Yleisurheilun Tukisäätiö ja Tukikummit Säätiö yhdistävät voimansa maaotteluviikolla – tue vähävaraisten lasten harrastustoimintaa

Haluatko tukea vähävaraisten lasten harrastustoimintaa? Yleisurheilun Tukisäätiö, Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Tukikummit Säätiö tarjoavat siihen mahdollisuuden 26. elokuuta alkavalla viikolla yleisurheilun Ruotsi-ottelun ympärille rakennetuvalla yhteistyöllä.

Maaottelu kilpaillaan 30.-31. elokuuta Helsingin olympiastadionilla.

– Olemme sopineet, että Ruotsi-otteluviikolla kaikki Yleisurheilun Tukisäätiölle tehdyt lahjoitukset menevät kokonaisuudessaan Tukikummit Säätiön kautta jaettavaksi vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen, kertoo Yleisurheilun Tukisäätiön asiamies Mikko Kivi.

Vaivattomimmin tukeminen onnistuu Mobilepaytä käyttäen (numero 13447). Hanke näkyy Ruotsi-ottelun aikana Olympiastadionilla. Paikalla on myös Tukikummien henkilöstöä hanketta mainostamassa ja vastaamassa kysymyksiin.

– Tukikummit haluaa varmistaa, että jokaisella nuorella on mahdollisuus harrastaa ja olla osa yhteisöä. Yleisurheilun Tukisäätiö ja SUL jakavat tämän tavoitteen kanssamme. Olemme todella innoissamme siitä, mitä voimme yhdessä saavuttaa. Tämä kumppanuus tuo nuorille mahdollisuuksia harrastaa ja korostaa liikunnan merkitystä hyvinvoinnin edistäjänä, sanoo Tukikummit Säätiön toimitusjohtaja Emilia Åberg.

Tavoitteena kerätä 100 lapsen harrastusmaksu

Yhteistyön tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria pääsemään mukaan harrastustoimintaan ja yleisurheilun pariin.

– Jaamme Tukikummien kanssa yhteisen tavoitteen mahdollistaa jokaiselle nuorelle harrastus ja olla osa heitä ympäröivää yhteisöä. Olen innoissani, että olemme saaneet Tukikummien tapaisen luotettavan toimijan avuksemme toteutukseen, Kivi sanoo.

– Tavoitteenamme on kerätä viikon aikana summa, jolla pystymme mahdollistamaan urheiluharrastus 100 nuorelle vuodeksi eteenpäin.

Lahjoita lapselle harrastus: www.yleisurheilurahasto.fi / Mobilepay: 13447

Rahankeräyslupa RA/2022/97

Tukikummit säätiöstä

Tukikummit-säätiö perustettiin vuonna 2007 Sauli Niinistön, Sari Baldaufin, Björn Wahlroosin ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta sellaisten nuorten puolesta, jotka ovat vaarassa pudota yhteiskunnan ulkopuolelle. Säätiö lahjoittaa rahaa apua tarvitseville nuorille harrastustoimintaan ja opiskeluun. CapMan Oyj on keskittänyt hyväntekeväisyystyönsä Tukikummeille jo kahdeksan vuoden ajan. Vuonna 2023 se otti entistäkin aktiivisemman roolin Tukikummien toiminnassa ryhtymällä rahoittamaan sen operatiivista toimintaa tavoitteenaan kasvattaa merkittävästi lahjoitusten määrää ja tuen saajien joukkoa. www.tukikummit.fi

Yleisurheilun tukisäätiö

Yleisurheilun tukisäätiön tarkoituksena on taloudellisesti tukea yleisurheilun hyväksi tapahtuvaa toimintaa maassamme. Säätiö on perustettu 2. päivänä marraskuuta 1953. Edellisten kymmenen vuoden aikana Yleisurheilun tukisäätiö on tukenut suomalaista yleisurheilua noin 7 miljoonalla eurolla.