelle 12– 10.

Naisten voittoon juoksi Moa Granat, mutta Hilla Uusimäki ja Kristiina Halonen veivät seuraavat sijat. Ennakkotilastojen mukaan kärkikolmikko oli kauden parhailla ajoillaan vajaan kolmen sekunnin kymmenyksen sisällä.

–  Väsynyttä juoksua, tuumasi Uusimäki kakkossijan ja ajan 56,82 tuoneesta kisastaan.

–  No, oli tuntuma ihan hyvä, vaikka voittoon en nyt pystynytkään, Uusimäki jatkoi.

Halonen kiteytti oman kilpailunsa:

–  Surkeaa menoa.

Jaakko Linnus ja Tuomas Lehtonen taistelivat hyvin loppuun saakka, mutta Ruotsin Karl Wållgren käänsi otteluvoiton itselleen viimeisellä aidalla.

Linnus hätyytteli tuloksellaan 51,32 myös omaa ennätystään (51,00), jonka hän on juossut tänä kesänä. Turhaan ei mies huokunut tyytyväisyyttä stadionhaastattelussa.

///KILPAILUT OVAT KESKEN///