Jyväskylän Kenttäurheilijoille suurin pistepotti Pohjola seuracupin piirikilpailuissa

Hallitseva mestari Jyväskylän Kenttäurheilijat kokosi jälleen suurimman pistemäärän Pohjola seuracupin piirikilpailuissa.

Elokuun viimeisenä lauantaina Hämeenlinnassa järjestettävään seuracupin Superfinaaliin selviytyivät: 1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 34 595, 2) Tampereen Pyrintö 33 703, 3) Espoon Tapiot 32 735, 4) Turun Urheiluliitto 32 439, 5) Helsingin Kisa-Veikot 31 563, 6) Lahden Ahkera 29 236, 7) Kenttäurheilijat-58 28 241 ja 10) Hämeenlinnan Tarmo 27 235.

Pääsääntöisesti Superfinaaliin selviytyvät kahdessa piirikilpailussa kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä seuraa riippumatta seurojen kotikuntien asukasluvuista. Mikäli järjestävä seura ei ole kahdeksan parhaan joukossa, pääsevät finaaliin seitsemän parasta seuraa ja järjestävä seura.

Tällä kertaa järjestävä seura Hämeenlinnan Tarmo sijoittui kymmenenneksi, joten kahdeksanneksi eniten pisteitä kerännyt Noormarkun Nopsa menee C-finaaliin.

Seitsemän seuraa uusi paikkansa Superfinaaliin

Superfinaalissa on seitsemän samaa seuraa kuin viime vuonna. Joensuun Kataja vaihtui vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:aan. Piirikilpailuiden viidenkärki oli sama kuin viime vuonna järjestystä myöten.

Noormarkun Nopsa oli paras niistä, jotka eivät päässeet Superfinaaliin. Se kokosi pisteet 27 667 ja lähtee ennakkosuosikkina C-finaaliin. B-finaaliin selviytyneistä ykkönen oli Kauhajoen Karhu pistein 27 614. Pienten kuntien seurojen paras oli Nakkilan Vire pistein 23 476. Pohjola seuracupin piirikilpailuihin osallistui tänä vuonna yhteensä 168 seuraa.

Suurten kuntien seurojen C-finaali järjestetään Vantaalla, keskisuurten kuntien B-finaali Riihimäellä ja pienten kuntien A-finaali Janakkalassa. Näihin seulottiin kustakin kuntien kokoluokasta piirikisojen 16 parasta niistä seuroista, jotka eivät selviytyneet Superfinaaliin.

Katso piirikilpailujen seurojen pisteet ja finaalijoukkueet

Pohjola seuracupin piirikilpailujen ensimmäiset osakilpailut järjestettiin 18 paikkakunnalla kesäkuussa ja toiset osakilpailut 17 paikkakunnalla elokuun alkupuolella. Sarjat olivat pojat ja tytöt 11, 13, 15 ja 17 vuotta. Vanhimmassa sarjassa oli kolme lajia ja muissa viisi lajia sekä viestit. Jokaisessa piirikilpailussa oli samat lajit.

Kukin urheilija sai osallistua yhdessä piirikilpailussa yhteen henkilökohtaiseen lajiin ja viestiin. Jokainen urheilija sai tuloksestaan taulukon mukaisen pistemäärän. Kullakin seuralla sai olla kussakin lajissa yksi pisteitä tuonut edustaja.

Parhaita tuloksia Pohjola seuracupin elokuun piirikilpailuista:

Pohjois-Pohjanmaa, Oulu:

P15 100 m aj (0,9 m/s): 1) Oskari Hiltunen OulPy 14,71.

T15 80 m aj (1,2 m/s): 1) Iida Mäkelä OulPy 12,37.

T15 3-loikka: 1) Henna Hiltunen OulPy 11,21 (-0,2 m/s).

Pohjois-Karjala, Outokumpu:

M17 pituus: 1) Otso Nyyssönen JoensKa 649 (0,6 m/s).

M17 keihäs (700 g): 1) Topias Mustonen JoensKa 55,85.

P15 100 m aj (-0,9 m/s): 1) Toivo Takanen JoensKa 14,75.

Häme, Urjala:

M17 keihäs (700 g): 1) Aapo Närhi LempKiYU 64,43.

P15 moukari (4 kg): 1) Volmari Paananen TampPy 54,25.

T15 300 m: 1) Ninni Tikka HämeenlTa 43,10.

T15 80 m aj (0,5 m/s): 1) Eevi Kölhi HämeenlTa (13-v.) 12,00.

T13 60 m aj (-0,4 m/s): 1) Pinja Luontila TampPy 9,59.

T13 seiväs: 1) Jessi Saloniemi TampPy 301.

Keski-Suomi, Saarijärvi:

P15 300 m: 1) Niilo Hämäläinen JKU 38,65.

T15 300 m: 1) Elsa Helolahti JKU 43,45.

T15 80 m aj (2,5 m/s): 1) Peppi Soiluaho 11,61.

T15 1000 m kävely: 1) Venla Vienola JKU 4.57,16.

T13 60 m aj (0,7 m/s): 1) Hanna Herranen 9,84.

T13 1000 m kävely: 1) Hilla Ruokostenpohja JKU 4.54,94.

Varsinais-Suomi, Raisio:

M17 800 m: 1) Sisu Saarinen TuUL 2.06,81.

P15 300 m: 1) Gabriel Jularbal TuUL 38,85.

P15 100 m aj (-1,9 m/s): 1) Eero Kaunisto TuUL 14,93.

T15 300 m: 1) Elsa Keinonen RaisKu 42,59, 2) Meira Hyvärinen SalVil 43,43.

T15 moukari (3 kg): 1) Lumina Uschanow RaisKu 54,17.

Helsy, Espoo/Leppävaara:

Pojat,

M17 800 m: 1) Justus Korvenpää KU-58 1.57,77.

P15 300 m: 1) Jussi Wesanko HKV 38,72.

P15 100 m aj (0,2 m/s): 1) Elis Sundholm HKV 14,81.

P15 3-loikka: 1) Markus Waithaka HKV 12,35 (0,5 m/s).

P15 moukari (4 kg): 1) Oiva Matikainen EspTa 55,85.

P15 1000 m kävely: 1) Yrjänä Reinvall EspTa 4.10,76.

P13 60 m aj (1,1 m/s): 1) Erik Korpela VantSa 9,88.

P11 150 m: 1) Alessio von Hertzen ViipU 21,74.

Tytöt,

N17 800 m: 1) Anni Jantunen EspTa 2.14,86.

T15 300 m: 1) Meri Henttonen HKV 42,23.

T15 moukari (3 kg): 1) Emma Valkila HKV 54,40.

T15 1000 m kävely: 1) Hilma Larvala KU-58 4.35,61, 2) Emilia Myyrä VantSa 4.52,48.

T13 60 m aj (-0,2 m/s): 1) Evelyn Ohia EspTa 9,58, 2) Taika Huttunen KU-58 9,66, 3) Enia Gürler HKV 9,83.

T13 kuula: 1) Matilda Haatainen EspTa 11,78.

T11 150 m: 1) Matilda Aro HKV 21,94 (4.erän voittaja), 2) Callée Moua VantSa 21,95 (1.erän voittaja).

Uusimaa, Riihimäki:

M17 pituus: 1) Arttu Haaksluoto RiihimKi 609 (0,0 m/s).

T15 1000 m kävely: 1) Peppi Haaparanta VihdVi 4.59,98.

T15 300 m: 1) Veera Keskinen VihdVi 43,23.

T11 150 m: 1) Elsi Nokisalmi JanJa 21,29, 2) Emmi Niemi RiihimKi 22,16.

Pohjois-Savo, Iisalmi:

P15 moukari (4 kg): 1) Niko Sutinen SiilPo 55,59.

T15 moukari (3 kg): 1) Venla Siekkinen KeitNu 58,06.

Satakunta, Kankaanpää:

M17 pituus: 1) Samuel Jussila NoorNo 688 (0,6 m/s).

M17 keihäs (700 g): 1) Roni Mikkilä NakkVi 61,64.

P15 300 m: 1) Leevi Pein KanKsLei 39,03, 2) Jami Nummi KiukKi 39,09.

P15 100 m aj (1,4 m/s): 1) Oliver Mikkola NakkVi 14,65.

P15 3-loikka: 1) Mikael Saastamoinen NoorNo 12,86 (0,3 m/s).

P11 150 m: 1) Leo Räty KanksLei 21,85.

T15 300 m: 1) Milla Ritvonen VammSV 41,82, 2) Sofia Lahdeperä PorinYU 42,49.

T15 moukari (3 kg): 1) Mila Mäkinen NoorNo 49,24.

Kaakkois-Suomi, Lappeenranta:

Pojat,

M17 keihäs (700 g): 1) Juho Soikkeli ValkKa 59,09

P15 300 m: 1) Oskari Syväranta LahdA 38,20 (2.erän voittaja), 2) Jesper Vallin ImatrU 38,47 (1. erän voittaja), 3) Polat Erdal ImatrU 38,91.

P15 100 m aj (0,7 m/s): 1) Jooa Korhonen LahdA 14,75.

P13 60 m aj (0,4 m/s): 1) Miro Aatola VehkVe 9,59.

P11 150 m: 1) Jaroslav Ryanzhin LUM 21,56 (1. erän voittaja), 2) Elmo Järvinen IitPy 21,84 (2.erän voittaja), 3) Toivo Kotilainen LUM 21,87 (1. erän kakkonen).

Tytöt,

N17 keihäs (500 g): 1) Jenni Väänänen LahdA 48,57, 2) Piitu Tourunen LahdA 46,11.

T15 80 m aj (1,0 m/s): 1) Salla Tarkiainen LUM 11,78.

T13 60 m aj (-0,2 m/s): 1) Hilla Kalliomäki ValkKa 9,85.

T13 seiväs: 1) Venla Parkkonen ValkKa 300.

T11 150 m: 1) Rita Tuominen LahdA 21,53.