Mitalia janonnut Eriksson Suomen ennätyksellä viidenneksi

Tätä mieltä olivat urheiijat

Sandra Eriksson jätti viime kesänä Zürichin EM-kisojen Letzigrund-stadionin pettyneenä estekisan kahdeksanteen sijaan. Prahan EM-kilpailujen 3000 metrin finaalissa hän juoksi lyhyen hallikauden päätteeksi viidenneksi Suomen ennätyksellä 8.54,06, eikä ollut täysin tyytyväinen.

– Halusin mitalia niin paljon, että on vaikea olla tyytyväinen, Eriksson tunnusti.

IK Falkenin juoksija pysyi kaksi kilometriä kärjen raikkaassa vauhdissa. Sitten kärkinelikko karkasi ja heistä Venäjän Jelena Korobkina vei voiton ajalla 8.47,62. Valko-Venäjän Svjatlana Kudzelitsh oli toinen ennätyksellään 8.48,02.

– Jalat tuntuivat väsyneiltä, vai oliko vaan, että en uskaltanut juosta, Eriksson kertasi hetkeä, kun kärkinelikko karkasi.

Eriksson löysi juoksun loppuun hyvän sykkeen ja juoksi viimeisen kilometrin 2.55 minuuttiin, mutta mitaleille se ei kantanut.

– Viimeinen kierros meni hyvin. Jos eroa ei olisi ollut niin paljon, siinä olisi ollut mahdollisuudet, Eriksson mietti.

“Kesällä tosi kovia tuloksia”

Hallikausi oli Guy Storbackan ja ruotsalaisen Oscar Gidewallin valmentamalle Erikssonille kukon askel kehityksessä eteenpäin. Hän juoksi talvella 1500 metrin sisäratojen Suomen ennätyksen 4.11,89 ja kohensi Prahassa 3000 metrin ennätystään ensin alkuerissä ja sitten finaalissa, missä hän murskasi Carita Sunellin 24-vuotiaan SE:n yli kahdella sekunnilla.

– Halusin juosta sellaisen 8.50:n ajan, Eriksson totesi.

Viime kesänä Eriksson pudotti päämatkansa 3000 metrin estejuoksun SE:n lukemiin 9.24,70. Hän uskoo, että ensi kesästä tulossa on parempi.

– Olen jo kauden tässä vaiheessa niin hyvässä kunnossa, että odotan ensi kesältä tosi kovia tuloksia, Eriksson sanoo.

Tukholmassa asuva juoksija kilpaillee Suomessa seuraavan kerran Imatralla maastojuoksun SM-kilpailuissa toukokuun toisena viikonloppuna.

Lapualla syntynyt Kristiina Mäki, 23, oli EM-finaalissa kymmenes ajalla 9.05,95. Hän on Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen ja edustaa arvokisoissa Tshekkiä.

– Jotenkin ei ollut voimıa juosta loppumatkasta. Tämä oli kuitenkin hyvää kokemusta aikuisten arvokisoista, Mäki totesi

Erikssonin viides sija oli Suomen joukkueen toinen pistesija Prahan EM-kilpailuista. Kolmaskin on jo varma, kun Kristiina Mäkelä on sunnuntaina mukana kahdeksan hyppääjän kolmiloikkafinaalissa.