Kangas ja Storbacka kärkituloksiin Tukholmassa

Arttu Kangas kohensi kuulantyönnön kotimaisen kärkituloksen lukemiin 19,36 Tukholmassa käydyssä kilpailussa. Kankaalle kilpailu oli hallikauden ensimmäinen.

– Sellainen perus ensimmäinen kisa. Ei mitään huipputulosta, mutta pääsin kisan aikana hyvään vauhtiin, ja kun katselin työnnöt videolta, ne näyttivät teknisesti ihan hyviltä, Kangas totesi.

Kankaan paras työntö syntyi neljännellä kierroksella. Hän sijoittui toiseksi. Kilpailun voitti Bosnian Mesud Pezer, joka työnsi 19,99.

Kuulantyönnössä tulosraja maaliskuisiin EM-halleihin on 19,80. Sen kimppuun Kankaanpään Seudun Leiskun työntäjä käy pohjoismaisessa hallimaaottelussa Tampereella lauantaina.

Naisten 1500 metrillä IK Falkenin Karin Storbacka juoksi kolmanneksi hallikauden kotimaisella kärkiajalla 4.27,63. Kilpailun voitti Ruotsin Sofia Öberg ajalla 4.25,62.

IF Ålandin Maria Söderlund, 17, voitti samoissa kisoissa 800 metrin ajalla 2.19,49.