Elina Lampela taivutti toiseksi Saksassa – Kujanpää 555

Pariisin olympialaisiin valmistautuva Elina Lampela sijoittui toiseksi Rottach-Egernin kansainvälisessä seiväshyppykilpailussa Saksassa. Lampela hyppäsi napakan treenijakson päätteeksi ja ylitti 455. Kilpailun voitti 470 ylittänyt britti Holly Bradshaw.

Lampela sijoittui Rottach-Egernin seiväskilpailussa toiseksi myös viime kesänä.

Kilpailu käytiin rannan tuntumaan rakennetulla hyppypaikalla. Lampela ylitti 445 toisella ja 455 kolmannella. Kilpailunsa Lampela päätti yrityksiin omasta ennätyskorkeudesta 465.

– Jos meinaa Pariisissa olla kunnossa, oli pakko ottaa johonkin väliin treenijakso. Kalevan kisojen jälkeen olen treenannut kaksi viikkoa suhteellisen kovaa. Siksi ei vielä kulkenut kovin hyvin. Siihen nähden ihan hyvä tulos, Lampela totesi.

– 565:stä kaksi ensimmäistä yritystä olivat ihan kohtuullisia. Tekniikan kanssa oli kuitenkin hankaluuksia, ojensin rimalle vähän liian aikaisin ja maastolähdön kanssa oli ongelmia.

Oulun Pyrintöä edustavan Lampelan ennätys on tällä kaudella hypätty 463. Kesäkuun lopussa hän voitti Suomen mestaruuden Vaasan Kalevan kisoissa.

Kujanpää: Ihan hyvä paluu kisoihin kahden viikon treenijakson jälkeen

Miesten kilpailussa Urho Kujanpää meni kolmannellaan 555. Yritykset korkeudesta 565 eivät tuoneet ylitystä. Kujanpää oli kilpailussa yhdestoista. Kilpailun voitti Australian Kurtis Marschall, joka meni 583.

– Ihan hyvä paluu kisoihin kahden viikon treenijakson jälkeen. Oli kiva kisata, kun oli päässyt hyvin palautumaan henkisesti ja fyysisesti. Kilpailussa oli myös tosi hyvä tunnelma, kun yleisö oli lähellä ja hyvin mukana, Kujanpää kiitteli.

Kujanpään yrityksistä korkeudesta 565 toinen oli korkeuden puolesta riittävä ylitykseen. Kujanpää kilpailee seuraavaksi Joensuussa 20. heinäkuuta ennen Pariisin olympialaisia, jota kohden hyppykuntoa vielä hiotaan.

–  Juoksun kontaktissa on vielä viilaamista. Se pitää saada hallituksi, joka auttaa sitten maastolähdössä, Kujanpää totesi.

Rottach-Egern, Saksa 14.7. Kv. seiväshyppykilpailu

Miehet, seiväs: 1) Kurtis Marschall Australia 583, 2) Piotr Liszek Puola 575, 3) Jacob Wooten USA 565,…7) Renaud Lavillenie Ranska 555,…11) Urho Kujanpää Suomi 555.

Naiset, seiväs: 1) Holly Bradshaw Britannia 470, 2) Elina Lampela Suomi 455.