Hurske tuuletti makoisaa voittoa: ”Oli minun vuoroni säilyttää voitto tamperelaisille”

Reetta Hurske kiiti 100 metrin aitajuoksun voittoon Tampereen Motonet GP:ssä sunnuntaina ajalla 12,87. Voittoa Hurske juhli aidon riemukkaalla kiljahduksella ja tuuletuksella.

Hurskeen taakse juoksussa jäivät Kanadan Mariam Abdul-Rashid ajalla 12,96 ja kolmanneksi ajalla 12,97 juossut Jamaikan Britanny Anderson. Kilpailu juostiin 0,7 metriä sekunnissa puhkuneeseen vastatuuleen.

– Kun oli läheisiä katsomossa ja oman seuran järjestämä hyvä kisa, oli ilo kisata. Viime vuonna täällä ei tullut kauhean hyvää onnistumista, mutta nyt oli minun vuoroni säilyttää GP:n voitot tamperelaisilla, Hurske sanoi.

Vuosi sitten samaisen Tampereella juostun GP:n naisten pika-aidat voitti Lotta Harala, jonka kisa päättyi sunnuntaina keskeytykseen, kun hän kolhi sen verran rajusti toista aitaa.

Harala: ”Harmittaa, oli hyvä vire verryttelyssä”

Hurske tunnusti, että ”olympialaisten jälkeen takki on ollut treeneissä tyhjä ja tehon tuottaminen vaikeaa”. Kotikisaan löytyi kuitenkin mainio latinki.

– Oli tasapainoinen hyvä juoksu, joka meni sinne tämän kauden tasolle. Ei mitään ihmeellistä, mutta ei mitään epäonnistumistakaan, Hurske arvioi.

Haralalle juoksu oli pettymys. Hänelle olympialaisten jälkeisen sairastelun jäljiltä oma kunto oli pieni mysteeri, mutta tuntuma sunnuntaina oli hyvä.

– Harmittaa. Oli hyvä vire verryttelyssä ja olin tosi innoissani, että pääsen pitkän tauon jälkeen kisaan, Harala sanoi.

Harala olisi halunnut keskeytyksen jälkeen mukaan B-erään, mutta se ei onnistunut.

Saara Keskitalo oli juoksussa neljäs ajalla 13,21.

McLeod verrytteli Timanttiliigan kisaa varten

Välivuoden jälkeen paluuta huipulle tekevä jamaikalainen olympiavoittaja Omar McLeod voitti miesten 110 metrin aidat ajalla 13,47. Vastatuulta juoksussa oli 1,1 metriä sekunnissa.

– Ei ollut paras sää, eikä teknisesti mikään huippujuoksu. Osuin aika moneen aitaan, mutta tässä oli tarkoitus saada kisatuntumaa ennen ensi viikolla Roomassa juostavaa Timanttiliigan kisaan, McLeod totesi.

Elmo Lakka oli toinen ajalla 13,72 ja Santeri Kuusiniemi neljäs ajalla 13,81.

– Olisin toivonut, että olisin saanut ajallisesti ok juoksun myötäiseen, mutta nyt se meni näin. Se oli suhteellisen puhdas juoksu, Lakka totesi.

Kähärä taisteli vastatuulen kanssa ja ponnisti toiseksi

Jessica Kähärä ponnisti pituushypyssä toiseksi tuloksella 622. Voiton vei Hollannin Pauline Hondema. Kähärää kismitti, että kilpailu käytiin vastatuuleen.

– En tiedä miksi kilpailu hypättiin noin päin, kun siinä oli koko ajan vastaista. Minulle kevytrakenteisena hyppääjänä, se on tosi vaikeaa, kun ei ole sellaista juoksuvoimaa, Kähärä totesi.

– Kolme hyppyä yli 620:n oli kuitenkin ihan ok, mutta harmittaa, kun oli hyvä vire ja olin koko viikon latautunut tähän.

Seppänen ja Kammer moukarikisan parhaa suomalaiset

Tuomas Seppänen ja Marco Kammer olivat miesten moukarinheiton parhaat suomalaiset tuloksin 72,89 ja 71,79. Ne riittivät viidenteen ja kuudenteen sijaan. Ruotsi-ottelupaikkaa tavoitelleelle Kammerille tulos oli kauden paras.

Kilpailun voitti Ruotsin Ragnar Carlsson 75,26 kantaneelle heitolla. Viron Adam Paul Kelly oli toinen tuloksella 73,37.