Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhoissa yleisurheilullista iltapäivää ravintovarteilla höystettynä vietetään tänä syksynä 19 paikkakunnalla. Syksy on poikkeuksellisen vilkas, sillä keväällä koronatilanteen keskeyttämiä kerhoja jatketaan vielä monella paikkakunnalla.
Sysmässä yleisurheiluiltapäiväkerhoa järjestetään kahdella koululla, joissa mukana on yhteensä 17 lasta.
– Kerhot aloitettiin ulkona juoksuteemalla, ja hiki on tullut aurinkoisessa säässä. Ekalla kerralla lasten mielestä hauskinta oli tutut leikit ja hassuin juttu saksijuoksu, Lilli Rantahakala kertoo iloisena Sysmän Sisun toteuttamasta kerhosta.
Oulussa Oulun Pyrinnön kerho toteutetaan tiiviinä kahden viikon jaksona. Lintulammen koululla ryhmään on ilmoittautunut 23 lasta, jotka ovat kakkos- ja kolmosluokkalaisia. Ohjaaja Jessika Raudaskoski kertoo kerhon lähteneen hyvin käyntiin.
– Lapset ovat innokkaita ja energisiä. Lapsilta tulee paljon toiveita sekä ehdotuksia esimerkiksi alkuleikkien suhteen. Säätkin on suosinut, vaikka ennusteet uhkasivat vesisadetta tälle viikolle, Raudaskoski kertoo.
Kommentit kerholaisilta ovat olleet innostuneita:
– Lapset ovat tykänneet paljon Voitto Onnisen radoista. Muutaman kerran tullut ”mitä, nytkö tää jo loppuu”-kommenttia, eli kerho voisi heidän mielestään jatkua yli tunnin verran. Ravintovartit herättivät aluksi kysymyksiä ja hämmennystä, että mikä juttu ja miksi sellainen on. Nyt sekin alkaa olla osa rutiinia ja lapset ovat kertoneet pitävänsä siitä, Raudaskoski kertoo ensimmäisen kerhoviikon kokemuksia.
Mäntsälässä Mäntsälän Urheilijoiden toteuttamassa yleisurheiluiltapäiväkerhossa mukana on 20 lasta, jotka ovat iältään 8–10-vuotiaita.
– Kerho lähti hyvin käyntiin ja vauhtia on riittänyt. Radat ja hipat ovat olleet parhaita. Yhden pojan toiveena oli pelkkiä hippoja koko kerhon ajan. Ravintovarteissa saatu aikaiseksi hyviä keskusteluja, ohjaaja Kati Virtanen kertoi.
Kaikki tänä vuonna mukana olevat seurat
Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain ilmaisia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja noin 20 paikkakunnalla. Lapset saavat myös tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin materiaaleista.
Kuva: Arkistokuva