Santeri Tanner kolmas 400 metrin aidoissa kuurojen MM-kilpailuissa Taipeissa

Santeri Tanner juoksi 400 metrin aidoissa kolmanneksi kuurojen yleisurheilun MM-kilpailuissa Taiwanin Taipeissa. Santerin siivitti pronssille kelpo aika 56,66. Juoksun voitti Ecuadorin Emerson Chala ajalla 52,85. Yhdysvaltain Jarvis Anderson oli toinen ajalla 52.97.

– Kauden päätavoite oli ottaa täältä mitali. Siinä onnistuttiin, vaikka kausi on ollut vaikea ja kisatkin olleet vähän haastavat, Tanner totesi.

Tanner taisteli mitalista tiukasta loppuun asti. Neljänneksi aitoi Ukrainan Serhi Kompanijets ajalla 56,86. Tannerille voitto ukrainalaisesta maistui sillä viime vuoden EM-kisoissa Puolassa Kompanijets voitti ja Tanner oli toinen.

– Onnistuin nyt oikeassa paikassa ja sain onnistuneen juoksun finaaliin. Tiukalle meni ukrainalaisen kanssa. Ihan viime metreillä sain heittäydyttyä ohi, Tanner iloitsi.

Taiper, Taiwan:

Kuurojen yleisurheilun MM-kilpailut:

Miehet, 400 m aj: 1)  Emerson Chala Eucuador 52,85, 2)  Jarvis Anderson USA 52,97,3) Santeri Tanner Suomi 56,66.

400 metrin aitojen MM-mitalistit Jarvis Anderson, Emerson Chala ja Santeri Tanner.

Kuopiossa asuva Santeri Tanner saapuu Suomeen keskiviikkoaamuna 24.7. klo 05.30 Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeutuvalla koneella. Suomen Kuurojen Urheiluliiton edustus on urheilijaa ja joukkueenjohtoa vastassa.