Maajoukkueen varusteasiat, naisten määrän kasvusta yleisurheilussa kertova analyysi talven SM-hallien osallistujista ja mastersyleisurheilu ovat esillä Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajan Vesa Harmaakorven storify-katsauksessa. Se haravoi somen yleisurheilutarjontaa maaliskuussa.
– Edustusasuista saatiin pieni mylläkkä aikaiseksi kuun puolen välin jälkeen. Se on toki myönnettävä, että emme ole onnistuneet varustesopimuksen kanssa; viime syksyn tietojen perusteella itsellenikin yllättäen. Se, että varusteiden kierrätys johtuisi liiton rahojen loppumisesta on aika outo väite. SUL:n kumulatiivinen tulos on kahdelta viime vuodelta noin 800 000 euroa plussalla. Minun matematiikkani mukaan rahat olivat vähemmissä pari vuotta sitten kuin nyt, Harmaakorpi toteaa.
– Ylimääräistä rahaa ei tietysti ole, kun velkoja on maksettu vauhdilla. Asuja on aina kierrätetty ja niin tehdään nytkin. Neuvotteluja uudesta sopimuksesta käydään jatkuvasti.
Ahti Arokallion analyysi hallikauden SM-kisoista kertoi naisten osuuden kasvusta yleisurheilusta.
– Ahdin kolumnissa laittoi erityisesti miettimään tasa-arvonäkökulma. Yleisurheilu voi ansaitusti ylpeillä sillä, että miehet ja naiset kilpailevat samoissa lajeissa ja samoissa kisoissa. Lisäksi palkintorahat ovat samat. Näin ei joka paikassa ole, Harmaakorpi totesi.
– Nyt kun valta- ja tasa-arvoasiat ovat erityisesti tapetilla, emme ehkä ole pystyneet tuomaan näitä asioita riittävästi mahdollisten tukijoidemme tietoisuuteen.
Harmaakorpi ottaa esille myös kävelijä Aleksi Ojalan, joka kertoi Ylen-jutussa koulukiusatun piinasta ja kuinka urheilu tarjosi siitä lopulta pakotien.
– Aleksi Ojala teki rohkean teon ja Petra Manner hienon jutun. Rohkeus on merkittävä piirre myös Aleksin urheilu-uralla. Se saattaa riittää vaikka mihin. Toivottavasti kiusaajat miettivät tekemisiään.
Katsaus löytyy tästä linkistä