Lievin: Hurske aitoi toiseksi: ”Nyt pystyy kamppailemaan kisojen voitosta” – Lipsanen ponnisti kolmanneksi

Reetta Hurske pinkoi toiseksi ajalla 8,06 naisten 60 metrin aitojen finaalissa Lievinin kansainvälisissä kisoissa Ranskassa torstaina. Nooralotta Neziri oli kahdeksas ajalla 8,38. Voiton vei Ranskan Laeticia Bapte ajalla 8,00.

– Siihen olen tyytyväinen, että nyt pystyy kamppailemaan näiden kilpailuiden voitosta. En ole siihen aiemmin pystynyt, Hurske sanoi.

– Telineistä lähtö ja loppu tulevat hyvin, mutta alkupään aidoissa on vielä tekemistä. En päässyt heti imuun ja rytmiin. Siihen voitto meni tänään, Hurske sanoi.

Hurske arvioi, että meno oli finaalissa rahtusen pehmeää.

– Niin tosin näytti olevan kaikilla. Taso ei ollut kovin ihmeellinen. Olen ollut vähän huonolla energialla pari päivää, mutta nyt kun sen  tiedostaa, tässä on aikaa korjata tilanne ennen sunnuntain kilpailua Düsseldorfissa.

Neziri totesi, että kisavire ei ollut kohdallaan, vaikka kunto sinällään on hyvä.

– Hermotus oli kateissa. Oli jo eilen huono treeni, mutta siihen olen tyytyväinen, että nelosaitaan asti olin hyvin kisassa mukana, Neziri sanoi.

Finaalipaikat Hurske ja Neziri juoksivat samasta erästä. Hurske oli alkuerässä toinen ajalla 8,08 ja Neziri kolmas ajalla 8,17. Erän voitti Bapte ajalla 8,03.

Lipsanen satsasi alkukierroksiin

Simo Lipsanen jatkoi talven tasaisia kilpailusuorituksiaan ja ponnisti kolmanneksi Lievinin kolmiloikkamittelössä tuloksella 16,59.

Lipsasen paras hyppy tuli toisella kierroksella. Toiseksi paras kantoi 16,46. Kilpailun voitti Kuuban Lázaro Martínez, joka venytti 17,21.

– Hyppypaikka on hyvä, juoksu kulki ja kontaktit olivat ok, mutta nyt oli tiedossa, että kun edellinen kilpailu oli maanantaina, pitää yrittää panostaa kaikki kilpailun ensimmäisille kierroksille, Lipsanen sanoi.

– Ensimmäiset hypyt tulivat yllättävänkin sähäkästi ja hyvällä energialla, mutta viimeisissä hypyissä ei ollut enää samaa virtaa. Kun pääsin liikkeelle kohtuullisella tuloksella, piti sen jälkeen hakea riskillä pitkää siivua ja se toi yliastumisia.

Miesten 60 metrin aidoissa Elmo Lakka jäi alkueriin juostaan erässään seitsemänneksi ajalla 7,98.

Ingebrigtsen avasi kauden halli-ME:llä

Norjan Jakob Ingebrigtsen avasi hallikauden Lievinissä 1500 metrin halliratojen ME:llä 3.30,60. Edellinen ME oli Etiopian Samuel Teferan 3.31,04. Omaa ennätystäänkin Ingbrigtsen paransi roimasti. Se oli vuosi sitten Lievinin kilpailussa juostu 3.31,80.

– Hienoa, että pystyin juoksemaan heti näin kovaa, Ingbrigtsen viittasi kauden avaukseen.