Samuel Purola ja Viivi Lehikoinen vireessä YAG:ssa

Oulun Pyrinnön Samuel Purola rynnisti 17-vuotiaiden poikien 100 metrin ykköseksi ajalla 10,86. Toiseksi pinkoi Lahden Ahkeran Aaro Karjalainen ennätyksellään 11,24. Finaalissa hönkäili heikko 0,3 sekuntimetrin myötätuuli.

Purola oli ylivoimainen myös alkuerissä ajalla 10,88. Alkuerien toiseksi nopein ajalla 11,14 oli finaalissa kolmanneksi sijoittunut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Daniel Savolainen.

Purola on juossut tänä kesänä ennätykseen 10,77.

Lehikoinen kiiti voittoon

Helsingin IFK:n aitajuoksija Viivi Lehikoinen voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 100 metriä ajalla 12,13. Hän jäi koleassa ilmassa ja 0,7 sekuntimetrin vastatuulessa ennätyksestään vain seitsemän sadasosaa. Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francis tuli toiseksi ajalla 12,41.

– En saa irti vielä ihan kaikkea. Tänään juoksu hajosi vähän lopussa. Olen kuitenkin tyytyväinen aikaan, Lehikoinen kertoi.

Helena Leveelahti työnsi 14,42

Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti avasi Youth Athletics Games -kilpailut kuulantyönnöllä. Hän voitti sateen keskellä 17-vuotiaiden sarjan hyvällä tuloksella 14,42. Tässä sarjassa työnnetään kolmikiloista- eli kilon köykäisempää kuulaa kuin naisten sarjassa.

– Liukas rinki, eikä tekniikka oikein toiminut, Leveelahti totesi.

Leveelahti, 16, on työntänyt hallissa 15,29. Toiseksi kilpailussa sijoittui Kouvolan Urheilijoiden Riikka Purho tuloksella 13,57.