Määttänen viides Hengelon kovatasoisella 800 metrillä ajalla 1.59,85

Eveliina Määttänen sijoittui viidenneksi ajalla 1.59,85 kovatasoisessa 800 metrin kilpailussa Hollannin Hengelossa. Se oli Määttäselle jo kuudes 2.00-rajan alitus, kun hänen ennätyksensä on kuukausi sitten juostu 1.59,59.

Kovasta starttilistastaan huolimatta Hengelon kilpailu ei ollut huippuvauhtinen. Kilpailun voittoon juoksi selvästi vain loppukiriinsä keskittyen tulevien olympialaisten vahva ennakkosuosikki, britti Keely Hodgkinson ajalla 1.57,36. Toiseksi juoksi Etelä-Afrikan Sekgodiso Prudence, 1.58,75, ja kolmanneksi Australian Abbey Caldwell, 1.58,79.

Juoksun vauhdinpitäjänä oli Suomen Veera Perälä, jonka väliaika 400 metrin kohdalla oli 57,28. Pääjoukko Hodgkinson johdolla ei kuitenkaan hyödyntänyt vauhdinpitoa aivan toivotulla tavalla. Määttäsen väliaika kärjen takana oli noin 58,8.

– Ei tullut vieläkään sellaista kunnon vauhtijuoksua, mutta siihen nähden ihan hyvä kilpailu. Keskityin rentoon ja taloudelliseen juoksuun. Toiveena oli kovavauhtinen kisa, mutta nappisuoritus antaa vielä odotuttaa. Hyvää on, että olen pystynyt tasaiseen tekemiseen koko kauden, Määttänen totesi kilpailunsa jälkeen.

Samaa mieltä oli valmentaja Jan Petrač, joka ei ollut täysin tyytyväinen Hengelon kilpailuun:

– Eveliinalla on nyt varma taso 1.59–2.00:n välille erilaisista kisoista, mutta sitä todella hyvää vauhtijuoksua joutuu odottamaan. Sitten tuloskin on erilainen.

Määttäsen taakse jäivät muun muassa kuukausi sitten Rooman EM-kisoissa mitaleille juossut Slovakian Gabriela Gajanová, joka oli kahdeksas ajalla 2.00,51, sekä yhdeksänneksi sijoittunut Ugandan vuoden 2019 maailmanmestari Halimah Nakaayi.

Määttänen on valmistautumassa Sveitsin vuoristossa kuukauden päästä juostaviin Pariisin olympialaisiin, ja Hengelon kilpailu oli hänelle nopea välipala harjoitusleirin lomassa.

Visserille Hollannin ennätys 12,46, Larosille juniori-ME 1000 metrillä

Naisten 100 metrin aidoissa pidettiin jälleen kovaa vauhtia hyvässä myötätuulessa (+1,6), kun Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn voitti ajalla 12,39 ja Nadine Visser juoksi Hollannin ennätyksen 12,46. Marione Fourie oli kolmas Etelä-Afrikan ennätyksellä 12,49. Kuusi juoksijatarta paineli alle 12,70:n.

Hollannin Niels Laros juoksi 1000 metrillä alle 19-vuotisten ME:n  2.14,37. Belgian Pieter Sisko oli toinen ja Etelä-Afrikan Tshepo Tshite kolmas ajoin 2.15,52 ja 2.15,96.

Femke Bol oli kotiradallaan 400 metrin nopein ajalla 50,02.