Laine ja Pulkkanen pokkasivat pronssimitalit Chengdun sadekelissä – Junnila neljäs – Helander seitsemäs

Keihäänheittäjä Topias Laine heitti Chengdun universiadeissa kauden toisen arvokisamitalinsa. Laine oli sunnuntaina sateen ryydittämässä keihäsfinaalissa kolmas tuloksella 78,42. Aiemmin tänä kesänä Laine heitti toiseksi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailussa Espoossa.

— Hyvä fiilis. Oli aika huikea tunnelma tuolla stadionilla ja mitali kaulaan, eli ei tässä valittamista ole, Laine  tuumi.

Korkeushyppääjä Venla Pulkkasen loistokausi jatkui Chengdussa pronssimitalilla. Sen Pulkkanen varmisti ylittämällä ennätyksensä 188.  Ella Junnila oli jaetulla neljännellä sijalla ja Eemil Helander juoksi 5000 metrillä seitsemänneksi ajalla 14.21,80.

– Ihan uskomatonta. Tosi hyvä fiilis, Pulkkanen hehkutti.

Keihäänheiton mitalistit Puolan Cyprian Mrzyglód, voiton uusinut Liettuan Edis Matusevičius ja Topias Laine.

Laine avasi keihäskilpailun alle 70 metrin heitolla, mutta sai sitten heiton jengoilleen ja heitti kolmannellaan 78,42. Sillä Laine ehti johtaa kilpailua ennen kuin voiton uusinut Liettuan Edis Matusevičius ja toiseksi sijoittunut Puolan Cyprian Mrzyglód menivät ohi viidennellä kierroksella. Kumpikin heitti silloin kisan parhaansa, Matusevičius sivalsi 80,37 ja Mrzyglód 80,02.

– Vähän oli itselläni samaa kuin mitä tuntui olevan koko porukalla, eli ei meinannut kisan alussa lähteä käyntiin. Kukaan ei oikein saanut mitään aikaiseksi, mutta sitten minun pisin heittoni näytti herättävän muutkin kärkimiehet. Siitä tulostaso nousi ja saatiin ihan kova kisa  aikaiseksi, Laine kertaili.

Laineen heitot kahdella viimeisellä kierroksella kantoivat  75,44 ja 74,50.

­– Olen ihan tyytyväinen, vaikkei nuo kirkkaimmat mitalit turhan kauas jääneet. Kovia kavereita. En huonoille hävinnyt, joten ei harmita, Laine tuuumi.

Naisten korkeushyppy sujui suomalaisittain mainiosti: Ella Junnila oli neljäs ja Venla Pulkkanen ennätyksellään kolmas.

Pulkkanen tuuletti riemuissaan ennätystä

Naisten korkeushypyn voitti Ghanan Rose Yeboah, joka ylitti ennätyksensä 194. Pulkkasella oli tiukka paikka korkeudessa 184, joka meni kolmannella korkealla hypyllä. Sen sijaan 188 meni heti ensimmäisellä yrityksellä, eikä Pulkkanen peitellyt tunteitaan vaan tuuletti riemuissaan, kun oma ennätys koheni arvokisafinaalissa sentillä. Yritykset korkeudesta 191 eivät tuoneet ylitystä.

– Kisa oli aika vaikea varsinkin alussa. Oli vähän kipua ja epävarmuutta, mutta oma ennätys arvokisafinaalissa ja mitali, olen tosi ylpeä, Pulkkanen kertaili tuntojaan.

Ennen Chengdun kilpailua Pulkkanen heti kesän mittaan ponnistaa neljänneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa, voittaa Lahdessa Kalevan kisat ja ylittää kahdesti 187, joka oli hänen ennätyksensä ennen universiadeja.

Junnila avasi Chengdussa kilpailun ylittämällä 180 ensimmäisellään. Myös 184 meni ensimmäisellä, mutta 188 ei enää ylittynyt, vaikka erittäin lähellä se oli.

– Oon kyllä ihan tyytyväinen. Ihan ok juoksu, Helander kertaili kosteassa kelissä juostua 5000 metrin finaalia.

Helander: Tuo kosteus vaikutti paljon

Lämpimässä sadekelissä juostussa 5000 metrin kilpailussa Eemil Helander oli kärjen tuntumassa viimeisen kierroksen alkuun asti. Hän ehti käydä kärjessä viimeistä edellisellä kierroksella, mutta kun ranskalainen Simon Bedar karkasi viimeisen kierroksen alkaessa rytmin vaihtoon ja veti muita perässä, Helander jäi kärjestä, mutta taisteli seitsemänneksi. Bedar voitti kilpailun ajalla 14.14,10.

– Olosuhteet oli haastavammat verrattuna edelliseen juoksuun. Tuo kosteus vaikutti paljon. Tuntuu, että vauhti vaihteli juoksun aikana paljon, eikä sitten oikein lähtenyt. Meni vähän oma tekeminen sekaisin. Mutta oon kyllä ihan tyytyväinen. Ihan ok juoksu, Helander kertaili finaalia.