Jerry Jokinen ennätysvauhdissa Slovakiassa

Jerry Jokinen käveli 10 kilometrillä neljänneksi ennätyksellään 40.26 Slovakian Borský Mikulášissa lauantaina. Ennätys nosti Jokisen Suomen kaikkien aikojen tılastossa viidenneksi. Jokisen aiempi ennätys oli 41.42. Kilpailun voitti Puolan Artur Brzozowski ajalla 39.28.

– Nyt ei ollut paineita. Läksin tekemään omaa kisaa. Ajattelin, että vedetään fiiliksen mukaan. Jo ennen kisaa oli sellainen fiilis, että tästä tulee hyvä. Kunto ja fokus olivat kohdallaan, Jokinen kertaili.

Kilpailun kärki karkasi heti alussa rivakkaan vauhtiin. Jokinen haki itselleen sopivan tasaisen vauhdin ja nousi kilpailun lopussa aivan mitalisijan tuntumaan.

– Lopussa tuli hyvin selkiä vastaan. Loppukırissä koetin saada vielä miehen yhden kiinni, joka olisi tuonut kolmannen sijan, mutta se ei onnistunut. Se jätti nälkää seuraavaan kisaan, Jokinen tuumi.

Jokisen toiveena on, että seuraava kisa on Rooman EM-kisojen 20 kilometriä, jonne pääsee 35 urheilijaa. Jokinen oli ennen Slovakian kisaa rankingissa 39:s ja arvioi, että Slovakian kisa, joka oli Kansainvälisen yleisurheiluliiton hopeatason mittelö, kohensi rankingpisteiden pottia.

Jonathan Ekberg oli 20 kilometrin kilpailussa 19:s ennätyksellään 1.27.20, kun aiempi oli 1.29.53. Jaakko Määttäsen kisa päättyi diskaukseen. Miesten 20 kilometriä voitti Saksan Christopher Linke ajalla 1.19.55.