Myötätuuli siivitti NCAA:n finaalien pika- ja aitajuoksuja: Alfred 10,72 ja 21,73, Nugent aitoi 12,25, Adeleke 49,20

Katriina Wright kiidätti kapulaa kolmannella osuudella, kun Oregonin yliopiston 4 x 400 metrin viestijoukkue juoksi seitsemänneksi Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisojen päätöspäivänä Austinissa Texasissa.

Oregonin joukkue Shana Grebo, Ella Clayton, Wright ja Shaniya Hall juoksi Austinissa kauden parhaansa 3.27,66. Mestaruuden voitti viestiä koko ajan hallinnut Arkansasin yliopiston nelikko ajalla 3.24,05.

Alfred pinkoi triplamestariksi

Naisten pika- ja aitajuoksumatkoilla liikuttiin Austinissa huippuvauhtia kuten miesten kilpailuissa päivää aiemmin. Naisten 100 ja 200 metriä olivat Saint Lucian pikajuoksutähti Julien Alfredin näytöksiä samaan tapaan kuin talvella NCAA:n hallimestaruuskisoissa.

Alfred, 22, voitti napakassa myötätuulessa 100 ja 200 metriä huippuajoin 10,72 ja 21,73. Myötäistä 100 metrillä oli 2,3 metriä sekunnissa ja 200 metrillä 2,5 metriä sekunnissa, joten ennätyksiksi ajat eivät kelpaa. Alfredin, 22, ennätykset noilla matkoilla ovat 10,81 ja 21,91 .

Kilpailupäivän Alfred aloitti juoksemalla ensimmäisen osuuden Texasin yliopiston 4 x 100 metrin joukkueessa, joka voitti kilpailun ajalla 41,60. Alfred oli juoksuillaan vahvasti rakentamassa myös yliopistonsa NCAA:n joukkuemestaruutta.

NCAA:n hallimestaruuskisoissa Albuquerquessa talvella Alfred voitti 60 ja 200 metriä halliratojen kaikkien aikojen maailmantilaston kakkosajoilla 6,94 ja 22,01.

Austinin kovatasoisella 100 metrillä Yhdysvaltain Kennedy Blackmon oli toinen ajalla 10,87 ja Jacious Sears kolmas 10,94. Myös neljänneksi sijoittunut, 18-vuotias Yhdysvaltain Kaila Jackson ja Jamaikan Kevona Davis alittivat 11 sekuntia ajoin 10,96 ja 10,98.

200 metrilä toiseksi kiiti Yhdysvaltain McKenzie Long ajalla 21,88. Jamaikan Kevona Davis kolmas ajalla 22,02.

Adeleke 49,20, Nugent aitoi myötätuulessa 12,25, Moore loikki 14,78

Naisten 400 metrillä Irlannin Rhasidat Adeleke juoksi ennätyksensä 49,20 ja piti juoksun toisen suosikin, tänä vuonna 49,13 juosseen Yhdysvaltain Britton Wilsonin takanaan. Wilson on toinen ajalla 49,64.

Adeleke, 20, joka mahdollisesti nähdään heinäkuussa Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa, on ajallaan Euroopan vuositilaston ykkönen ja maailmantilaston kolmonen. Jamaikan Nickisha Pryce oli juoksussa kolmas ajalla 50,23

Naisten 100 metrin aitojen finaalissa myötätuulta oli hulppeat 3,8 metriä sekunnissa ja ajat huikeita. Mestariksi aitoi Ackera Nugent ajalla 12,25. Toissa vuoden junioreiden MM-tittelin voittaneen jamaikalaisen ennätys on aiemmin tänä vuonna juostu 12,43.

Yhdysvaltain Masai Russell oli toinen ajalla 12,32 ja Alia Armstrong kolmas ajalla 12,49. Russell on tänä vuonna juossut ennätyskelpoisessa tuulessa 12,36 ja Armstrong 12,40.

Naisten 400 metrin aidat voitti Kanadan Savannah Sutherland ennätyksellään 54,45. Masai Russell oli toinen niinikään ennätyksellään 54,66. Sileän 400 metrin kakkonen Britton Wilson oli aitamatkalla seitsemäs ajalla 55,92. Hän on tällä kaudella juossut matkan 53,23.

Talvella hulppeat 15,12 loikkinut Jasmin Moore piti suosikin asemansa ja voitti kolmiloikan tuloksella 14,78, joka on samalla kisaennätys. Hollannin Jorinde van Klinken voitti kiekonheiton kisaennätyksellä 65,55.

Viron Pippi Lotta Enok, 20, voitti naisten seitsenottelun koottuaan 6165 pistettä. Enokin tulossarja oli: 100 m aidat 13,76, korkeus 175, kuula 12,22, 200 metriä 24,20, pituus 630, keihäs 46,55 ja 800 metriä 2.17,36.