Tampereen Motonet GP:ssä täyslaidallinen huippulajeja – Luvassa historiallisen kova 1500 metriä

Sunnuntaina 25.8. kilpailtava Tampereen Motonet GP tarjoaa huippukattauksen useaan lajiin. Miesten 1500 metrillä luvassa on suomalaisittain historiallisen kova starttilista. Nähdäänkö Ratinan stadionilla Suomen ennätys, tai peräti useampi?

Joonas Rinnettä on kirittämässä peräti kahdeksan juoksijaa, joiden ennätys on tänä vuonna juostua Suomen ennätystä 3.35,20 parempi, ja kuudella juoksijalla on tältä kaudelta 3.33-alkuinen aika: Ranskan Charles Philibert-Thiboutot, irlantilaiset Cathal Doyle ja Luke McCann, yhdysvaltalaiset John Reniewicki ja Waleed Suliman sekä Ruotsin Samuel Pihlström.

Philibert-Thiboutot ja Doyle esiintyivät Pariisin välierissä 3.33-ajoin, mutta se ei riittänyt finaaliin. Doyle kävi voittamassa kesäkuussa Paavo Nurmi Gamesin ja Kuortane Gamesin juoksut.

Olisiko taas Suomen ennätyksen paikka?

Drouin: En edes jännittänyt

 

Jamaikalaiset tähdet pika-aidoissa

Miesten pika-aidoissa Jamaikan Omar McLeodilta löytyy niin MM-, olympia- kuin sisähallien MM-kulta. Hänen ennätyksensä muutaman vuoden takaa on hirmuinen 12,90, kaikkien aikojen seitsemänneksi kovin aika, ja tällä kaudella on kulkenut 13,22:een. Elmo Lakka ja Santeri Kuusiniemi saavat pistää parastaan.

Lotta Harala, Reetta Hurske ja Saara Keskitalo saavat kovaa kiriapua naisten 100 metrin aidoissa. Starttilistan kovin ennätys on Jamaikan Britany Andersonin 12,31. Hän on vuoden 2022 MM-hopeamitalisti, ja tällä kaudella aitarivistö on sujunut aikaan 12,87. Tämän kesän ajoilla nopein osallistuja on ollut Kanadan Mariam Abdul-Rashid, 12,60.

Tasaväkinen naisten 800 metriä

Eveliina Määttäsen 800 metrille on luvassa tasokas ja tasaväkinen kilpailu. Mukana olevista yhdeksällä juoksijalla on alle 2.01:n tulos, joista neljä on painellut alle 2.00.

Ennakkoon kovin on Yhdysvaltaina Sage Hurta-Klecker, jonka ennätys on vajaat pari sekuntia Suomen ennätystä kovempi. Maansa olympiakarsinnoissa hän oli viides. Ennätys on kahden vuoden takaa 1.57,85 ja tämän kauden paras 1.58,48.

Starttilistan kärkinimiä on myös Sveitsin edustajana Pariisissa juossut Rachel Pellaud, jonka kauden paras on 1.58,60.

Riku Illukalla kova vastus 100 metrillä

Sunnuntaina saatetaan Ratinassa hätyytellä 10 sekunnin rajaa, kun mukana on kolme tällä kaudella 10,10 tai paremmin juossutta sprintteriä.

Jamaikan Kadrian Goldsonin ennätys 9,94 on viime vuodelta, kun tällä kaudella on kulkenut 10,10. Kanadan Eliezer Adjibin ja Iso-Britannian Ojie Edoburunin kauden parhaat ovat 10,04 ja 10,09.

Hyvässä vireessä olevia Anniina Kortetmaata ja Aino Pulkkista kirittävät Saksan tällä kaudella ajan 22,50 juossut Jessica-Bianca Wessolly sekä Singaporen Shanti Veronica Pereira, joka on kaksinkertainen Aasian mestari ja viime vuoden MM-kisojen välieräjuoksija.

Hilla Uusimäki (oik.) ja Kristiina Halonen (3) saavat hyvän kansainvälisen vastuksen Ratinan stadionille.

Tasokkaat pitkät aidat

Miesten aidatulla ratakierroksella mukana on kaksi kertaa MM-finaalissa esiintynyt Yhdysvaltain Trevor Bassitt: 2022 pronssia ja viime vuonna kuutossija. Pariisin olympialaissa hän oli harmittavasti ensimmäinen finaalista pudonnut. Bassittin ennätys on viime kaudelta kova 47,38 ja tämän vuoden paras 47,82.

Naisten 400 metrin aidoissa Hilla Uusimäki ja Kristiina Halonen saavat vastaansa Slovakian Daniela Ledeckán (tällä kaudella 55,83), Sveitsin Salome Hüslerin (55,92), Espanjan Sara Gallegon (56,63) ja Norjan Elisabeth Slettumin (56,33).

Raitanen ja Junnila hakevat uutta virettä, Helander pitkästä aikaa tositoimissa esteissä

Miesten 3000 metrin estejuoksussa Topi Raitanen ja paluun estejuoksuun tekevä Eemil Helander saavat vastaansa Ruotsin maaotteluketun Vidar Johanssonin.

Ella Junnila saa korkeuspaikalla kirittäjäkseen Heta Tuurin ja Tampereen Pyrinnön nuoren Ella Mikkolan, joka hyppäsi äskettäin neljänneksi 17-vuotiaiden EM-kisoissa.

Seiväspaikalla kauden kärkitulosta pitää hallussaan Yhdysvaltain Cole Walsh tuloksella 572 ja kirittää Juho Alasaarta, Urho Kujanpäätä ja Tommi Holttista.

 

Tampere 25.8.