Mononen otti tuntumaa estejuoksun huippuvauhtiin Roomassa: Päällimmäiseksi jäi hyvä fiilis

Ilona Mononen otti tuntumaa estejuoksun kansainväliseen huippuvauhtiin Timanttiliigan kilpailussa Roomassa. Mononen oli 3000 metrin esteissä oli 13: ajalla 9.32,61. Juoksun voitti olympia- ja MM-voittaja Bahrainin Winfred Yavi ajalla 8.44,39. Se jää seitsemän sekunnin sadasosaa ME-lukemista.

– Päällimmäiseksi jäi hyvä fiilis, vaikka ei tullut aikaa, jota toivoin, mutta oma kunto oli vähän arvoitus. Treenien perusteella odotin kuitenkin parempaa. Oli silti hienoa kisata uudelleen Roomassa,  Mononen sanoi.

Huippuvauhtiin Mononen osasi varautua.

– Juoksussa oli yksi vauhdittaja ja valojänis oli laitettu 9 minuuttiin. Kun katselin starttilistaa etukäteen, ajattelin pitää ottaa paikka peräpäästä, Mononen kertaili.

– Vaikka olin peräpäässä ja juoksu tuntui ihan hyvältä, huomasin ekan kilometrin jälkeen, että aika kovaa mennään, eikä oma esteiden ylitys ollut niin hyvää kuin se on parhaimmillaan.

 – Ensimmäinen kaksi kilometriä meni ok. Oma juoksu oli kuitenkin vähän jojoa, kun siinä ei ollut yhtä selkää mitä seurata ja viimeinen kilometriä oli sitten aikamoista taistelua.

Mononen on tänä vuonna pudottanut 3000 metrin estejuoksun SE:n lukemiin 9.22,77.

Tulokset