Oja viides ja Montonen kuudes Dohan pituushypyssä

Ronja Oja ja Elisa Montonen pitivät mainiosti pintansa ennakkoasetelmiin nähden parayleisurheilun MM-kilpailuiden T11-luokan pituushypyssä.

Oja oli viides ennätyksellään 430 ja Montonen kuudes ponkaistuaan 411. Kumpikin piti kilpailussa tilastosijoituksensa. Oja teki ennätyksensä 1,2 metriä sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen, Montosen hypyssä vastaista oli 1,1 metriä sekunnissa.

– Mitali oli vähän hakusessa, mutta omaan ennätykseen pitää olla tyytyväinen. Iso kiitos myös joukkueen fysioterapeutille, joka teippasi jalat, Oja kertasi.

Ankarassa hellekelissä Ojan paras hyppy syntyi toisella kierroksella. Aiempi ennätys koheni sentillä.

– Ensimmäiset hypyt olivat parhaita. Loppua kohden aloin vähän väsyä, Oja tunnusti.

Montosen tulossarja eteni toiseen tapaan kuin Ojan. Kilpailun paras syntyi viimeistä edellisellä kierroksella ja toiseksi paras, sentin parasta heikompi, viimeisellä kierroksella.

– Yllättäen hyppy lähti kulkemaan vasta kisan lopussa. Kaikkiaan sellainen hyvä, keskitason kilpailu minulta, Montonen kertaili.

Kilpailun voitti brasilialainen Silvania Costa de Oliveira MM-kisojen ennätyksellä 504.