Taipeissa paiskottiin yli 91-metrisiä, Heikkinen neljäntenä

Taipeissa paiskottiin yli 91-metrisiä

Taiwanin Chao-Tsun Cheng järjesti kotiyleisölle nähtävää heittämällä Taipein Universiadeissa kovien tuulien sävyttämän keihäskisan voittoon huikealla ennätyksellään 91,36.

Chengin aiempi ennätys oli keväällä kiskaistu 86,92. Universiadien finaalissa Cheng heitti pitkän kaaren viimeisellä heitollaan. Sitä ennen hänen parhaansa oli 84,37.

Pitkälle heitti myös toiseksi sijoittunut Andreas Hofmann. Hänen kuudes heittonsa kantoi 91,07. Lontoon MM-kisoissa kahdeksanneksi sijoittuneen saksalaisen aiempi ennätys oli toukokuussa tehty 88,79.

Hofmannin sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 88,33. Se syntyi viimeistä edellisellä kierroksella. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Chengin maajoukkuetoveri Shih-Feng Huang tuloksella 86,64.

Heikkinen neljäntenä, Hurskeella ja Haralalla vastatuuli kiusana

Suomalaisista Jutta Heikkinen on seitsenottelussa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen neljäs pistein 3287. Hän urakoi tasaisen hyvän tulossarjan 100 metrin aidat 14,20 (-1,4 m/s), korkeus 168, kuula 12,23, ja 200 metriä 25,62 (-0,2 m/s).

Ottelua johtaa Itävallan Verena Preiner 3586 pisteellä, joka syntyi tulossarjalla 13,90-177-13,32 ja 24,82.

Naisten 100 metrin aitojen välierissä Reetta Hurske ja Lotta Harala taistelivat napakkaan vastatuuleen ajat 13,67 ja 13,71. Ne eivät kantaneet loppukilpailuun.

Hurske oli omassa erässään neljäs. Kovassa vastatuulessa (-2,5 m/s) juostun erän voitti Holannin Nadine Visser ajalla 13,17. Myös Harala oli omassa erässään neljäs. Erä juostiin kolme metriä sekunnissa hönkineeseen vastaiseen. Sen voitti Puolan Karolina Koleczek ajalla 13,48. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 13,64.

Hurske ja Harala olivat välierin 11. ja 12:s. Loppukilpailun Taipeissa voitti Visser, joka pinkoi vastatuulessa (-1,3 m/s) ajan 12,98.

Samuelsson välierissä 20,99

Samuli Samuelssonin tie 200 metrillä päättyi välieriin. Samuelsson juoksi erässään neljänneksi hyvällä juoksulla ja ajalla 20,99, joka oli välierin kahdeksanneksi paras. Aikavertailusta loppukilpailuun vaadittiin 20,92.

Erän voitti Slovakian Jan Volko ajalla 20,82. Erässä myötätuulta oli metri sekunnissa. Alkuerien nopein oli Etelä-Afrikan-Ncincilili ajalla 20,70.

Loppukilpailussa mestariksi pinkoi ranskalainen Jeffrey John ajalla 20,93. Kisa juostaan 3,8 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa.