Semenya ei mieti ME-aikoja, Newman taivutti 475, Dacres heitti 68,20

Polvivaista toipuva Johnson-Thompson ei kuntoudu Götzisin otteluun

Etelä-Afrikan Caster Semenya ja britti Katarina Johnson-Thompson jättivät Gold Coastissa Kansainyhteisön mestaruuskisa-areenan ylivoimaisina mestareina 800 metrin juoksun jälkeen.

Semenya sinetöi kisojen tuplamestaruuden voitettuaan 800 metrin finaalin kauden kärkiajalla ja kisaennätyksellä 1.56,68. Hän voitti aiemmin kisoissa 1500 metriä.

– Ei vielä. Nyt pidetään hauskaa.Tärkeintä on pystyä voittamaan jokainen kilpailu, Semenya vasta medialle uteluihin, aikooko hän käydä 800 metrin rikkomattomana pidetyn ME:n kimppuun.

Sen sijaan Semenya vahvisti, että 800 ja 1500 metrin tupla on hänen suunnitelmissaan tulevissa arvokisoissa 2020 Tokion olympiakisoihin asti.

Johnson-Thompsonin 800 metriä päätti seitsenottelun, jonka hän voitti 122 pisteen marginaalilla koottuaan 6255 pistettä tulossarjalla: 100 metrin aidat 13,54, korkeushyppy 187, kuula 11,54, 200 metriä 23,56, pituus 650, keihäs 40,46 ja 800 metriä 2.21,24.

Cheptegei viiletti kympin mestariksi

Ugandan Joshua Cheptegei pinkoi viimeisen kierroksen 56,84 ja nousi 10 000 metrin mestariksi kisojen ennätysajalla 27.19,62. Cheptegei on viime kesän MM-kisojen hopeamitalisti.

Kenialainen estejuoksun MM- ja olympiavoittaja Conseslus Kipruto johti maansa juoksijatrion kolmoisvoittoon 3000 metrin esteissä kisojen ennätysajalla 8.10,08.

Naisten 100 metrin aidoissa 20-vuotias nigerialainen Tobi Amunsan kuittasi mestaruuden ajalla 12,68. Jamaikan Danielle Williams oli toinen ja ehti maaliin ajassa 12,78. Kilpailu juostiin käytännössä tuulettomassa säässä.

Newmanille mestaruus, Dacres ylivoimainen

Alysha Newman voitti naisten seiväshypyn sivuamalla viime kesänä tekemäänsä Kanadan ennätystä 475. Hän yritti sen jälkeen kerran korkeudesta 480, mutta jätti kisan siihen.

Uuden-Seelannin Eliza McCartney oli toinen 470:n ylityksellä. Hän pudotti kerran 475:stä ja kahdesti korkeudesta 480.

Newman juhli Gold Coastilla uransa ensimmäistä arvokisavoittoa. Viime kesän MM-kisoissa hän oli seitsemäs ja tämän talven MM-halleissa kuudes.

Jamaikan Fedrick Dacres voitti kiekonheiton mestaruuden 68,20 kantaneella heitolla. Viime kesän MM-kisojen nelonen oli finaalissa täysin ylivoimainen. Hän oli voittanut mestaruuden kaikilla kuudella mitatulla heitollaan. Jamaikan Danniel Thomas-Dodd voitti naisten kuulantyönnön maansa ennätyksellä 19,36.