Tamberi teki ennätyksen ja teloi jalkaansa, Semenya iskussa

Tamberi teki ennätyksen ja teloi jalkaansa

Monacon Timanttiliigan kilpailussa nähtiin rajua draamaa, kun Italian Gianmarco Tamberi voitti korkeushypyn maansa ennätyksellä 239, mutta teloi vasemman nilkkansa ja vietiin kentältä lääkintähenkilöstön hoiviin. Alustavien italialaisarvioiden mukaan kyse ei ollut akillesvammasta.

Tamberi voitti Amsterdamissa Euroopan mestaruuden ylitettyään 232. Monacossa 239 meni kolmannella ja sen jälkeen Tamberi kävi 241:n kimppuun ja ehti yrittää kahdesti ennen kuin kisa päättyi.

Hyvätasoisessa kilpailussa toiseksi nousi Ukrainan Bohdan Bondarenko 237:n ylityksellä.

Etelä-Afrikan Caster Semenya antoi haastajilleen musertavan näytteen kunnostaan Monacossa. Hän juoksi 800 metrin ennätyksensä ja kauden kärkiajan 1,55,32.

Semenya voitti matkan maailmanmestaruuden 2009 ja oli Lontoon olympialaisissa toinen 2012. Tällä kaudella hän ei ole hävinnyt millään juoksemallaan matkalla yhtään kilpailua. Monacossa hän sinetöi voiton juoksemalla viimeisen 400 metriä 59,31.

Burundin Francine Niyonsaba oli 800 metrillä toinen maansa ennätyksellä 1.56,24 ja Kenian Margaret Wambui kolmas (1.56, 64)

Van Niekerk ja Schippers vedossa

Miesten 400 metrillä hallitseva maailmanmestari Wayde Van Niekerk pinkoi huippuajan 44,12, joka jää sadasosan eteläafrikkalaisen kauden parhaasta.

Amsterdamissa 100 metrin mestaruuden voittanut Dafne Schippers kiihdytti samaisen matkan voittoon Monacossa ajalla 10,94. Se oli hollantilaiselle 100 metrillä kauden ensimmäinen voitti Timanttiliigassa. Kisa juostiin lievään (-0,5 m/s) vastatuuleen. Schippers on tällä kaudella juossut 100 metriä 10,83.

Toiseksi naisten pikamatkalla juoksi seitsenkertainen olympiamitalisti, Jamakan Veronica Campbell-Brown ajalla 11,12.

Naisten 400 metrin aidoissa britti Eilidh Doyle juoksi voiton ennätyksellään 54,09. Hän voitti EM-kultaa Zürichissä kaksi vuotta sitten, mutta juoksi Amsterdamin kisoissa viikko sitten vain 4 x 400 metrin viestin. Amsterdamissa mestaruuden vienyt Tanskan Sara Slott Petersen oli kolmas kauden parhaallaan 54,81.

Naisten 3 000 metrillä kenialaiset Hellen Obiri ja Mercy Cherono veivät kärkipaikat ajoin 8.24,27 ja 8.27,25.

Kiprop yllätettiin, Stefanidi voittoon

Miesten 1500 metrillä kilpailun suosikki Asbel Kiprop tuli yllätetyksi. Matkan MM- ja olympiavoittaja löysäsi juoksun lopussa ja jäi kuudenneksi havaittuaan, ettei pysty taistelemaan voitosta.

Kisassa viimeisellä kierroksella pudottiin tavoitteena olleesta alle 3.30:n tähtäävästä vauhdista. Loppusuoralla Kenian Ronald Kwemoi kiri voittoon ajalla 3.30,49. Hän juoksi samaisella radalla pari vuotta sitten junioreiden ME-ajan 3.28,81.

Rion olympiakisojen 5000 ja 10 000 metrille kuntoaan virittelevä britti Mo Farah oli viides ajalla 3.31,74. Kipropin aika oli 3.32,03.

Miesten estejuoksussa Conseslus Kipruto ja Paul Kipsiele Koech juoksivat Kenialle kärkisijat ajoin 8.08,11 ja 8.08,32.

Naisten seiväshypyssä Kreikan Katerina Stefandini taivutti 481 ja toiseksi sijoittunut Kuuban Yarisley Silva 471. Brasilian Fabiana Murer oli kolmas, johon riitti 465:n ylitys.

Muissa lajeissa Jamaikan Damar Forbes voitti hyvätasoisen pituushypyn tuloksella 823. Australian Fabrice Lapierre oli toinen kaksi senttiä heikomalla tuloksella.

Puolan Piotr Malachowski vei kiekonheiton tuloksella 65,57. Ruotsin Daniel Ståhl oli toinen (62,87).